Wydawnictwo: | Vivante |
Liczba stron: | 656 |
Kup w zestawie:
Opis
Sandor Ellix Katz prezentuje swoją nową książkę kulinarną, która zdobyła uznanie na całym świecie i wiele prestiżowych nagród! 600 stron gromadzonej latami wiedzy umożliwia zupełnie inne spojrzenie na dobrze znane kuchenne sposoby. Najpierw trzeba zrozumieć, że fermentacja to proces powszechnie występujący w naturze, a nie jakieś odkrycie człowieka. Nawet komórki organizmów potrafią się nią posługiwać! Ludzie nie wymyślili jej, lecz tylko zaczęli odpowiednio ją wykorzystywać. Teraz możesz skorzystać z tej nauki oraz przyrządzić niemal każdą roślinę! W "Sztuce fermentacji" znajdziesz przepisy z różnych krajów świata. Może to być fermentowana herbata (kombucha), miso, natto, jogurty, warzywa, owoce, ryby lub mięso. Ponadto różne alkohole. Poznasz sposoby na miody pitne, piwo i wino.
Inspirujące przepisy łatwo wprowadzają w świat fermentacji oraz udowadniają, jak szerokie może mieć ona zastosowanie! To jednak nie tylko praktyczny poradnik kuchenny! Dzięki tej książce dowiesz się też, dlaczego fermentowana żywność jest zdrowa i jak wykorzystać pleśń do pozyskania energii. Przy okazji znajdziesz trochę informacji o świecie natury oraz o jego ochronie. Porady i wskazówki "Sztuki fermentacji" umożliwiają uniknięcie najczęstszych błędów, a także krótko wyjaśniają, jak je naprawić, gdyby się jednak zdarzyły. Ta książka przygotowuje na wszelkie niespodzianki i problemy, związane z wspaniałą sztuką fermentacji. Poznaj wieloletnią tradycję oraz wzbogać swoją kuchnię o wyjątkowe potrawy!
Sandor Ellix Katz pochodzi z Białorusi, ale dorastał w USA i to właśnie tam został pisarzem. Nie tylko pisze o sztuce kulinarnej. Prowadzi również szkolenia, chętnie opowiadając o żywności wszystkim miłośnikom gotowania. Jego wiedza o fermentacji zdobyła uznanie na całym świecie.
Wydawnictwo Vivante oferuje głównie książki o zdrowiu, które stawiają na ekologiczne podejście do życia. Oferuje publikacje prozdrowotne uznanych autorów, zainteresowanych medycyną naturalną. To miejsce dla wszystkich osób dbających o zdrowy styl życia. W ofercie tego wydawnictwa znajdziecie wiele książek przydatnych w kuchni, pomagających w odżywianiu się w odpowiedni sposób.
Klienci, których interesował ten produkt, oglądali również:
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu | 863048 |
Tytuł | Sztuka fermentacji. |
Autor | Katz Ellix Sandor |
Wydawnictwo | Vivante |
Język wydania | polski |
Język oryginału | angielski |
Liczba stron | 656 |
Data premiery | 2019-04-24 |
Rok wydania | 2019 |
Wymiary produktu [mm] | 32 x 237 x 168 |
Okładka | Miękka |
Cena detaliczna | 49,90 zł |
Nasza cena | 32,22 zł |
Recenzje
Najczęściej kupowane razem:
Dostawa





