Xi

Sałatki

Po siedmiu latach realizacji programu kulinarnego Ewa gotuje postanowiłam przygotować czwartą z kolei książkę z recepturami, prezentowanymi przeze mnie na szklanym ekranie. Czwartą, a zarazem pierwszą, bowiem właśnie od tej pozycji rozpo­czynam nową serię wydawniczą. Liczę na to, że potrawy, przyrządzone wedle przepisów zawartych w książce - tym razem na sałatki, sałaty, surówki, sosy i dodatki - Czytaj więcej

  • Wydawnictwo: Promiss
  • Data premiery: 2014-09-10
  • Okładka: twarda
  • Liczba stron: 200
  • Wymiary: 28

Po siedmiu latach realizacji programu kulinarnego Ewa gotuje postanowiłam przygotować czwartą z kolei książkę z recepturami, prezentowanymi przeze mnie na szklanym ekranie. Czwartą, a zarazem pierwszą, bowiem właśnie od tej pozycji rozpo­czynam nową serię wydawniczą.
Liczę na to, że potrawy, przyrządzone wedle przepisów zawartych w książce - tym razem na sałatki, sałaty, surówki, sosy i dodatki - będą smakować wszystkim, którzy po nią sięgną.

Ewa Wachowicz

Zobacz więcej
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu
581572
Tytuł
Sałatki
Wydawnictwo
Język wydania
polski
Język oryginału
polski
Liczba stron
200
Data premiery
2014-09-10
Rok wydania
2014
Wymiary produktu [mm]
28
Okładka
okładka twarda
Waga Produktu [kg]
1.11
Długość
285
Głębokość
205
Nasza cena
40,99 zł
Zobacz więcej
Recenzje
5,0/5
3 recenzje
  • 5
    3
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Napisz recenzję
Recenzje produktów są zarządzane przez stronę trzecią w celu weryfikacji autentyczności i zgodności z naszymi wytycznymi dotyczącymi ocen i recenzji
RecenzjeNajnowsze
Jak działają recenzje
  • Magdalena S. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2021-12-31
    Rewelacyjne przepisy. Bardzo przydatne i proste. Polecam.
  • Anna Klient niezweryfikowany
    5.0
    2017-01-15
    Przedmiotem kolejnej książki autorstwa Ewy Wachowicz są sałatki. Zdrowe i smakowite. Dzięki programowi kulinarnemu „Ewa gotuje” możemy poznać sposób ich przyrządzania,także obserwując Panią Ewę na ekranie telewizora. Książka zawiera następujące przepisy na sałatki, surówki, sosy. Składa się z V rozdziałów następującej treści:
    I : O Sałatkach: Tradycyjna jarzynowa, tort warzywny, grecka, warzywna, błyskawiczna z selera
    i ananasa, szybka z fasoli czerwonej, śledzie po kaszubsku, śledzie po grecku, makaronowa
    z tuńczykiem, tort śledziowy, śledź w śmietanie z grillowanym kurczakiem, z cukinii i pomidorów koktajlowych , austriacka z ziemniaków,
    II: O Sałatach: Pstrąg na sałacie,lodowa błyskawiczna trzy sery z jogurtem,lodowa z cukinią, rukola balsamiczna,( rukola to rodzaj sałaty ), rukola i cykoria z dressingiem, lodowa z sosem malinowym ,z winegretem malinowym, z winegretem klonowym, lodowa z tuńczykiem i oliwkami, szpinak i sałaty z dresingiem limonowym,masłowa z jajem,
    III: O Surówkach: Z młodej kapusty, z marchewki, marchewka z chili, buraki w talarki, buraczki z jabłkiem, z buraczków, z białej rzodkwi, seler z jabłkami i żurawiną, z pora ,
    IV: O Sosach: majonez, winegret, sos tatarski,sos z tuńczyka , dip czosnkowy, dip z chili, dip z mango (dip jest to rodzaj sosów dodawanych do potraw),
    V: Dodatki: chrzan,jajka z chrzanem,chrzan z jajek, mus jabłkowo – chrzanowy, mizeria, ćwikła
    z chrzanem, ogórki w śmietanie, kapusta z koperkiem, salsa pomidorowa, salsa oliwkowa,warzywa na parze, warzywa w mleczku kokosowym, brokuł z czosnkiem, brukselka z chili, papryka z rozmarynem, pekińska marynowana, pieczarki w sosie majerankowym, truskawki z octem balsamicznym.
    Czytając tą książkę, dowiemy się, jaką ważną rolę w naszym codziennym odżywianiu odgrywa jedzenie warzyw i owoców. Mogą one stanowić inspirację do przygotowania wielu ciekawych potraw. Przyrządzanie sałatek sprawia wiele radości i przyjemności. Tym bardziej, zawarte w książce Pani Ewy Wachowicz przepisy na sałatki są proste w wykonaniu.
    Szczególnie wzbudziły moje zainteresowanie warzywa na parze. Podawane są zazwyczaj na kilka sposobów. Pani Ewa udoskonala te przepisy poprzez dodanie sosu miętowo - czosnkowego. Jeśli nie posiadamy jogurtu greckiego - można użyć jogurtu naturalnego, ale wtedy warto użyć większą ilość mięty.
    Pani Ewa podpowiada jak podać we właściwy sposób sałatki, surówki, dipy (rodzaje sosów) oraz inne dodatki.
    Polecam zapoznanie się z tą pozycją kulinarną, ponieważ porady autorki są bardzo pouczające. Całość uzupełnia czytelna grafika i zdjęcia wykonane w ciekawy sposób, zachęcający czytelnika do przyrządzenia sałatki, surówek czy też sosów.
    Twarda oprawa książki zawiera 200 stron.
Recenzje
Każdą z recenzji weryfikujemy na trzy sposoby:
  • Klient zweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi klientami. Kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Klient niezweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi użytkownikami, ale nie możemy potwierdzić, że kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Recenzja Zweryfikowana
    Potwierdzamy, że prezentowana opinia może dotyczyć danego produktu i zawiera elementy jego recenzji.

Dostawa i płatność

InPost Paczkomat® 24/7
data dostawy 2. kwietnia, wtorek
bezpłatna dostawa od 248,00 zł
12,99 zł Pobranie 5,00 zł
Żabka, Dino, punkty DPD Pickup
data dostawy 2. kwietnia, wtorek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
8,99 zł Pobranie 5,00 zł
ORLEN Paczka
data dostawy 2. kwietnia, wtorek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł
Kurier DPD
data dostawy 2. kwietnia, wtorek
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
12,99 zł Pobranie 5,00 zł
Pocztex Kurier
data dostawy 2. kwietnia, wtorek
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
10,99 zł Pobranie 5,00 zł
Kurier InPost
data dostawy 2. kwietnia, wtorek
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
14,99 zł Pobranie 5,00 zł
Pocztex - punkty odbioru
data dostawy 2. kwietnia, wtorek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł Pobranie 5,00 zł
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
data dostawy 2. kwietnia, wtorek
0,00 zł

O Autorze


581572
Ładowanie...