Xi
 » Książki  » Kuchnia i diety  » Ciasta i desery

100 przepisów cukierniczych krok po kroku prezentowanych przez kucharzy z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu. Znajdziecie tu popularne, klasyczne wypieki, takie jak tort szwarcwaldzki czy placek z truskawkami, a także łatwe w przygotowaniu słodycze dla całej rodziny, jak czekoladowe micuits czy gorące suflety waniliowe. Oprócz tego autorzy prezentują przepisy bardziej innowacyjne, jak chociażby na ptysie z yuzu i z czekoladą, tort z aloesem oraz z poziomkami czy tartaletki czekoladowo-ślazowe. W książce znajdziecie również porady, opisy przyborów cukierniczych i składników przepisów. Dodatkowo uzupełniają je barwne ilustracje. Szkoła gotowania Cordon Bleu powstała w Paryżu w 1895 r., kształcąc profesjonalistów na całym świecie. Jej wybitni, nagradzani w konkursach nauczyciele przekazują swoją wiedzę z pasją i miłością do gotowania oraz pieczenia.

Dzięki publikacji „Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku" na naszym stole mają szansę pojawić się prawdziwe kulinarne dzieła sztuki! Samodzielne wykonanie z myślą o bliskiej nam osobie pysznego, pięknie prezentującego się tortu może być dla niej wyjątkowym prezentem. Z książką, której autorem jest Platon D'olivier będzie to możliwe!

Nasza domowa kuchnia stanie się miejscem, w którym będziemy przyrządzać niesamowite słodkości - niektóre stosunkowo proste, inne - innowacyjne, o nietuzinkowym smaku. Za pośrednictwem książki, znakomici nauczyciele ze szkoły gotowania Cordon Blue zagoszczą w naszym domu. Z ich pomocą, dzięki cennym, szczegółowym wskazówkom możemy spróbować skomponować znakomity deser. Kto wie, być może dzięki tej przygodzie odkryjemy swoją pasję? Niesamowity świat wypieków przestanie mieć przed nami tajemnice. Odważymy się wyjść poza znane nam, bezpieczne schematy. Może typową szarlotkę zastąpimy pewnego razu waniliowym sufletem, a sernik, który się już nudzi wszystkim domownikom - tortem z aloesem? Nie musimy wyjeżdżać na kosztowne kursy kulinarne, które są prowadzone przez wybitnych szefów kuchni. Wystarczy na początek zapoznać się z książką „Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku" i po prostu spróbować poeksperymentować. Nie bójmy się stać się szefem kuchni we własnym domu!

Czytaj więcej
Dane szczegółowe

Recenzje

5/5
Jak działają recenzje?
5
4
3
2
1

DODAJ RECENZJĘ:

oceń produkt:

Marek B.

Klient zweryfikowany

4/5
| 12-04-2021 | Recenzja zweryfikowana
Zbyt mało przepisów dot. tortów, po za tym świetne wydanie.

Maria T.

Klient niezweryfikowany

5/5
| 27-08-2020 | Recenzja zweryfikowana
Musze przyznać, że odkąd mam tą książkę, to moja sztuka kulinarna wskoczyła na nowy poziom. To nie tylko przepisy na pyszne słodkości, ta książka to jakiś rodzaj sztuki. I to całkiem łatwej, bo aj nigdy nie byłam jakiś ekspertem w kuchni, a wszystko mi tak łatwo wychodzi. Az mój mąż jest w szoku! Czasem tylko miałam problem z dostępnością niektórych składników.

Joanna W.

Klient niezweryfikowany

5/5
| 20-08-2020 | Recenzja zweryfikowana
Zanim kupiłam tą książkę myślałam o tym, żeby przejść na dietę. No i moje plany spełzły na niczym. Wszystko za sprawą tych słodkości, które oferuje nam autor. Co kolejny przepis to jeszcze lepszy. Wszystko całkiem łatwe w wykonaniu, składniki łatwo dostępne. Gdyby posiadła takie umiejętności cukiernicze lata temu, to może moje życie potoczyłoby się inaczej ;) No i byłabym pewnie z 50 kg grubsza hehe.

Paula I.

Klient niezweryfikowany

5/5
| 13-08-2020 | Recenzja zweryfikowana
Otrzymałam tą książkę w prezencie od córki. Nigdy jakoś nie przepadałam za książkami kucharskimi, bardziej czerpałam inspiracje z Internetu. Jednak ta pozycja totalnie skradła moje serce. Wypróbowałam już ponad połowę tych smakowitości i wszystko wyszło jak powinno, przepyszne. Moi domownicy są zachwyceni, mam nadzieję tylko, że nie przytyjemy za szybko ;)

Wiesława O.

Klient niezweryfikowany

5/5
| 06-08-2020 | Recenzja zweryfikowana
100 przepisów na pyszniutkie słodkości, rodem z najbardziej ekskluzywnej cukierni. Przyrządzam je średnio raz w tygodniu. Jedne łatwe, inne trudne, ale wszystkie tak samo apetyczne. Chyba musze zacząć robić podwójne porcje, bo wszystko znika w pięć sekund, takich mam łasuchów w domu. No i szata graficzna przepiękna. Książka w 100% warta swojej ceny.

Aldona B.

Klient niezweryfikowany

5/5
| 30-07-2020 | Recenzja zweryfikowana
Jestem cukiernikiem z ogromnym doświadczeniem. Myślałam, że o wypiekach i przeróżnych słodkościach wiem już wszystko, a jednak się zaskoczyłam. Tyle nowych rozwiązań, smaków i wszystko przedstawione w fantastycznej formie. Polecam zarówno cukiernikom, jak i laikom. Każdy chyba sobie poradzi z przyrządzeniem tych cudowności, bo wszystko jest łatwo i ładnie opisane. No i te zdjęcia…. Palce lizać! A smak? Niebo w gębie!

Jolanta O.

Klient niezweryfikowany

5/5
| 23-07-2020 | Recenzja zweryfikowana
Jeśli lubicie zaskakiwać w kuchni, czas zerknąć do książki „Szkoła cukiernictwa”. Członkowie znanej szkoły gotowania przygotowali mnóstwo oryginalnych przepisów, porad i opisów sprzętu, dzięki czemu możecie pójść w ich ślady, a po jakimś czasie osiągnąć mistrzostwo w kuchni. Jeśli nie lubicie zbyt wyszukanych przepisów, możecie zajrzeć na strony zawierające bardziej tradycyjne ciastka.

Roman O.

Klient niezweryfikowany

5/5
| 16-07-2020 | Recenzja zweryfikowana
Książka wypełniona ciekawymi przepisami, które umożliwiają zapoznanie się z profesjonalnym cukiernictwem. Na szczęście nie trzeba do tego wielu lat doświadczenia i niesamowitych umiejętności! W książce znajdziecie przepisy proste oraz trudne, więc możecie wybrać sobie akurat ten, któremu sprostają wasze umiejętności. Książka zawiera także porady dotyczące przyborów cukierniczych, co niejeden raz ułatwi wam wybór odpowiedniego sprzętu.

Angelika O.

Klient niezweryfikowany

5/5
| 09-07-2020 | Recenzja zweryfikowana
Niezwykły zbiór przepisów przygotowanych przez elitarnych kucharzy to świetna szansa na poznanie świeżego spojrzenia na cukiernictwo. Nie tylko są w nim bardzo wyszukane pomysły, ale też znane i popularne wypieki, czasem jednak przygotowywane z dodatkiem czegoś zaskakującego. Jeśli szukacie porad, które pozwolą wam rozbudzić wyobraźnię w kuchni, warto żebyście zajrzeli właśnie do tej książki.

Dostawa

934877
Ładowanie...