Xi

Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

100 przepisów cukierniczych krok po kroku prezentowanych przez kucharzy z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu. Znajdziecie tu popularne, klasyczne wypieki, takie jak tort szwarcwaldzki czy placek z truskawkami, a także łatwe w przygotowaniu słodycze dla całej rodziny, jak czekoladowe micuits czy gorące suflety waniliowe. Oprócz tego autorzy prezentują przepisy bardziej innowacyjne, jak chociaCzytaj więcej

  • Wydawnictwo: Jedność
  • Data premiery: 2019-11-13
  • Okładka: twarda
  • Liczba stron: 512
  • Wymiary: 28
Polecamy podobne produkty

100 przepisów cukierniczych krok po kroku prezentowanych przez kucharzy z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu. Znajdziecie tu popularne, klasyczne wypieki, takie jak tort szwarcwaldzki czy placek z truskawkami, a także łatwe w przygotowaniu słodycze dla całej rodziny, jak czekoladowe micuits czy gorące suflety waniliowe. Oprócz tego autorzy prezentują przepisy bardziej innowacyjne, jak chociażby na ptysie z yuzu i z czekoladą, tort z aloesem oraz z poziomkami czy tartaletki czekoladowo-ślazowe. W książce znajdziecie również porady, opisy przyborów cukierniczych i składników przepisów. Dodatkowo uzupełniają je barwne ilustracje. Szkoła gotowania Cordon Bleu powstała w Paryżu w 1895 r., kształcąc profesjonalistów na całym świecie. Jej wybitni, nagradzani w konkursach nauczyciele przekazują swoją wiedzę z pasją i miłością do gotowania oraz pieczenia.

Dzięki publikacji „Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku" na naszym stole mają szansę pojawić się prawdziwe kulinarne dzieła sztuki! Samodzielne wykonanie z myślą o bliskiej nam osobie pysznego, pięknie prezentującego się tortu może być dla niej wyjątkowym prezentem. Z książką, której autorem jest Platon D'olivier będzie to możliwe!

Nasza domowa kuchnia stanie się miejscem, w którym będziemy przyrządzać niesamowite słodkości - niektóre stosunkowo proste, inne - innowacyjne, o nietuzinkowym smaku. Za pośrednictwem książki, znakomici nauczyciele ze szkoły gotowania Cordon Blue zagoszczą w naszym domu. Z ich pomocą, dzięki cennym, szczegółowym wskazówkom możemy spróbować skomponować znakomity deser. Kto wie, być może dzięki tej przygodzie odkryjemy swoją pasję? Niesamowity świat wypieków przestanie mieć przed nami tajemnice. Odważymy się wyjść poza znane nam, bezpieczne schematy. Może typową szarlotkę zastąpimy pewnego razu waniliowym sufletem, a sernik, który się już nudzi wszystkim domownikom - tortem z aloesem? Nie musimy wyjeżdżać na kosztowne kursy kulinarne, które są prowadzone przez wybitnych szefów kuchni. Wystarczy na początek zapoznać się z książką „Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku" i po prostu spróbować poeksperymentować. Nie bójmy się stać się szefem kuchni we własnym domu!

Zobacz więcej
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu
934877
Tytuł
Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku
Wydawnictwo
Język wydania
polski
Język oryginału
francuski
Liczba stron
512
Data premiery
2019-11-13
Rok wydania
2019
Wymiary produktu [mm]
28
Okładka
twarda
Waga Produktu [kg]
2.52
Długość
280
Głębokość
230
Wysokość
35
Nasza cena
68,69 zł
Zobacz więcej
Recenzje
4,9/5
10 recenzji
  • 5
    9
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Napisz recenzję
Recenzje produktów są zarządzane przez stronę trzecią w celu weryfikacji autentyczności i zgodności z naszymi wytycznymi dotyczącymi ocen i recenzji
RecenzjeNajnowsze
Jak działają recenzje
  • Marek B. Klient niezweryfikowany
    4.0
    2021-04-12
    Zbyt mało przepisów dot. tortów, po za tym świetne wydanie.
  • Maria T. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-27
    Musze przyznać, że odkąd mam tą książkę, to moja sztuka kulinarna wskoczyła na nowy poziom. To nie tylko przepisy na pyszne słodkości, ta książka to jakiś rodzaj sztuki. I to całkiem łatwej, bo aj nigdy nie byłam jakiś ekspertem w kuchni, a wszystko mi tak łatwo wychodzi. Az mój mąż jest w szoku! Czasem tylko miałam problem z dostępnością niektórych składników.
  • Joanna W. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-20
    Zanim kupiłam tą książkę myślałam o tym, żeby przejść na dietę. No i moje plany spełzły na niczym. Wszystko za sprawą tych słodkości, które oferuje nam autor. Co kolejny przepis to jeszcze lepszy. Wszystko całkiem łatwe w wykonaniu, składniki łatwo dostępne. Gdyby posiadła takie umiejętności cukiernicze lata temu, to może moje życie potoczyłoby się inaczej ;) No i byłabym pewnie z 50 kg grubsza hehe.
  • Paula I. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-13
    Otrzymałam tą książkę w prezencie od córki. Nigdy jakoś nie przepadałam za książkami kucharskimi, bardziej czerpałam inspiracje z Internetu. Jednak ta pozycja totalnie skradła moje serce. Wypróbowałam już ponad połowę tych smakowitości i wszystko wyszło jak powinno, przepyszne. Moi domownicy są zachwyceni, mam nadzieję tylko, że nie przytyjemy za szybko ;)
  • Wiesława O. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-06
    100 przepisów na pyszniutkie słodkości, rodem z najbardziej ekskluzywnej cukierni. Przyrządzam je średnio raz w tygodniu. Jedne łatwe, inne trudne, ale wszystkie tak samo apetyczne. Chyba musze zacząć robić podwójne porcje, bo wszystko znika w pięć sekund, takich mam łasuchów w domu. No i szata graficzna przepiękna. Książka w 100% warta swojej ceny.
  • Aldona B. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-07-30
    Jestem cukiernikiem z ogromnym doświadczeniem. Myślałam, że o wypiekach i przeróżnych słodkościach wiem już wszystko, a jednak się zaskoczyłam. Tyle nowych rozwiązań, smaków i wszystko przedstawione w fantastycznej formie. Polecam zarówno cukiernikom, jak i laikom. Każdy chyba sobie poradzi z przyrządzeniem tych cudowności, bo wszystko jest łatwo i ładnie opisane. No i te zdjęcia…. Palce lizać! A smak? Niebo w gębie!
  • Jolanta O. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-07-23
    Jeśli lubicie zaskakiwać w kuchni, czas zerknąć do książki „Szkoła cukiernictwa”. Członkowie znanej szkoły gotowania przygotowali mnóstwo oryginalnych przepisów, porad i opisów sprzętu, dzięki czemu możecie pójść w ich ślady, a po jakimś czasie osiągnąć mistrzostwo w kuchni. Jeśli nie lubicie zbyt wyszukanych przepisów, możecie zajrzeć na strony zawierające bardziej tradycyjne ciastka.
  • Roman O. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-07-16
    Książka wypełniona ciekawymi przepisami, które umożliwiają zapoznanie się z profesjonalnym cukiernictwem. Na szczęście nie trzeba do tego wielu lat doświadczenia i niesamowitych umiejętności! W książce znajdziecie przepisy proste oraz trudne, więc możecie wybrać sobie akurat ten, któremu sprostają wasze umiejętności. Książka zawiera także porady dotyczące przyborów cukierniczych, co niejeden raz ułatwi wam wybór odpowiedniego sprzętu.
  • Angelika O. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-07-09
    Niezwykły zbiór przepisów przygotowanych przez elitarnych kucharzy to świetna szansa na poznanie świeżego spojrzenia na cukiernictwo. Nie tylko są w nim bardzo wyszukane pomysły, ale też znane i popularne wypieki, czasem jednak przygotowywane z dodatkiem czegoś zaskakującego. Jeśli szukacie porad, które pozwolą wam rozbudzić wyobraźnię w kuchni, warto żebyście zajrzeli właśnie do tej książki.
Recenzje
Każdą z recenzji weryfikujemy na trzy sposoby:
  • Klient zweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi klientami. Kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Klient niezweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi użytkownikami, ale nie możemy potwierdzić, że kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Recenzja Zweryfikowana
    Potwierdzamy, że prezentowana opinia może dotyczyć danego produktu i zawiera elementy jego recenzji.

Dostawa i płatność

InPost Paczkomat® 24/7
data dostawy 21. czerwca, piątek
bezpłatna dostawa od 248,00 zł
12,99 zł Pobranie 5,00 zł
Żabka, Dino, punkty DPD Pickup
data dostawy 21. czerwca, piątek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
8,99 zł Pobranie 5,00 zł
ORLEN Paczka
data dostawy 21. czerwca, piątek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł
Kurier DPD
data dostawy 21. czerwca, piątek
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
12,99 zł Pobranie 5,00 zł
Pocztex Kurier
data dostawy 21. czerwca, piątek
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
12,99 zł Pobranie 5,00 zł
Kurier InPost
data dostawy 21. czerwca, piątek
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
14,99 zł Pobranie 5,00 zł
Pocztex - punkty odbioru
data dostawy 21. czerwca, piątek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
11,99 zł Pobranie 5,00 zł
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
data dostawy 21. czerwca, piątek
0,00 zł
934877
Ładowanie...