73,39 

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Część 1. Kwalifikacja HTG.12. Podręcznik do nauki zawodu: technik żywienia i usług gastronomicznych

Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko zachorowania. Autorki wykorzystują dostęp do najnowszych danych, by zaprezentować je uczniomw postaci lCzytaj więcej

  • Numer dopuszczenia: 1.48.2/2019
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Data premiery: 2020-08-30
  • Okładka: miękka
  • Liczba stron: 480
  • Wymiary: 242 x 168 x 18
Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko zachorowania. Autorki wykorzystują dostęp do najnowszych danych, by zaprezentować je uczniom
w postaci licznych tabel. Publikacja zawiera najnowszą wersję piramid żywieniowych.
Na uwagę zasługuje staranne omówienie programu WIKT i zadania ułożone specjalnie do wersji demonstracyjnej tego programu, by uczeń mógł poćwiczyć
w praktyce pracę ze specjalistycznym oprogramowaniem używanym przez dietetyków.
Rozbudowany został słowniczek terminów z ich tłumaczeniem na języki angielski
i niemiecki, do którego dodano całkowitą nowość tłumaczenie podstawowych zwrotów na oba te języki. Na końcu podręcznika znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.
Atutem podręcznika są też liczne pytania i polecenia po rozdziałach, które nie tylko sprawdzają poziom wiedzy, ale skłaniają do aktywności, samodzielnej pracy
i krytycznego przyjrzenia się własnemu stylowi życia. Podręcznik to doskonały przewodnik po metodach utrzymania dobrego zdrowia i nawet jeśli z różnych przyczyn wybiera się inny styl żywienia, to warto poznać zalecane podstawy żywienia, by wiedzieć, jak mądrze wprowadzać modyfikacje, a czego się wystrzegać.

Numer dopuszczenia: 1.48.2/2019

Zobacz więcej
Dane szczegółowe
Numer dopuszczenia
1.48.2/2019
Identyfikator produktu
2845058
Tytuł
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Część 1. Kwalifikacja HTG.12. Podręcznik do nauki zawodu: technik żywienia i usług gastronomicznych
Producent
Typ publikacji
tradycyjny podręcznik
Wydanie
3
Język
polski
Język oryginału
polski
Liczba stron
480
Typ okładki
miękka
Data premiery
2020-08-30
Rok wydania
2020
Wymiary
242 x 168 x 18
Waga
0.62 kg
Wysokość
18 mm
Długość
242 mm
Głębokość
168 mm
Nasza cena
73,39 zł
Zobacz więcej
Informacje dotyczące bezpieczeństwa i produktów
Informacje o producencie
Pełna nazwa producenta
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Adres pocztowy
00-807 Warszawa Al. Jerozolimskie 96
Kraj pochodzenia produktu
Polska
Osoba odpowiedzialna w UE
Nazwisko lub nazwa podmiotu
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Adres pocztowy
00-807 Warszawa Al. Jerozolimskie 96
Zobacz więcej
Bądź pierwszy!
Twoja recenzja produktu “Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Część 1. Kwalifikacja HTG.12. Podręcznik do nauki zawodu: technik żywienia i usług gastronomicznych” będzie bardzo przydatna dla innych użytkowników.
Napisz recenzję
Recenzje produktów są zarządzane przez stronę trzecią w celu weryfikacji autentyczności i zgodności z naszymi wytycznymi dotyczącymi ocen i recenzji
Recenzje
Każdą z recenzji weryfikujemy na trzy sposoby:
  • Klient zweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi klientami. Kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Klient niezweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi użytkownikami, ale nie możemy potwierdzić, że kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Recenzja Zweryfikowana
    Potwierdzamy, że prezentowana opinia może dotyczyć danego produktu i zawiera elementy jego recenzji.

Dostawa i płatność

InPost Paczkomat® 24/7
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
13,49 zł Pobranie 5,00 zł
DPD Automaty
data dostawy 21. listopada, piątek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
5,99 zł
InPost Kurier
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
15,49 zł Pobranie 5,00 zł
Kurier GLS
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
13,99 zł Pobranie 5,00 zł
DPD Pickup Żabka i inne
data dostawy 21. listopada, piątek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
8,99 zł
Pocztex Kurier
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
14,49 zł Pobranie 6,00 zł
Pocztex - punkty odbioru
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 199,00 zł
11,99 zł
DPD Kurier
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
13,99 zł Pobranie 5,50 zł
ORLEN Paczka
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł
InPost International
data dostawy 26. listopada, środa
39,99 zł
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej - ul. Londzina 57
data dostawy 20. listopada, czwartek
0,00 zł
Odbiór osobisty w Krakowie - ul. Podwale 1
data dostawy 20. listopada, czwartek
0,00 zł

Produkty od autora: