• Książki
  • Biografie
  • Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta
40,62 

Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta

Magdalena Wolińska-Riedi, autorka książki Mój Rzym oraz watykańskiej trylogii z bestsellerową Kobietą w Watykanie, od ponad dwudziestu lat mieszka w samym sercu Wiecznego Miasta. Tym razem w swojej opowieści zabiera nas na niezwykły spacer po historii najsłynniejszych rzymskich dań.Poczujemy zapach świeżych ziół i aromatycznych przypraw, odkryjemy smak chrupiącej bruschetty, prawdziwej rzymskiej pCzytaj więcej

  • Wydawnictwo: Znak
  • Data premiery: 2024-11-13
  • Okładka: miękka
  • Liczba stron: 288
  • Wymiary: 205 x 140

Magdalena Wolińska-Riedi, autorka książki Mój Rzym oraz watykańskiej trylogii z bestsellerową Kobietą w Watykanie, od ponad dwudziestu lat mieszka w samym sercu Wiecznego Miasta. Tym razem w swojej opowieści zabiera nas na niezwykły spacer po historii najsłynniejszych rzymskich dań.

Poczujemy zapach świeżych ziół i aromatycznych przypraw, odkryjemy smak chrupiącej bruschetty, prawdziwej rzymskiej pizzy i doskonałego makaronu, jaki zjeść można tylko tutaj. Poznamy dzieje rodzin, które od pokoleń prowadzą restauracje w sercu Rzymu, kultywując tradycję przodków i bazując na prastarych przepisach.

Wyruszymy wraz z autorką na spacer po nieodkrytych zaułkach miasta, by trafić do lokali, które pachną tradycją, historią i miłością do rzymskiej kuchni - pełnej smaku, aromatu i pikanterii. Dowiemy się, co odróżnia pizzę rzymską od neapolitańskiej, w której dzielnicy znajduje się najstarsza restauracja świata, dlaczego figi są najlepszym dodatkiem do letniego obiadu i czemu warto zamawiać wino stołowe.

Autorka zaprosi nas również do swojej kuchni, dzieląc się z czytelnikami przepisami, dzięki którym będziemy mogli zmysłami przenieść się do Wiecznego Miasta i skosztować Rzymu w naszym własnym domu.

Zobacz więcej
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu
3541312
Tytuł
Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta
Wydawnictwo
Język
polski
Liczba stron
288
Typ okładki
miękka
Data premiery
2024-11-13
Rok wydania
2024
Wymiary
205 x 140
Waga
0.4 kg
Wysokość
140 mm
Długość
205 mm
Głębokość
18 mm
Nasza cena
40,62 zł
Zobacz więcej
Informacje dotyczące bezpieczeństwa i produktów
Informacje o producencie
Pełna nazwa producenta
Społeczny Instytut Wydawniczy Znak sp. z o.o.
Adres pocztowy
30-105 Kraków Tadeusza Kościuszki 37
Email
sekretariat@znak.com.pl
Telefon
126199500
Kraj pochodzenia produktu
Polska
Osoba odpowiedzialna w UE
Nazwisko lub nazwa podmiotu
Społeczny Instytut Wydawniczy Znak sp. z o.o.
Adres pocztowy
30-105 Kraków Tadeusza Kościuszki 37
Email
sekretariat@znak.com.pl
Telefon
126199500
Zobacz więcej
Recenzje
5,0/5
1 recenzja
  • 5
    1
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Napisz recenzję
Recenzje produktów są zarządzane przez stronę trzecią w celu weryfikacji autentyczności i zgodności z naszymi wytycznymi dotyczącymi ocen i recenzji
RecenzjeNajnowsze
Jak działają recenzje
  • Ewelina Klient niezweryfikowany
    5.0
    2024-12-19Recenzja zweryfikowana
    Pani Magdalena Wolińska-Riedi zaprasza nas w swojej najnowszej książce w niezwykłą podróż, w której odkrywa przed czytelnikiem historię najsłynniejszych rzymskich dań. Jeśli czytaliście "Mój Rzym", to wiecie jak sugestywnie autorka potrafi przenieść włoską atmosferę na karty swoich książek. Tym razem "posmakujemy" potraw, które zdobyły serca wielu i zachwycają podniebienia nie tylko rodowitych Rzymian. Od tej strony poznać Rzym, to nie lada sztuka. A my dzięki pani Magdzie mamy taką możliwość. Zaczynając od aromatycznej porannej espresso, poprzez cesarzową pastę czy potrawy mięsne, poznajemy woń wiecznego miasta. Nie może zabraknąć oczywiście pizzy jak i tiramisu. Każda z potraw ma swoją bogatą historię, i już samo czytanie o niej było dla mnie prawdziwą ucztą. Autorka wie jak oddać klimat rzymskiej kuchni, jak zaciekawić opowieściami, żebyśmy mogli poczuć się zaproszeni do spróbowania tego wszystkiego osobiście. Szczególnie, że w książce znajdziemy też kilka ciekawych i wcale nieskomplikowanych przepisów. A ponadto została ona doprawiona pokaźną szczyptą pięknych fotografii.

    Jest okazja, by w święta zaskoczyć bliskich czymś nowym i z włoskiej kultury. "Rzym od kuchni" to książka, która przypadnie do gustu każdemu. Polecam!
Recenzje
Każdą z recenzji weryfikujemy na trzy sposoby:
  • Klient zweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi klientami. Kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Klient niezweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi użytkownikami, ale nie możemy potwierdzić, że kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Recenzja Zweryfikowana
    Potwierdzamy, że prezentowana opinia może dotyczyć danego produktu i zawiera elementy jego recenzji.

Dostawa i płatność

InPost Paczkomat® 24/7
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
13,49 zł Pobranie 5,00 zł
DPD Automaty
data dostawy 21. listopada, piątek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
5,99 zł
InPost Kurier
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
15,49 zł Pobranie 5,00 zł
Kurier GLS
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
13,99 zł Pobranie 5,00 zł
DPD Pickup Żabka i inne
data dostawy 21. listopada, piątek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
8,99 zł
Pocztex Kurier
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
14,49 zł Pobranie 6,00 zł
Pocztex - punkty odbioru
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 199,00 zł
11,99 zł
DPD Kurier
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
13,99 zł Pobranie 5,50 zł
ORLEN Paczka
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł
InPost International
data dostawy 26. listopada, środa
39,99 zł
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej - ul. Londzina 57
data dostawy 20. listopada, czwartek
0,00 zł
Odbiór osobisty w Krakowie - ul. Podwale 1
data dostawy 20. listopada, czwartek
0,00 zł

Produkty od autora: