Robert Makłowicz prezentuje "Dalmację", drugie wydanie wspaniałej publikacji w całości poświęconej kuchni dalmatyńskiej. To książka kucharska o niezwykłej chorwackiej krainie, która każdego roku przyciąga tłumy polskich turystów. Wciąż jednak wydaje się, że polski turysta tak naprawdę mało wie o tym miejscu i jego niezwykłej sztuce kulinarnej. Razem z popularnym podróżnikiem możesz odbyć wyjątkową podróż do Chorwacji oraz poznać wszystkie tajemnicy tamtejszej kuchni!
Kuchnia dalmatyńska dodatkowo przyciąga turystów. Co roku miliony przyjezdnych osób z całego świata może zasmakować w jej niezwykłym charakterze. Robert Makłowicz potrafi ją docenić chyba jak nikt inny! Od wielu lat jest związany z Chorwacją i doskonale zna jej kulturę. Z wielkim zamiłowaniem doskonali swoje umiejętności kulinarne w kuchni domowej oraz restauracyjnej, dzięki czemu potrafi ugotować najwspanialsze dalmatyńskie dania. Jak zwykle gotowanie jest dobrą okazją do wielu barwnych opowieści, z których zasłynął już polski dziennikarz.
Razem z Robertem Makłowiczem w "Dalmacji" czytelnik poznaje pochodzenie różnych potraw, lokalne zwyczaje, a nawet autorskie pomysły podróżnika. Autor prezentuje nie tylko klasyczne przepisy, ale także specjalne ich wersje, dobre do zastosowania w warunkach polskich. Dzięki praktycznemu słowniczkowi kulinarnemu i bibliografii łatwo poszerzysz swoją wiedzę o gotowaniu! To jednocześnie książka kucharska oraz przewodnik turystyczny, znakomicie oddający charakter Chorwacji i ukazujący piękno jej kultury. Pozycję wzbogacono o fantastyczne zdjęcia Andrzeja Tomczaka oraz Agnieszki Makłowicz, a drugie wydanie jest pod tym względem jeszcze bogatsze. Wybierz się w kulinarną podróż do Chorwacji z Robertem Makłowiczem i gotuj niesamowite dania dla swojej rodziny!
Robert Makłowicz to dziennikarz wyjątkowy. Łączy zamiłowanie do podróży z zainteresowaniem kulturą i sztuką kulinarną. W swoich programach oraz książkach prezentuje polskim odbiorcom wspaniałe przepisy z różnych stron świata. Jego opowieści pełne są odniesień do historii odwiedzonego kraju i zwyczajów jego mieszkańców. Najważniejsze jest jednak gotowanie, którym zachwyca oraz inspiruje!
Zobacz również inną wspaniałą propozycję z przepisami Roberta Makłowicza, którą jest "C. K. kuchnia".
Wydawnictwo Wysoki Zamek powstało w 2010 r. Stawia zwłaszcza na książki związane z urbanistyką, historią, architekturą i sztuką. Ponadto w ofercie znajdziesz literaturę piękną cenionych pisarzy. Wydawca współpracuje również z Robertem Makłowiczem, oferując jego wspaniałe przepisy polskim czytelnikom.