56,29 

Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej

Kuchnia słonecznej Italii zdobywa uznanie na całym świecie. Smaki z Półwyspu Apenińskiego dotarły również nad Wisłę i przyjęły się w Polsce. Wielu Polaków stołuje się we włoskich restauracjach, a słowa, określające produkty i potrawy zadomowiły się w naszym języku. Miłośników tej tradycji kulinarnej wciąż przybywa, dlatego też z myślą o nich stworzono unikatowy zbiór „Złota łyżka. 1000 najlepszychCzytaj więcej

  • Wydawnictwo: Jedność
  • Data premiery: 2019-05-15
  • Okładka: twarda
  • Liczba stron: 768
  • Wymiary: 260 x 190
Polecamy podobne produkty

Kuchnia słonecznej Italii zdobywa uznanie na całym świecie. Smaki z Półwyspu Apenińskiego dotarły również nad Wisłę i przyjęły się w Polsce. Wielu Polaków stołuje się we włoskich restauracjach, a słowa, określające produkty i potrawy zadomowiły się w naszym języku. Miłośników tej tradycji kulinarnej wciąż przybywa, dlatego też z myślą o nich stworzono unikatowy zbiór „Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej”.

Wydawcą tego dzieła jest Food Editore – jeden z liderów rynku wydawniczego we Włoszech, specjalizujący się w książkach kucharskich. Jego pracownicy zadbali o to, by każda receptura została wypróbowana w redakcyjnej kuchni. Przygotowanie tych posiłków zostało udokumentowane fotografiami ułatwiającymi przyrządzenie dań.

Smakosze, łasuchy i wielbiciele słonecznej Italii już zacierają ręce – oto ponad 700 stron na wyjątkowe dania – od przystawek i przekąsek, poprzez rozmaite odmiany makaronów oraz zapiekanek, z lazanią na czele, pierożki ravioli, aż po pizzę, bogactwo wędlin i serów oraz desery i napoje. Wykorzystaj rozgrzane w słońcu przyprawy, owoce i warzywa, a także produkty pochodzące z włoskich sklepów i stwórz ucztę, której nie powstydziłby się Luciano Pavarotti.

Z pozycji „Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej” dowiesz się mnóstwa ciekawych rzeczy o rybach, sosach, zupach, komponowaniu smaków, dobieraniu win do potraw czy w końcu nawet o sposobie podawania poszczególnych dań. Nauczysz się szanować składniki i karmić swoich gości niczym włoska mama. Warto pamiętać, że ogromne znaczenie ma jakość składników - ten czynnik w dużej mierze decyduje o smaku. Zadbaj o to, by wykorzystywać jak najlepsze wyroby spożywcze, warzywa oraz owoce. Co ważne, w tym oto kompendium kulinarnej wiedzy znajdziemy propozycje dla wegan, wegetarian, bezglutenowców oraz osób, które nie spożywają ryb.

Czy czujesz miętę, a może raczej bazylię do kuchni i włoskiej? Tak? To świetnie! Publikacja „Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej” sprawi, że jeszcze bardziej pokochasz smaki tego kraju i dowiesz się mnóstwa ciekawych rzeczy na temat tej kultury jedzenia. Trudno o lepszy pomysł na upominek – zachwyci się nim każdy kucharz i wielbiciel Italii.

 

 

Zobacz więcej
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu
865051
Tytuł
Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej
Wydawnictwo
Język
polski
Język oryginału
włoski
Liczba stron
768
Typ okładki
twarda
Wydanie
I
Data premiery
2019-05-15
Rok wydania
2019
Kraj pochodzenia
Polska
Wymiary
260 x 190
Waga
2.25 kg
Wysokość
52 mm
Długość
260 mm
Głębokość
190 mm
Nasza cena
56,29 zł
Zobacz więcej
Informacje dotyczące bezpieczeństwa i produktów
Informacje o producencie
Pełna nazwa producenta
Wydawnictwo Jedność
Adres pocztowy
25-025 Kielce ul. Jana Pawła II 4
Email
jednosc@jednosc.com.pl
Kraj pochodzenia produktu
Polska
Osoba odpowiedzialna w UE
Nazwisko lub nazwa podmiotu
Wydawnictwo Jedność
Adres pocztowy
25-025 Kielce ul. Jana Pawła II 4
Email
jednosc@jednosc.com.pl
Zobacz więcej
Recenzje
5,0/5
6 recenzji
  • 5
    6
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Napisz recenzję
Recenzje produktów są zarządzane przez stronę trzecią w celu weryfikacji autentyczności i zgodności z naszymi wytycznymi dotyczącymi ocen i recenzji
RecenzjeNajnowsze
Jak działają recenzje
  • Anna Klient niezweryfikowany
    5.0
    2021-01-30Recenzja zweryfikowana
    Lubię, kiedy nowe nieznane mi do tej pory przepisy kulinarne potrafią mnie zachwycić oryginalnością, prostym sposobem wykonania, a co dodatkowo ich składniki są łatwo dostępne na polskim rynku.

    Możemy również sami we własnym ogródku wyprodukować warzywa, które stanowią zdrowy i smaczny bazowy składnik doskonały do głównych dań, a zarazem w codziennej sprawiającej nam radość ich konsumpcji.

    Kuchnia włoska od wielu lat zachwyca, prawdziwych jej smakoszy tymże mogą, oni sami wprowadzić do podanych przez autora przepisów kulinarne zmiany przygotowując je nieco inaczej, jeśli nieposiadaną do podanego przepisu składnika.

    Autor książki pt. ''Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej'' Giovanni Ballarini z ogromnym zawodowym zaangażowaniem opracował tę kulinarną publikację, która to wzbudziła we mnie od samego początku ogromne zainteresowanie, gdyż kuchnia włoska jest mi osobiście bardzo bliska ze względu na przyrządzane przeze mnie znane nam popularne przysmaki.

    Przykład. Wszelkiego rodzaju przepisy ciasta na pizzę.

    Wiedza autora na temat przyrządzania dań włoskich została bardzo dobrze przez niego opracowana pod względem merytorycznym, jak i praktycznym.

    Najważniejsze jest to, że po ciężkim dniu spędzonym w pracy możemy dzięki zapoznaniu się z główną treścią tej kulinarnej publikacji przyrządzić swój ulubiony włoski przysmak.

    Zwróciłam szczególną uwagę w tej książce na następujące przepisy kuchni włoskiej:

    Sałatka z awokado, szpinakiem i fetą, dorsz suszony gotowany na parze z ziołami i czerwoną cebulą, dorsz w pomarańczach, naleśniki ze szparagami i szynką dojrzewającą, omlet z pomidorami, bazylią i fetą, omlet z kurkami i natką pietruszki, kanapeczki z omletów, rolada jajeczna ze szpinakiem, jajka na półtwardo ze szpinakiem i pomidorami, sałatka z cukinią i szynką, słone rogaliki, tarta z kalafiorem i wołowiną, torcik ziemniaczano - serowy, suflet z parmezanem, babeczki orkiszowe z serem brie, placek cukiniowy z ziołami i serem scamorza, przekąski serowe z ziołami, bułeczki z rozmarynem, placek z malinami, kruche ciasteczka, budyń brzoskwiniowy, mus czekoladowy, tiramisu wegańskie.

    Każdy miłośnik kuchni włoskiej znajdzie odpowiedni do wykonania dla siebie kulinarny przepis.

    Pozytywnym aspektem, który mi się bardzo spodobał jest to, że autor zadbał o to, że ujawnił krok po kroku osobiste sekrety kulinarne, w jaki sposób można czerpać radość z gotowania dań włoskich.

    Zadbał również oto, aby jego kulinarny język przekazu dla Czytelnika był zrozumiały.

    Elementem dodatkowym w tej książce są: piękne zaprezentowane zdjęcia potraw, trafnie dopasowana do całości okładka nawiązująca do jej tytułu, grafika oraz zamieszczony w niej czytelny tekst.

    Książkę tę polecam mieć w swojej kulinarnej kolekcji.
  • Marta K. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2021-01-14Recenzja zweryfikowana
    Jestem na tak! Kocham tą książkę i szczerze, to polecam ją wszystkim ja tylko mogę. Jeśli lubicie kuchnię włoską, jesteście kulinarnymi laikami to ta pozycja jest dla was. Tak , dobrze czytacie. Z tą książką nauczycie się przygotowywać pyszne i proste pasty w kilka chwil. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam. Ja osobiście jestem totalnie na tak, nawet mój mąż z nią gotuje.
  • Urszula F. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2021-01-13Recenzja zweryfikowana
    Kocham kuchnię włoską więc wiedziałam, ze muszę kupić ta książkę. No i jak tylko o mnie dotarła, to przepadłam bez końca. Praktycznie towarzyszy mi w  kuchni raz w tygodniu. Przepisy są naprawdę łatwe, składniki dość łatwo dostępne no a smak tego jedzenia to po prostu niebo w gębie. U mnie wszyscy domownicy są oczarowani. No i ja oczywiście także. Nie pozostaje mi nic innego jak polecić.
  • Aneta K. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2021-01-12Recenzja zweryfikowana
    Ta książka to ostatnio moja najlepsza kulinarna przyjaciółka. Zawsze sądziła, ze kuchnia włoska jest niesamowicie trudna. A tymczasem nic bardziej mylnego. Kilka chwil i można wyczarować takie danie że szczeka opada. Zresztą, co aj tu będę namawiać, przekonajcie się sami. Na szczególną uwagę zasługuje szata graficzna tej książki. No po prostu przepiękna.
Recenzje
Każdą z recenzji weryfikujemy na trzy sposoby:
  • Klient zweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi klientami. Kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Klient niezweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi użytkownikami, ale nie możemy potwierdzić, że kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Recenzja Zweryfikowana
    Potwierdzamy, że prezentowana opinia może dotyczyć danego produktu i zawiera elementy jego recenzji.

Dostawa i płatność

InPost Paczkomat® 24/7
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
13,49 zł Pobranie 5,00 zł
DPD Automaty
data dostawy 21. listopada, piątek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
5,99 zł
InPost Kurier
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
15,49 zł Pobranie 5,00 zł
Kurier GLS
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
13,99 zł Pobranie 5,00 zł
DPD Pickup Żabka i inne
data dostawy 21. listopada, piątek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
8,99 zł
Pocztex Kurier
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
14,49 zł Pobranie 6,00 zł
Pocztex - punkty odbioru
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 199,00 zł
11,99 zł
DPD Kurier
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
13,99 zł Pobranie 5,50 zł
ORLEN Paczka
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł
InPost International
data dostawy 26. listopada, środa
39,99 zł
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej - ul. Londzina 57
data dostawy 20. listopada, czwartek
0,00 zł
Odbiór osobisty w Krakowie - ul. Podwale 1
data dostawy 20. listopada, czwartek
0,00 zł