DDP, czyli „Dieta Dobrych Produktów” to nowoczesne podejście do tematu odżywiania. Dzięki stosowaniu opisanej w książce diety można uchronić się przed infekcjami, pozbyć się nadciśnienia, czy też złagodzić dolegliwości żołądkowo-jelitowe oraz nadwagę. Książka zawiera opis Fenomenu Brzasku, czyli wysokiego poziomu glukozy na czczo. Element ten ma bardzo duże znaczenie zarówno w leczeniu cukrzycy I i II stopnia, jak i w dietetyce związanej z powstawaniem nowotworów czy procesami starzenia się. DDP opiera się na obserwacji własnego organizmu i postępowaniu zgodnie ze wskazówkami, które nam wysyła. Autorką książki jest Ewa Bednarczyk-Witoszek-ukończyła Wydział lekarski Śląskiego uniwersytetu Medycznego w Katowicach, gdzie podjęła specjalizację laryngologiczna. W zawodzie pracuje już 25 lat i ma duże doświadczenie.
O czym jest książka "Dieta Dobrych Produktów"?
"Dieta Dobrych Produktów" proponuje autorską dietę opracowaną przez Ewy Bednarczyk-Witoszek, która od 25 lat zgłębia diety w różnych dziedzinach medycyny. DDP pomaga swobodnie i świadomie poruszać się po różnorodnym zaopatrzeniu organizmu tak, by nie obciążać jednego, zwykle nadużywanego szlaku metabolicznego. Jednocześnie idąc śladem wskazówek autorki uważnie obserwujemy objawy po zjedzonym posiłku, dzięki czemu możemy na bieżąco wyciągać wnioski tak, by samodzielnie monitorować i poprawiać stan swojego zdrowia. Dieta została opracowana tak, by wzmacniać mechanizmy obronne organizmy, uszczelniać błony komórkowe i dbać o przyjazny wpływ odżywania na cały przewód pokarmowy - również dzięki nabywaniu tolerancji na alergeny, nietoleranty czy substancje drażniące.
"Dieta Dobrych Produktów" - opinie
Książka "Dieta Dobrych Produktów" to wyjątkowa publikacja zawierająca bogatą propozycję dietetyczną opartą na pogłębionej wiedzy medycznej. DDP "wyprasza" z organizmu bakterie i nadmiary grzybów oraz wzmacnia prawidłową błonę komórkową, co utrudnia aktywację zakażeń wirusowych. Wskazówki Ewy Bednarczyk-Witoszek pozwalają odbudować prawidłowe zbudowane komórki oraz zyskać ich prawidłowy wewnętrzny metabolizm. Żywieniowe propozycje pani doktor usprawniają funkcje naszego organizmu, chronią przed infekcjami, likwidują nadciśnienie, nadwagę i różnorakie dolegliwości żołądkowo-jelitowe.