Żywieniowo
Refluks sport czyli o tym, czy da się pogodzić uprawianie sportu z refluksem
Refluks diagnoza czyli o tym czy wybrać się do gastrologa, laryngologa czy może kardiologa?
Żywieniowo
Żywieniowo to wydawca związany ze stroną żywieniowo.pl, prowadzoną przez dr Izabelę Jastrzębską. W poradnikach i tekstach internetowych tej autorki znaleźć można wiele wskazówek dotyczących zdrowego żywienia dzieci. Przepisy oraz porady pediatryczne zaprezentowane w przystępnym stylu ułatwiają rodzicom pozyskiwanie praktycznej wiedzy o przyrządzaniu dań nawet dla najmłodszego dziecka.
Dr Izabela Jastrzębska jest pediatrą, ale specjalizuje się również w medycynie sportowej. Już od 20 lat pomaga ludziom i z ogromnym zamiłowaniem przekazuje wiedzę swoim słuchaczom. Kocha dzieci oraz lubi sport, więc wybór jej specjalizacji nie zaskakuje. Od początku swojej działalności jest zainteresowana leczeniem osób z chorobami układu pokarmowego. Przez 12 lat pracowała w Klinice Pediatrii, Gastroenterologii i Żywienia w Krakowie. Tam zdobyła ogromne doświadczenie lekarskie. Ponadto była wykładowcą, a później zaczęła przekazywać wiedzę dzięki książkom. Wydawnictwo Żywieniowo daje szansę, by odkryć praktyczne porady tej wyjątkowej autorki.
Żywieniowo to miejsce, które potrafi udowodnić, jak właściwie żywienie może wpłynąć na ludzkie życie. Dr Izabela Jastrzębska prezentuje odbiorcom wiedzę, rozwijaną dzięki uczestnictwu w szkoleniach i konferencjach naukowych. Współpracuje ze sportowcami, pomagając im w przygotowaniu dobrego planu żywienia. Ponadto jest matką 6 dzieci, więc doświadczenie pediatryczne w pewien sposób samo do niej przychodzi. Dzięki temu poznała wiele praktycznych wskazówek o gotowaniu dla dziecka. Jako mama oraz pediatra zdobyła szeroką wiedzę, którą prezentuje w wydawanych pozycjach. Książki wydawnictwa Żywieniowo zawierają szeroki zbiór szczegółowych informacji na temat wyboru odpowiednich produktów spożywczych.
Dr Izabela Jastrzębska udostępnia rodzicom propozycje przepisów na zróżnicowane dania. Przekazuje opisy owoców i warzyw, dokładnie wyjaśniając ich wartość. Ponadto przygotowała listę zamienników mleka oraz jajek. Dzięki szczegółowej wiedzy powstają potrawy bogate w wartości odżywcze, przeznaczone dla dzieci.