Słodkości przy insulinooporności? Tak, z tą książką to możliwe! Słodko wcale nie musi oznaczać niezdrowo. Autorki tej niesamowitej publikacji gwarantują, że rozsądek oraz umiar są kluczem do sukcesu, który niekoniecznie musi być bez odrobiny słodkości. Zaprezentowane przepisy skuszą z pewnością nie tylko osoby chore na cukrzycę typu 2 i insulinooporność, ale są też przeznaczone dla osób zmagających się ze zbędnymi kilogramami czy innych miłośników słodyczy.
Autorki opracowały sprytny plan, dzięki któremu można jeść słodycze i nie tyć. Podały czytelnikom, jakie słodycze są dozwolone oraz jakie ich ilości nie szkodzą, podzieliły się wskazówkami, jak odstawić cukier dodawany do różnych dań, a także przybliżyły wiedzę na temat zdrowszych i mniej szkodliwych zamienników cukru. Zaprezentowane przepisy są szybkie w wykonaniu, ich smak zachwyca za każdym razem i co najważniejsze – można je jeść bez wyrzutów sumienia. Niczym po ruchu magiczną różdżką nasze ciało staje się smuklejsze, zaczynamy gubić zbędne kilogramy i czujemy się o niebo lepiej niż wcześniej! Słodkie i zdrowe staje się możliwe dzięki tej książce!
"Słodkości w insulinooporności" to propozycja przeznaczona zwłaszcza dla tych osób, które nie wyobrażają sobie życia bez słodyczy, ale przy tym przywiązują uwagę do tego, co dokładnie jedzą. Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska odpowiadają na wiele pytań dotyczących jedzenia, a także prezentują szereg wskazówek dla wszystkich miłośników ciastek, cukierków lub czekolady. Praktyczne porady autorek umożliwiają uniknięcie najczęstszych błędów związanych z odżywianiem się, ale także ułatwiają przygotowanie lekkiego przysmaku. Dzięki tej książce sprawdzisz również, czym można zastąpić cukier! Proste przepisy na domowe oraz naturalne zamienniki typowych słodyczy ułatwiają dbanie o zdrowie, sylwetkę i dobry nastrój. To znakomita okazja, by spróbować przygotować coś słodkiego dla całej rodziny, a przy tym nie żałować, że znowu podaje się niezdrowe rzeczy. W środku znajdziesz aż 100 przepisów bez dodatku cukru!
Prezentowany zbiór przepisów jest wspólnym dziełem dwóch wspaniałych autorek, zainteresowanych zdrowym życiem. Magdalena Makarowska jest biotechnologiem i dietetyczką, a Dominika Musiałowska to instruktorka sportowa. Ta wyjątkowa współpraca przyniosła już cztery wspólnie napisane książki, a pewnie czytelnicy mogą liczyć na następne! Ich porady to świetny sposób na szybkie potrawy.
Jeżeli znajdziesz wśród tych przepisów coś dla siebie, sprawdź również "Insulinooporność. Łatwe lunchboxy" dwóch wspomnianych autorek.