Xi

Słodkości w insulinooporności

Słodkości przy insulinooporności? Tak, z tą książką to możliwe! Słodko wcale nie musi oznaczać niezdrowo. Autorki tej niesamowitej publikacji gwarantują, że rozsądek oraz umiar są kluczem do sukcesu, który niekoniecznie musi być bez odrobiny słodkości. Zaprezentowane przepisy skuszą z pewnością nie tylko osoby chore na cukrzycę typu 2 i insulinooporność, ale są też przeznaczone dla osób zmagającycCzytaj więcej

  • Wydawnictwo: Feeria Science
  • Data premiery: 2019-11-13
  • Okładka: miękka
  • Liczba stron: 280
  • Wymiary: 20

Słodkości przy insulinooporności? Tak, z tą książką to możliwe! Słodko wcale nie musi oznaczać niezdrowo. Autorki tej niesamowitej publikacji gwarantują, że rozsądek oraz umiar są kluczem do sukcesu, który niekoniecznie musi być bez odrobiny słodkości. Zaprezentowane przepisy skuszą z pewnością nie tylko osoby chore na cukrzycę typu 2 i insulinooporność, ale są też przeznaczone dla osób zmagających się ze zbędnymi kilogramami czy innych miłośników słodyczy.

Autorki opracowały sprytny plan, dzięki któremu można jeść słodycze i nie tyć. Podały czytelnikom, jakie słodycze są dozwolone oraz jakie ich ilości nie szkodzą, podzieliły się wskazówkami, jak odstawić cukier dodawany do różnych dań, a także przybliżyły wiedzę na temat zdrowszych i mniej szkodliwych zamienników cukru. Zaprezentowane przepisy są szybkie w wykonaniu, ich smak zachwyca za każdym razem i co najważniejsze – można je jeść bez wyrzutów sumienia. Niczym po ruchu magiczną różdżką nasze ciało staje się smuklejsze, zaczynamy gubić zbędne kilogramy i czujemy się o niebo lepiej niż wcześniej! Słodkie i zdrowe staje się możliwe dzięki tej książce!

"Słodkości w insulinooporności" to propozycja przeznaczona zwłaszcza dla tych osób, które nie wyobrażają sobie życia bez słodyczy, ale przy tym przywiązują uwagę do tego, co dokładnie jedzą. Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska odpowiadają na wiele pytań dotyczących jedzenia, a także prezentują szereg wskazówek dla wszystkich miłośników ciastek, cukierków lub czekolady. Praktyczne porady autorek umożliwiają uniknięcie najczęstszych błędów związanych z odżywianiem się, ale także ułatwiają przygotowanie lekkiego przysmaku. Dzięki tej książce sprawdzisz również, czym można zastąpić cukier! Proste przepisy na domowe oraz naturalne zamienniki typowych słodyczy ułatwiają dbanie o zdrowie, sylwetkę i dobry nastrój. To znakomita okazja, by spróbować przygotować coś słodkiego dla całej rodziny, a przy tym nie żałować, że znowu podaje się niezdrowe rzeczy. W środku znajdziesz aż 100 przepisów bez dodatku cukru!

Prezentowany zbiór przepisów jest wspólnym dziełem dwóch wspaniałych autorek, zainteresowanych zdrowym życiem. Magdalena Makarowska jest biotechnologiem i dietetyczką, a Dominika Musiałowska to instruktorka sportowa. Ta wyjątkowa współpraca przyniosła już cztery wspólnie napisane książki, a pewnie czytelnicy mogą liczyć na następne! Ich porady to świetny sposób na szybkie potrawy.

Jeżeli znajdziesz wśród tych przepisów coś dla siebie, sprawdź również "Insulinooporność. Łatwe lunchboxy" dwóch wspomnianych autorek.

Zobacz więcej
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu
931448
Tytuł
Słodkości w insulinooporności
Wydawnictwo
Język wydania
polski
Język oryginału
polski
Liczba stron
280
Data premiery
2019-11-13
Rok wydania
2019
Wymiary produktu [mm]
20
Okładka
okładka miękka
Waga Produktu [kg]
0.57
Długość
205
Głębokość
165
Wysokość
16
Nasza cena
27,49 zł
Zobacz więcej
Recenzje
4,9/5
19 recenzji
  • 5
    18
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Napisz recenzję
Recenzje produktów są zarządzane przez stronę trzecią w celu weryfikacji autentyczności i zgodności z naszymi wytycznymi dotyczącymi ocen i recenzji
RecenzjeNajnowsze
Jak działają recenzje
  • Aneta D. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2021-05-14
    Świetne przepisy na słodkości przy insulinoporności. Przepyszne przepisy na domowe lody, ciasta z warzywami i wiele, wiele innych. Składniki łatwo dostępne. Polecam.
  • Beata C. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2021-04-15
    Dużo ciekawych i zdrowych przepisów na słodkości dla każdego kto dba o zdrowie. Polecam.
  • Zuzanna F. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-25
    Nie ma co ukrywać. Kupiłam ta książkę bo zaintrygował mnie tytuł. A, że cierpię na insulinooporność to pomyślałam ze dla mnie jak znalazł bo kocham słodycze. To niebywałe ile tak naprawdę rzeczy możemy jeść, tylko trzeba je odpowiednio przygotowywać i zastępować cukier czymś innym, ale równie słodkim. Odkrywcza i bardzo praktyczna książka kucharska dla wszystkich chorych. Polecam gorąco! Ja do niej zaglądam minimum raz w tygodniu.
  • Katarzyna C. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-25
    Nie ma chyba obecnie na rynku lepszej książki na temat możliwości jedzenia słodkości w przypadku takich chorób jak insulinoopornośc, czy cukrzyca. Ta książka stwarza ogromne możliwości, poprawia humor i pomaga wykazać się jeśli chodzi o wyczyny kulinarne, choć z drugiej strony przepisy na ciasteczka, czy desery są naprawdę banalnie proste. No i jak smakują! Polecam gorąco.
  • Bozena F. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-18
    Słodkości w insulinooporności to książka, do której obecnie sięgam zdecydowanie najczęściej. A to dlatego, ze po pierwsze cierpię na insulinooporoność, a po drugie bo zwyczajnie jestem maniakiem słodyczowym. Przepisów jest tu od groma i jeszcze więcej. Wszystko pyszniutkie i wychodzi za każdym razem takie jak być powinno. Poza przepisami są tu różne razy i wskazówki dotyczące samej diety w chorobie. Skarbnica wiedzy bez wątpliwości. Polecam!
  • Weronika A. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-17
    Must have dla każdej osoby, która cierpi na insulinooporność, cukrzycę, ale i dla zdrowych . W końcu warto ograniczać standardowy cukier, prawda? Ja początkowo kupiłam egzemplarz mamie, która cierpi na tą nieprzyjemną chorobę, ale jak zaczęłam przeglądać zawartość, to tak się zachęciłam, ze sama sobie kupiłam jedną sztukę. Z książki korzystam bardzo często, wypieki są wyśmienite i smakują tak jak te klasyczne z cukierni. Polecam bardzo mocno.
  • Monika K. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-11
    Bardzo fajna książka kucharska z przeróżnymi przepisami na słodkie dania i deserki. Szkoda, że lekarz mi tego nie powiedział, zalecił jedynie definitywną rezygnację e wszystkiego co słodkie. Taka o polska służba zdrowia. Dopiero dzięki tej książce dowiedziałam się, ze jednak mogę jeść ciasta tylko musze trochę pokombinować ze składnikami. No i oczywiście wszystko z umiarem, wiadomo całej blachy na raz nie mogę pochłonąć.
  • Mariola W. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-09
    Bardzo się ucieszyłam, gdy zobaczyłam ta książkę w księgarni. W pierwszej chwili pomyślałam, że to czysty absurd. Że niby słodycze w insulinooporność, ze niby można tak o jeść? Zachęcona więc tytułem kupiłam. To co zobaczyłam na poszczególnych stronach bardzo poprawiło mi humor. W szczególności, ponieważ mój lekarz diabetolog stanowczo odradził spożywanie słodkości. A jednak można, tylko trzeba wiedzieć jak je przyrządzić. Pycha, palce lizać, polecam!
  • Malgorzata L. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-05
    Poprzednie książki tego autorstwa jakoś mnie nie urzekły, ale tytuł tej wyjątkowo przykuł moją uwagę (jestem uzależniona od słodyczy), więc kupiłam. Książka jest bardzo fajna, napisana fajnym językiem. Są tu nie tylko rady na temat tego jakie słodycze są dozwolone dla osób chorujących na isnulinooporność. Jest tu także, albo i przede wszystkim dużo przepisów. Są proste i szybkie w wykonaniu. Gdy mam ochotę na oś słodkiego, to zaglądam do tej książki, losuję przepis, 15 minut i mogę cieszyć się czymś przepysznym. Polecam.
  • Barbara B. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-01
    Bardzo fajna książka, która ukazuje, ze choroba jaką jest Insulinoopornośc to nie wyrok i można śmiało jeść słodkości, tyle że z należytym umiarem. Autorki tłumaczą co nam nie zaszkodzi, jak przygotować w łatwy i szybki sposób różne cuda, różne wypieki, a także czym zaszkodzić najgorsze składniki, takie jak cukier itp. Wszystko to przedstawione w bardzo fajnej formie. Zaglądam do tej książki bardzo często.
  • Lucyna U. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-07-28
    Ta książka jest moim najnowszym odkryciem. Jest genialna w każdym calu, zarówno pod katem szaty graficznej, jak i biorąc pod uwagę to co znajdujemy w środku. Przepisy, rady, wskazówki. I wszystko to na temat słodyczy, które wręcz ubóstwiam. Myślałam, że diagnoza insulinooporności oznacza, ze musze zrezygnować z moich ulubionych ciasteczek. Na szczęście nie! I z torcików także nie muszę rezygnować. Ta książka jest super i daje nadzieję, polecam gorąco!
  • Małgorzata C. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-07-24
    Słodkości w insulinooporności to bardzo nietypowa książka kucharska, bo skierowana jak sam tytuł mówi przede wszystkim do osób cierpiących na insulinooporność. Pamiętam, ze gdy została mi postawiona diagnoza, to lekarz zakazał mi jedzenia słodyczy. I kropka. Okazuje się, że był to błąd w którym tkwiłam kilka dobrych miesięcy. Potem zmieniłam lekarza i przy okazji natknęłam się na ta książkę. Spytałam obecnego doktora, czy takie słodycze jak z tej książki to mogę spożywać. Oczywiście, ze mogę! I polecam wszystkim chorym, co lubią od czasu do czasu zjeść coś pysznego i słodziutkiego.
  • Ela O. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-07-21
    Pozycja obowiązkowa dla wszystkich osób chorujących na insulinooporność. To istna skarbnica wiedzy na temat słodkości, które zazwyczaj lekarze karzą nam rzucić doszczętnie. Okazuje się jednak, ze możemy jeść ciasteczka, czy wypieki, tyle że z należytym umiarem, w odpowiednich proporcjach, zastępując cukier naturą. Zresztą nie będę Wam tu wszystkiego tłumaczyć. Zerknijcie do tej książki i przekonajcie się sami. Polecam.
  • Sabina W. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-07-16
    Bardzo fajna książka zawierająca porady dotyczące insulinooporności w kontekście jedzenia słodyczy. Okazuje się, ze chorzy mogą je jeść, ale oczywiście z umiarem i odpowiedniej jakości. Najlepiej właśnie jak będziemy robić wypieki czy deserki sami, wtedy jest pewność, że wiemy co mamy w środku i wiemy, ze to nie szkodzi, a służy naszemu zdrowiu. Z ta książka w kilka chwil wyczarujecie przepyszne dania, którymi będziecie zajadać się nie tylko wy, ale i wszyscy domownicy. Tak właśnie jest u mnie. Polecam!
  • Michalina T. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-07-14
    Polecam z całego serca wszystkie książki tego autorstwa. Słodkości w insulinooporności to obecnie moja ulubiona książka kucharska. Jest w niej od groma przepisów na proste i szybkie ciasteczka, desery i inne pyszności. Autorki radzą czym zastąpić cukier w łatwy i prosty sposób. Zaglądam do tej książki bardzo często, przeczytałam ją już naprawdę wiele razy, a i tak wiedzy, które nie dałam jeszcze rady przyswoić jest od groma. Polecam wszystkim, co kochają słodycze, a czują że muszą się ograniczać z powodu swojej choroby.
  • Natalia T. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-07-08
    Kupiłam ta książkę, bo bardzo spodobała mi się okładka, trzeba przyznać, ze jest apetyczna i zachęcająca. Nie cierpię na insulinoopornośc, ale wiem że są tutaj przepisy, które na pewno wyjdą mi na zdrowie, choćby dlatego, ze autorki zalecają zrezygnowanie z klasycznego cukru. Zaczęłam więc przygotowywać w domu wypieki na podstawie tych przepisów, smakują równie dobrze, co tradycyjne, a wiem że są też w porządku dla zdrowia mojego i mojej rodziny. Polecam więc gorąco.
  • Danuta I. Klient niezweryfikowany
    4.0
    2020-07-07
    Obie autorki, zarówno Dominika Musiałowska, jaki i Magdalena Makarowska to moim zdaniem ekspertki w dziedzinie insulinooporności. Przeczytałam już nie jedną ich książkę i jestem pod sporym wrażeniem. Myślałam, ze ta choroba to wyrok dla mnie, a tak pozycja tylko udowadnia, ze tak nie jest. Z książki „Słodkości w insulinooporności” dowiedziałam się jakie słodycze mogę jeść, o jakich porach i w jakich ilościach, Okazuje się, ze wcale nie jest tak źle. Uf! Gratuluję kolejnego świetnego opracowania i czekam na więcej.
Recenzje
Każdą z recenzji weryfikujemy na trzy sposoby:
  • Klient zweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi klientami. Kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Klient niezweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi użytkownikami, ale nie możemy potwierdzić, że kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Recenzja Zweryfikowana
    Potwierdzamy, że prezentowana opinia może dotyczyć danego produktu i zawiera elementy jego recenzji.

Najczęściej kupowane razem:

Dostawa i płatność

InPost Paczkomat® 24/7
data dostawy 29. marca, piątek
bezpłatna dostawa od 248,00 zł
12,99 zł Pobranie 5,00 zł
Żabka, Dino, punkty DPD Pickup
data dostawy 29. marca, piątek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
8,99 zł Pobranie 5,00 zł
ORLEN Paczka
data dostawy 2. kwietnia, wtorek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł
Kurier DPD
data dostawy 29. marca, piątek
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
12,99 zł Pobranie 5,00 zł
Pocztex Kurier
data dostawy 2. kwietnia, wtorek
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
10,99 zł Pobranie 5,00 zł
Kurier InPost
data dostawy 29. marca, piątek
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
14,99 zł Pobranie 5,00 zł
Pocztex - punkty odbioru
data dostawy 2. kwietnia, wtorek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł Pobranie 5,00 zł
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
data dostawy 29. marca, piątek
0,00 zł

O Autorze


931448
Ładowanie...