Xi

Roślinne kłamstwo. Dlaczego pozornie zdrowe owoce i warzywa mogą być szkodliwe dla zdrowia

Gundry Steven R.

(okładka miękka, twarda)

Wydawnictwo: Vivante
Liczba stron: 456
-36%

44,90 zł

28,82 zł

oszczędzasz 16,08 zł (36%)

Dostępność 24 godziny
Paczka w Ruchu 5,99 zł
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie 7,99 zł
Poczta Polska 8,99 zł
Paczkomaty 8,99 zł
Kurier 10,99 zł

Opis

„Roślinne kłamstwo” autorstwa doktora Stevena Gundry’ego to rewolucyjna książka, rzucająca nowe światło na pozornie zdrową żywność pochodzenia roślinnego.

Wszyscy żyjemy w przekonaniu, że warzywa i owoce to zdrowe jedzenie. Jednak w ostatnim czasie sporo mówi się o szkodliwości tak powszechnego m.in. w pszenicy glutenu. Białko to wywołuje u ludzi poważne choroby, np. celiakię. Na domiar złego jest ono tylko jedną z wielu lektyn, czyli toksycznych substancji zawartych w roślinach.

Lektyny znajdują się w wielu bezglutenowych produktach, takich jak ziarna, nasiona, orzechy czy produkty mleczne. Po dotarciu do ludzkiego organizmu toczą z nim walkę wywołującą otyłość, stany zapalne i inne niepożądane schorzenia, w tym nadciśnienie i zaburzenia trawienia.

Dzięki „Roślinnemu kłamstwu” odkryjesz, jakich produktów roślinnych powinieneś unikać, a także jak powinieneś prawidłowo przygotować warzywa i owoce, aby nie zaszkodziły Twojemu zdrowiu. Książka zawiera skuteczny plan żywieniowy wraz z przepisami na dania, które pomogą Ci pozbyć się licznych schorzeń i dolegliwości.

Dane szczegółowe

Identyfikator produktu 757488
Tytuł Roślinne kłamstwo. Dlaczego pozornie zdrowe owoce i warzywa mogą być szkodliwe dla zdrowia
Autor Gundry Steven R.
Wydawnictwo Vivante
Język wydania polski
Język oryginału angielski
Liczba stron 456
Data premiery 2018-03-22
Rok wydania 2018
Okładka Miękka, Twarda
Cena okładkowa 44,90 zł
Nasza cena 28,82 zł

Recenzje

4/5
5
4
3
2
1
DODAJ RECENZJĘ:

oceń produkt:


Alina C.

5/5
| 10-05-2020
Ciekawa książka, dzięki której można zagłębić się w temat działania i właściwości składników niektórych warzyw i owoców. Książka otworzyła mi oczy na wiele aspektów związanych z jedzeniem. Dzięki niej wiem, jakich gatunków warzyw czy owoców powinienem unikać oraz jak przyrządzać potrawy warzywne czy owocowe, aby mi służyły, a nie szkodziły.

Wiktoria J.

5/5
| 06-05-2020
Ostatnio bardzo zaczęłam zgłębiać temat zdrowego odżywiania i w ręce wpadła mi akurat ta książka. Znalazłam w niej mnóstwo cennych informacji i wiedzy o tym co warto jeść, a co nam szkodzi. Trochę tylko szkoda, ze na liście są moje ulubione smakołyki. No cóż, zdrowie jest najważniejsze.

Elżbieta Z.

5/5
| 29-04-2020
Jako dietetyk śmiało mogę polecić tą lekturę. Poza szeregiem informacji o lektynach, znajdziecie w niej mnóstwo cennych porad żywieniowych. Napisana jest bardzo przystępnym językiem. Przyjemnie się ją czyta. W dzisiejszych czasach, kiedy tak wiele rzeczy nam szkodzi, warto rozszerzać swoją wiedzę o zdrowym stylu życia.

Jolanta F.

5/5
| 28-04-2020
Powszechnie znane zdrowe odżywianie zostało tutaj postawione pod znakiem zapytania. Autor w dość odważny sposób opisuje warzywa, owoce i pokarmy, które uznawane są jako zdrowe. Okazuje się, że mogą jednak szkodzić i należy być uważnym podczas ich spożywania. Podobało mi się to, że do publikacji został załączony program odżywiania, który pomaga wprowadzić przedstawione zasady w życie.

Urszula C.

4/5
| 23-04-2020
Dużo informacji powielonych z innych książek o zdrowym odżywianiu, żadnej odkrywczej wiedzy. Po przejrzeniu listy zakazanych produktów obawiam się, że niebawem przejdę na głodówkę. Jak to jest, że kiedyś ludzie jedli wszystko i żyli długo, a teraz media i literatura stawiają nam tyle ograniczeń?

Ewa H.

5/5
| 16-04-2020
Nie przypuszczałam, że jedzenie warzyw i owoców może nie być w 100% zdrowe. Książka rzuca cień na rozsławiana wszem i wobec zdrową żywność. Sporo w niej wiedzy czysto naukowej, która została poparta badaniami, ale też ciekawych przepisów, dzięki którym można poprawić samopoczucie i pozbyć się niemiłych dolegliwości.

Marlena S.

5/5
| 15-04-2020
Mnóstwo cennych porad na temat tego co jeść i jak jeść. Bardzo wartościowy był dla mnie dział, odnośnie tego, jak przygotowywać warzywa, czy owoce by nam nie szkodziły. Szkoda tylko, ze ta książka dopiero teraz wpadła w moje ręce. Pomyśleć, ze przez tyle lat nieumyślnie trułam siebie i swoją rodzinę.

Dorota N.

4/5
| 08-04-2020
Była moda na książki o tym co zdrowe, co jeść, to teraz nastał czas na pozycje o tym, co jest zakazane. Swego czasu chętnie czytałam tego typu lektury, jednak teraz osobiście odradzam. Zbzikować można. Ciekawe kiedy nastąpi era żywności hodowanej z probówek.

Magda K.

5/5
| 04-04-2020
Powinny to przeczytać wszystkie osoby, którym zależy na zachowaniu dobrego stanu zdrowia. Wbrew pozorom owoce i warzywa nie zawsze niosą naszemu organizmowi jedynie korzyści. Autor skupia się na składniku, który zawierają – lektyny. Dr Gundry przedstawia liczne badania i doświadczenia świadczące o tym, że związek ten szkodzi i powinno się go unikać. Prosto przekazana, rzetelna wiedza o zywieniu na wyciągnięcie reki, polecam.

Kasia C.

4/5
| 01-04-2020
Ktoś powinien napisać książkę pod tytułem „co w dzisiejszych czasach nam nie szkodzi”. Po tej lekturze, jak i wielu innych, podobnych, mam wrażenie że wszystko co jemy, nas truje. Wychodzi na to, że nie powinniśmy jeść żywności ze sklepu, a jedynie hodować wszystko we własnym zakresie. Wtedy jesteśmy w stanie dożyć sędziwego wieku.

BogusŁawa K.

5/5
| 25-03-2020
Bardzo wartościowa lektura, która rzuca światło na kolejną truciznę, a mianowicie lektynę. Autorka zamieściła rozpiskę, gdzie znajduje się ta szkodliwa substancja. Wymienia, które produkty możemy bezpiecznie spożywać, a które powinniśmy ograniczyć do minimum. Muszę przyznać, ze ta książka zrewolucjonizowała moją dietę. Od kilku lat tygodni stosuję się do tych wskazówek i naprawdę czuję się lepiej.

Luiza R.

5/5
| 23-03-2020
Spora dawka wiedzy na temat działania elementów wchodzących w skład warzyw i owoców. Od zawsze byłam utrwalona w przekonaniu, że warzywa i owoce są zdrowe i powinno się ich jak najwięcej spożywać, ponieważ nie szkodzą. Książka przełamuje jednak to stereotypowe myślenie. Warto ja przeczytać i zwiększyć swoja świadomość na ten temat.

Janina S.

4/5
| 18-03-2020
To już kolejna pozycja o zdrowym odżywianiu, która wylądowała na mojej półce. Chyba muszę przestać czytać takie książki, bo można zbzikować. Mam wrażenie, ze w obecnych czasach nie można już nic jeść i wszystko nas truje. Owszem, informacje zawarte w tej lekturze są wartościowe, nie wyssane z palca. Jednak nie popadajmy w paranoję.

Krystyna

5/5
| 18-01-2019
Ksiàżka świetna dla wszystkich do polecenia.Wiele zagadnień było mi znanych,ale tutaj zebrane w całość ,bardzo precyzyjnie i przystępnie z uwzględnieniem wszystkich mechanizmów.Polecam znajomym a zwłaszcza tym którzy chcà sobie pomóc.

Dostawa

czas dostawy
koszt
za pobraniem
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
czas dostawy
2 Czerwiec, Wtorek
przedpłata
0,00 zł
pobranie
Niedostępne
Paczka w Ruchu
czas dostawy
3 Czerwiec, Środa
przedpłata
5,99 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie
czas dostawy
3 Czerwiec, Środa
przedpłata
7,99 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska
czas dostawy
3 Czerwiec, Środa
przedpłata
8,99 zł
pobranie
Niedostępne
Paczkomaty
czas dostawy
2 Czerwiec, Wtorek
przedpłata
8,99 zł
pobranie
Niedostępne
Kurier
czas dostawy
2 Czerwiec, Wtorek
przedpłata
10,99 zł
pobranie
Niedostępne

Prawdpodobnie zainteresuje Cię również:

  • Książki dla dzieci
  • Poradniki i albumy
  • Książki naukowe i popularnonaukowe
  • Literatura piękna
  • Literatura obyczajowa, erotyczna
  • Podręczniki do szkół podst. i średnich
  • Ładowanie...