Dieta ketogeniczna cieszy się coraz większą popularnością. Jej założenia opierają się na spożywaniu odpowiedniej ilości tłuszczów, węglowodanów i białek. W przeciwieństwie do standardowych diet, zakłada jedzenie posiłków, w których aż 80-90%. stanowią tłuszcze. Powszechnie stosowana jest w walce z nadmiernymi kilogramami, ale równie dobrze działa przy cukrzycy czy nadciśnieniu.
A skoro jest stosujesz dietę ketogeniczną, to zapewne często nachodzi Cię chęć na jej urozmaicenie i chciałabyś zjeść coś wyjątkowego? A może lubisz eksperymentować w kuchni i otwierać się na nowe doznania kulinarne? Zatem "Kuchnie świata w wersji KETO" to książka dla Ciebie!
W swojej najnowszej książce Ewelina Podrez-Siama prezentuje zarówno znane jak i bardziej wyszukane potrawy przygotowane zgodnie z zasadami diety ketogenicznej. Odwiedź aromatyczną Grecję, pachnące curry Indie, smakowitą Francję, pyszne Włochy czy wielokulturową Amerykę. Poznaj sekrety niezwykłych potraw z różnych krajów i kontynentów.
Z książki dowiesz m.in. jak przygotować w wersji keto:
niskowęglowodanowe sałatki, pożywne zupy i dania główne,
egzotyczne dania jak rillettes de canard, fajitas, keftedes czy tandoori chicken,
pomysłowe i smakowite desery,
świąteczne potrawy kuchni polskiej
i nie tylko.
Testuj, odkrywaj i wybieraj dla siebie ulubione aromaty i smaki potraw diety ketogenicznej.
Każdy rozdział poprzedzony jest informacjami praktycznymi, zawierającymi informacje o proporcjach makroelementów, składnikach zamiennych dla mąki i cukru i innych – sprawia to, że książka jest przyjazna nie tylko dla tych, którzy mają wprawę w stosowaniu diety keto, ale i dla wszystkich, którzy chcą rozpocząć swoją przygodę z tą dietą lub tylko wprowadzić część przepisów do codziennego jadłospisu.
Książka "Kuchnie świata w wersji KETO" ukazała się nakładem Wydawnictwa Zwierciadło i zawiera blisko 100 przepisów, dotąd niepublikowanych, z których każdy zawiera czas przygotowania i orientacyjne makro. Z tą książką zoptymalizujesz czas spędzany w kuchni, nie tracąc jednocześnie przyjemności z jedzenia pysznych i zdrowych posiłków.
Ewelina Podrez-Siama to przedsiębiorca i marketer. Od przeszło pięciu lat praktykuje dietę ketogeniczną. Jest miłośniczką podróży i dobrego jedzenia, dlatego ciągle bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto.