Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Część 2. Kwalifikacja HTG.12. Podręcznik do nauki zawodu: technik żywienia i usług gastronomicznych
(okładka miękka)
Wydawnictwo: | WSiP |
Liczba stron: | 480 |
Produkty powiązane:
Opis
Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę.
Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP systemy bezpieczeństwa w zakładach gastronomicznych (HACCP, GMP, GHP), KPS sposoby radzenia sobie z różnym typem gości, metody łagodzenia konfliktów, sposoby radzenia sobie ze stresem, oraz OMZ rolę lidera zespołu, specyfikę pracy zespołowej itp.
Liczne przykłady, wzory dokumentów, ilustracje i propozycje pracy projektowej sprawiają, że podręcznik nie tylko przygotuje do egzaminu, ale też do pełnego
i satysfakcjonującego życia zawodowego.
Oprócz słowniczka terminów w trzech językach (polskim, angielskim i niemieckim) publikacja zawiera też słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych.
Klienci, których interesował ten produkt, oglądali również:
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu | 2893849 |
Tytuł | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Część 2. Kwalifikacja HTG.12. Podręcznik do nauki zawodu: technik żywienia i usług gastronomicznych |
Autor | Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzywda |
Wydawnictwo | WSiP |
Klasa | Wieloletnie |
Rodzaj | tradycyjny podręcznik |
Język wydania | polski |
Język oryginału | polski |
Liczba stron | 480 |
Data premiery | 2021-05-28 |
Rok wydania | 2020 |
Wymiary produktu [mm] | 242 x 170 x 16 |
Okładka | okładka miękka |
Waga Produktu [kg] | 0.63 |
Cena detaliczna | 75,40 zł |
Nasza cena | 68,69 zł |
Recenzje
Dostawa








Polecane Kategorie
Bestsellery
Polecane Podręczniki do szkół podst. i średnich
- Historia i teraźniejszość 2. Podręcznik. Liceum i technikum. Zakres podstawowy
- Biologia na czasie 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony
- Ponad słowami 1. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Część 2
- Biologia na czasie 2. Pakiet: Podręcznik / Maturalne karty pracy. Zakres rozszerzony
- Kocham Czytać. Seria logopedyczna. Pakiet 18 zeszytów
- Repetytorium. Podręcznik do szkół ponadpodstawowych. Matura 2023. Poziom podstawowy i rozszerzony. Zestaw Ucznia