Xi
Ponad 100 000 dostępnych
książek i gier planszowych
Najlepsze ceny
i liczne promocje
Tania, szybka
i bezpieczna wysyłka
14 dni na zwrot
produktu

Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

Platon D'olivier

(okładka twarda)

5/5
Znasz ten produkt? Podziel się opinią i zgarnij 100 zł!
Wydawnictwo: Wydawnictwo Jedność
Liczba stron: 512

Kup w zestawie:

3 produkty
wartość produktów w zestawie:
188,89 zł
117,25 zł
oszczędzasz 71,64 zł (38%)
-37%

89,00 zł

55,89 zł

oszczędzasz 33,11 zł (37%)

Dostępność 24 godziny
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 zł
Kurier 11,99 zł
Poczta Polska 9,99 zł
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie 7,99 zł
Paczka w Ruchu 6,99 zł

Opis

100 przepisów cukierniczych krok po kroku prezentowanych przez kucharzy z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu. Znajdziecie tu popularne, klasyczne wypieki, takie jak tort szwarcwaldzki czy placek z truskawkami, a także łatwe w przygotowaniu słodycze dla całej rodziny, jak czekoladowe micuits czy gorące suflety waniliowe. Oprócz tego autorzy prezentują przepisy bardziej innowacyjne, jak chociażby na ptysie z yuzu i z czekoladą, tort z aloesem oraz z poziomkami czy tartaletki czekoladowo-ślazowe. W książce znajdziecie również porady, opisy przyborów cukierniczych i składników przepisów. Dodatkowo uzupełniają je barwne ilustracje. Szkoła gotowania Cordon Bleu powstała w Paryżu w 1895 r., kształcąc profesjonalistów na całym świecie. Jej wybitni, nagradzani w konkursach nauczyciele przekazują swoją wiedzę z pasją i miłością do gotowania oraz pieczenia.

Dzięki publikacji „Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku" na naszym stole mają szansę pojawić się prawdziwe kulinarne dzieła sztuki! Samodzielne wykonanie z myślą o bliskiej nam osobie pysznego, pięknie prezentującego się tortu może być dla niej wyjątkowym prezentem. Z książką, której autorem jest Platon D'olivier będzie to możliwe!

Nasza domowa kuchnia stanie się miejscem, w którym będziemy przyrządzać niesamowite słodkości - niektóre stosunkowo proste, inne - innowacyjne, o nietuzinkowym smaku. Za pośrednictwem książki, znakomici nauczyciele ze szkoły gotowania Cordon Blue zagoszczą w naszym domu. Z ich pomocą, dzięki cennym, szczegółowym wskazówkom możemy spróbować skomponować znakomity deser. Kto wie, być może dzięki tej przygodzie odkryjemy swoją pasję? Niesamowity świat wypieków przestanie mieć przed nami tajemnice. Odważymy się wyjść poza znane nam, bezpieczne schematy. Może typową szarlotkę zastąpimy pewnego razu waniliowym sufletem, a sernik, który się już nudzi wszystkim domownikom - tortem z aloesem? Nie musimy wyjeżdżać na kosztowne kursy kulinarne, które są prowadzone przez wybitnych szefów kuchni. Wystarczy na początek zapoznać się z książką „Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku" i po prostu spróbować poeksperymentować. Nie bójmy się stać się szefem kuchni we własnym domu!

Dane szczegółowe

Identyfikator produktu 934877
Tytuł Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku
Autor Platon D'olivier
Wydawnictwo Wydawnictwo Jedność
Język wydania polski
Język oryginału francuski
Liczba stron 512
Data premiery 2019-11-13
Rok wydania 2019
Wymiary produktu [mm] 230 x 280
Okładka Twarda
Cena detaliczna 89,00 zł
Nasza cena 55,89 zł

Recenzje

5/5
5
4
3
2
1
DODAJ RECENZJĘ:

oceń produkt:


Marek B.

4/5
| 12-04-2021
Zbyt mało przepisów dot. tortów, po za tym świetne wydanie.

Maria T.

5/5
| 27-08-2020
Musze przyznać, że odkąd mam tą książkę, to moja sztuka kulinarna wskoczyła na nowy poziom. To nie tylko przepisy na pyszne słodkości, ta książka to jakiś rodzaj sztuki. I to całkiem łatwej, bo aj nigdy nie byłam jakiś ekspertem w kuchni, a wszystko mi tak łatwo wychodzi. Az mój mąż jest w szoku! Czasem tylko miałam problem z dostępnością niektórych składników.

Joanna W.

5/5
| 20-08-2020
Zanim kupiłam tą książkę myślałam o tym, żeby przejść na dietę. No i moje plany spełzły na niczym. Wszystko za sprawą tych słodkości, które oferuje nam autor. Co kolejny przepis to jeszcze lepszy. Wszystko całkiem łatwe w wykonaniu, składniki łatwo dostępne. Gdyby posiadła takie umiejętności cukiernicze lata temu, to może moje życie potoczyłoby się inaczej ;) No i byłabym pewnie z 50 kg grubsza hehe.

Paula I.

5/5
| 13-08-2020
Otrzymałam tą książkę w prezencie od córki. Nigdy jakoś nie przepadałam za książkami kucharskimi, bardziej czerpałam inspiracje z Internetu. Jednak ta pozycja totalnie skradła moje serce. Wypróbowałam już ponad połowę tych smakowitości i wszystko wyszło jak powinno, przepyszne. Moi domownicy są zachwyceni, mam nadzieję tylko, że nie przytyjemy za szybko ;)

Wiesława O.

5/5
| 06-08-2020
100 przepisów na pyszniutkie słodkości, rodem z najbardziej ekskluzywnej cukierni. Przyrządzam je średnio raz w tygodniu. Jedne łatwe, inne trudne, ale wszystkie tak samo apetyczne. Chyba musze zacząć robić podwójne porcje, bo wszystko znika w pięć sekund, takich mam łasuchów w domu. No i szata graficzna przepiękna. Książka w 100% warta swojej ceny.

Aldona B.

5/5
| 30-07-2020
Jestem cukiernikiem z ogromnym doświadczeniem. Myślałam, że o wypiekach i przeróżnych słodkościach wiem już wszystko, a jednak się zaskoczyłam. Tyle nowych rozwiązań, smaków i wszystko przedstawione w fantastycznej formie. Polecam zarówno cukiernikom, jak i laikom. Każdy chyba sobie poradzi z przyrządzeniem tych cudowności, bo wszystko jest łatwo i ładnie opisane. No i te zdjęcia…. Palce lizać! A smak? Niebo w gębie!

Jolanta O.

5/5
| 23-07-2020
Jeśli lubicie zaskakiwać w kuchni, czas zerknąć do książki „Szkoła cukiernictwa”. Członkowie znanej szkoły gotowania przygotowali mnóstwo oryginalnych przepisów, porad i opisów sprzętu, dzięki czemu możecie pójść w ich ślady, a po jakimś czasie osiągnąć mistrzostwo w kuchni. Jeśli nie lubicie zbyt wyszukanych przepisów, możecie zajrzeć na strony zawierające bardziej tradycyjne ciastka.

Roman O.

5/5
| 16-07-2020
Książka wypełniona ciekawymi przepisami, które umożliwiają zapoznanie się z profesjonalnym cukiernictwem. Na szczęście nie trzeba do tego wielu lat doświadczenia i niesamowitych umiejętności! W książce znajdziecie przepisy proste oraz trudne, więc możecie wybrać sobie akurat ten, któremu sprostają wasze umiejętności. Książka zawiera także porady dotyczące przyborów cukierniczych, co niejeden raz ułatwi wam wybór odpowiedniego sprzętu.

Angelika O.

5/5
| 09-07-2020
Niezwykły zbiór przepisów przygotowanych przez elitarnych kucharzy to świetna szansa na poznanie świeżego spojrzenia na cukiernictwo. Nie tylko są w nim bardzo wyszukane pomysły, ale też znane i popularne wypieki, czasem jednak przygotowywane z dodatkiem czegoś zaskakującego. Jeśli szukacie porad, które pozwolą wam rozbudzić wyobraźnię w kuchni, warto żebyście zajrzeli właśnie do tej książki.

Dostawa

czas dostawy
koszt
za pobraniem
InPost Paczkomaty 24/7
czas dostawy
14 Maj, Piątek
przedpłata
9,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Kurier
czas dostawy
14 Maj, Piątek
przedpłata
11,99 zł bezpłatna dostawa od 299,00 zł
pobranie
16,99 zł
Poczta Polska
czas dostawy
17 Maj, Poniedziałek
przedpłata
9,99 zł bezpłatna dostawa od 299,00 zł
pobranie
14,99 zł
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie
czas dostawy
17 Maj, Poniedziałek
przedpłata
7,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Paczka w Ruchu
czas dostawy
17 Maj, Poniedziałek
przedpłata
6,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
czas dostawy
14 Maj, Piątek
przedpłata
0,00 zł
pobranie
Niedostępne
Ładowanie...

Polityka prywatności

Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.