42,25 

Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie

Na początku lat osiemdziesiątych dwudziestego wieku zespół amerykańskich i chińskich naukowców pod kierownictwem światowej klasy specjalisty w zakresie nauk o odżywianiu T. Colina Campbella przeprowadził w Chinach najobszerniejsze badanie nad związkiem między dietą a rozwojem chorób cywilizacyjnych w historii. Badanie to, nazwane China Study, wykazało ogromy wpływ diety na rozwój chorób cywilizacyCzytaj więcej

  • Wydawnictwo: Galaktyka
  • Data premiery: 2017-06-20
  • Okładka: miękka
  • Liczba stron: 388
  • Wymiary: 240 x 165 x 25

Na początku lat osiemdziesiątych dwudziestego wieku zespół amerykańskich i chińskich naukowców pod kierownictwem światowej klasy specjalisty w zakresie nauk o odżywianiu T. Colina Campbella przeprowadził w Chinach najobszerniejsze badanie nad związkiem między dietą a rozwojem chorób cywilizacyjnych w historii. Badanie to, nazwane China Study, wykazało ogromy wpływ diety na rozwój chorób cywilizacyjnych. Dowiodło, że za występowanie takich chorób cywilizacyjnych jak cukrzyca, nowotwory, otyłość, choroby układu krążenia i Alzheimer w dużej mierze odpowiada spożywanie pokarmów pochodzenia zwierzęcego.

Książka "Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie" jest uaktualnionym i rozszerzonym wydaniem bestsellerowej pracy, w której dr T. Colin Campbell z synem Tomem, również lekarzem, podzielili się swoją wiedzą na temat odżywiania. Książka już od pierwszego wydania stała się prawdziwą rewolucją w postrzeganiu zdrowej diety i zmieniła życie wielu milionów osób na całym świecie, dzięki czemu przez wielu uważana jest za jeden z najważniejszych tytułów o diecie i zdrowiu w historii.

Drugie wydanie różni się od pierwszego tym, że zawiera najnowsze, niepodważalne dowody dobroczynnego wpływu diety roślinnej na nasze zdrowie, a także aktualne informacje o zmianach w systemie medycznym i korzyściach, jakie mogą odnieść pacjenci z rosnącego zainteresowania żywieniem opartym na produktach roślinnych. "Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie" stanowi niezastąpioną kopalnię wiedzy na temat zdrowego odżywiania. Otwiera oczy na wiele spraw, o których wiedza w Polsce nie jest tak powszechna, jak w innych częściach świata.

Jeżeli chcesz zminimalizować ryzyko wystąpienia otyłości, cukrzycy, choroby układu krążenia, czy nowotworu, zdecydowanie powinieneś przeczytać tą książkę. A jeśli mimo wszystko nie do końca wierzysz w badania doktora Campbella, niech dowodem na ich prawdziwość będzie jego życie- doktor ma obecnie ponad osiemdziesiąt lat i cieszy się doskonałym zdrowiem, co, jak przyznaje, zawdzięcza diecie roślinnej i zaprzestaniu stosowania pełnych chemii farmaceutyków.

Zobacz więcej
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu
715628
Tytuł
Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie
Wydawnictwo
Język
polski
Język oryginału
angielski
Liczba stron
388
Typ okładki
miękka
Wydanie
II
Data premiery
2017-06-20
Rok wydania
2017
Wymiary
240 x 165 x 25
Waga
0.73 kg
Wysokość
24 mm
Długość
240 mm
Głębokość
165 mm
Nasza cena
42,25 zł
Zobacz więcej
Informacje dotyczące bezpieczeństwa i produktów
Informacje o producencie
Pełna nazwa producenta
Galaktyka sp. z o.o.
Adres pocztowy
04-190 Warszawa Jubilerska 10
Email
harde@grupazpr.pl
Telefon
225159100
Kraj pochodzenia produktu
Polska
Osoba odpowiedzialna w UE
Nazwisko lub nazwa podmiotu
Galaktyka sp. z o.o.
Adres pocztowy
04-190 Warszawa Jubilerska 10
Email
harde@grupazpr.pl
Telefon
225159100
Zobacz więcej
Recenzje
4,7/5
23 recenzji
  • 5
    18
  • 4
    4
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0
Napisz recenzję
Recenzje produktów są zarządzane przez stronę trzecią w celu weryfikacji autentyczności i zgodności z naszymi wytycznymi dotyczącymi ocen i recenzji
RecenzjeNajnowsze
Jak działają recenzje
  • Katarzyna P. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2023-01-03Recenzja zweryfikowana
    Książka jest rewelacyjna! Dużo ciekawych informacji na temat zdrowego odżywiania, popartych naukowo. Napisana w przystępny sposób. Daje do myślenia, skłania do zmiany nawyków żywieniowych. Bardzo polecam!
  • Hanna M. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-29Recenzja zweryfikowana
    Kolejna książka Campbella, którą przeczytałam i kolejna dawka wiedzy, jestem wegetarianką z krwi i kości od dwudziestu lat i od zawsze wiedziałam, że produkty pochodzenia zwierzęcego nie służą naszemu zdrowiu. Tutaj mamy tylko na to potwierdzenie. I nie są to informacje wyssane z palca, ale naukowo stwierdzone fakty, są na to dowody, polecam zapoznanie się z tym wszystkim, to lektura naprawdę godna uwagi.
  • Dominika C. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-08-14Recenzja zweryfikowana
    Nie ma co ukrywać, ze pan Campbell jest autorytetem w dziedzinie i nie ma co ukrywać, ze stworzył kolejną genialną i jakże odkrywczą książkę. W zasadzie to, że mięso szkodzi zdrowiu jest wiadomo nie od dziś. Tyle, że ludzie nie biorą tego aż tak mocno do siebie. Tutaj mamy na to dowody naukowe. Wynik wielu lat badań. Od jutra rzucam całkowicie mięso, nawet drób. Uwierzcie mi, ze ta książka zadziała na was tak samo.
  • Sylwia I. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-07-30Recenzja zweryfikowana
    Jako dietetyk uważam, że książka „Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie” powinna trafić do jak najszerszego grona odbiorców. To niesamowite źródło informacji o diecie, o zdrowych nawykach żywieniowych, o wszystkim. Temat bardzo na czasie, naprawdę polecam się z zapoznaniem. Autor wykonał kawał dobrej roboty. Polecam gorąco z całego serducha.
  • Michalina K. Klient niezweryfikowany
    4.0
    2020-07-15Recenzja zweryfikowana
    Bardzo dobra książka, jedna z lepszych jakie miałam okazję czytać ostatnio, a temat zdrowego odżywiania nie jest mi obcy i trochę już tego mam na półce. Autor przedstawia nam niecodzienne poglądy na temat codziennej diety. Oczywiście nie ze wszystkim się zgodzę, ale wiele tez popieram. Ponadto ta pozycja została po prostu fajnie napisana. Jest do wszystkich, a nie tylko dla osób siedzących w branży. Polecam.
  • Aneta T. Klient niezweryfikowany
    3.0
    2020-05-31Recenzja zweryfikowana
    Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie to książka, która dała mie nieźle do myślenia. Wszystko to o czym pisze autor jest takie intrygujące. Szkoda tylko, ze ta książka bardziej nakierowana jest na ekspertów w dziedzinie niż na przeciętnego człowieka. Dużo tutaj fachowywch zwrotów i generalnie trudnego do zrozumienia słownictwa. Taka książka powinna być łatwa w odbiorze przez wszystkim – to moje zdanie, może się mylę, nie wiem.
  • Iga S. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-05-16Recenzja zweryfikowana
    Jestem dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem i muszę przyznać, z punktu widzenia eksperta, że jestem pod wrażeniem tych badań. Ostatnio omawiałam treści z tej książki na zajęciach na swojej uczelni. Wszyscy uczniowie byli zachwyceni. Dobrze, że ktoś pisze o tym wszystkim i mam nadzieję, ze ta lektura trafi do szerokiego grona odbiorców. Społeczność w Polsce i na świecie powinna być świadoma w kwestii diety. Polecam gorąco!
  • Bogumiła U. Klient niezweryfikowany
    4.0
    2020-05-10Recenzja zweryfikowana
    Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie to kolejna pozycja tego autorstwa, która wylądowała na mojej półce. Można w zasadzie rzec, że kupuję je już w ciemno. Autor zawsze ma coś ciekawego dopowiedzenia. Nie jest to na pewno łatwa w odbiorze książka, w treść wpleciono dużo fachowego słownictwa. Niemniej przy odrobinie cierpliwości i z pomocą googla da się to wszystko zrozumieć. Polecam.
  • Wioleta S. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-05-06Recenzja zweryfikowana
    Gorąco polecam wszystkim, których chcą zrezygnować z mięsa w posiłkach i szukają dobrego bodźca. Książka otworzy wam oczy na to co jecie i na propagandę, której jesteś poddawani. Autor cytuję badania, które naprawdę się odbyły. Sami możecie to sprawdzić. Zapewniam zagorzałych orędowników jedzenia mięsa, że wegetariańska kuchnia ma bardzo wiele do zaoferowania.
  • Grazyna I. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-05-01Recenzja zweryfikowana
    Rewelacyjna książka na temat wpływu codziennej diety na nasze samopoczucie. Mnóstwo odkrywczych badań, ogrom ciekawostek i wskazówki. Te ostatnie są dla mnie bardzo ciekawe, niektóre dość kontrowersyjne, ale są to w końcu treści zbadane, a nie wyssane z palca, więc chyba temu zaufam. Co jak co, ale niesamowicie mnie to wszystko zaintrygowało i po przeczytaniu całości ciągle mi to siedzi w głowie. No takie książki to aj lubię! Polecam!
  • Mateusz G. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-29Recenzja zweryfikowana
    Nowoczesne odżywianie, ale badania oparte o starożytne kultury i ich kuchnie, w których mięso było od zawsze. Wnioski autora są jednak bardzo trafne i trudno nie zgodzić się z nim w wielu kwestiach. Nie wyobrażam sobie jednak zrezygnować z steka czy schabowego. Tak samo jak Taj nie zrezygnuje z pad tai, a Chińczyk z laksy.
  • Edyta O. Klient niezweryfikowany
    4.0
    2020-04-25Recenzja zweryfikowana
    Te badania są naprawdę bardzo przełomowe i bardzo dały mi do myślenia. Widziałam, że jesteśmy tym co jemy, ale nie myślałam że aż w takim stopniu nasza codzienna dieta wpływa na nasze zdrowie. Teraz już mam potwierdzenie na to. Treści z książki są dość naukowe, na najwyższym merytorycznym poziomie, raczej nie będą łatwe w odbiorze przez laika. Wszystko jest poparte badaniami, nie ma informacji wyssanych z palca. Polecam.
  • Halina C. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-22Recenzja zweryfikowana
    Pragnęłam odejść od mięsa już jakiś czas temu. Kupiłam tą oraz inne książki jako zachętę oraz źródło dobrych przepisów. T. Campbell tylko utwierdził mnie w przekonaniu. Autor pokazuje nam jaki wpływ na zdrowie ma dieta oparta na mięsie. Przedstawia liczne zalety wegetarianizmu. Niestety muszę przyznać, że jeżeli chodzi o jakoś tekstu, to autorowi daleko do literackiego Nobla. Jednak nie to jest najważniejsze.
  • Oliwia B. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-16Recenzja zweryfikowana
    Bardzo intrygująca lektura, która mocno mnie pochłonęła na kilka dobrych wieczorów. Na samą książkę składają się głównie wyniki badan naukowych, więc pozycja ta nie przypadnie do gustu każdemu. Niemniej osobom siedzącym w temacie na pewno się spodoba to jakże odkrywcze spostrzeżenie na temat wpływu diety na zdrowie człowieka. Poza badaniami mamy przedstawione zasady odżywiania jakimi powinni się kierować ludzie we współczesnych czasach. Wszystko wydaje się być sensowne. Na pewno powoli zacznę się do tego stosować. Aż jestem ciekawa efektów. Polecam lekturę z całego serca!
  • Marek J. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-15Recenzja zweryfikowana
    Do książki podszedłem z pewną rezerwą. Byłem zarówno w Chinach, jak i w Tajlandii. Tamtejsze kuchnie pełne są dań mięsnych. Nawet potrawy, które na zachodzie uznalibyśmy za typowo wegetariańskie, przyrządzane są z dodatkiem sosu rybnego, bądź ostrygowego. Niemniej jednak, książka jest ciekawa i nie jednej osobie na pewno przypadnie do gustu.
  • Lidia Z. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-10Recenzja zweryfikowana
    Mądrą książka, która otwiera oczy na to co jemy. Autor w bardzo szczegółowy sposób pisze o wpływie diety na stan zdrowia. Jest tut wiele odniesień do najnowszych badan naukowych, także wiemy że te wszystkie informacje nie są wyssane z palca. Szczerze ufam tej książce i an pewno zastosuje się do rad w niej zawartych. Wiem, ze na początku będzie trudno, ale warto. W końcu t gra o najwyższą stawkę – o nasze zdrowie.
  • Kasia L. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-08Recenzja zweryfikowana
    Dość dobra lektura. Nie powaliła mnie na kolana, nie było w niej nic odkrywczego, ale uważam że jest godna uwagi. Podoba mi się, ze autor nie próbuje manipulować czytelnikiem, nie nakłania go do swoich racji. W bardzo rzetelny sposób przedstawia swoją, moim zdaniem słuszną teorię. Szkoda, tylko że język, jakim napisana jest książka jest taki trudny. Z pewnością nie trafi do przeciętnego człowieka.
  • Sara K. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-01Recenzja zweryfikowana
    Autor udowadnia, że Azjaci, których kuchnia jest znacznie bardziej uboga w produkty odzwierzęcych, cieszą się lepszym zdrowiem i dłuższym życiem. Wszystko poparte jest badaniami, nie ma treści wyssanych z palca. Uprzedzam, że nie jest to lektura łatwo, dużo w niej fachowych zwrotów. Polecam przede wszystkim osobom siedzącym w temacie.
  • Sandra T. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-03-26Recenzja zweryfikowana
    Nie od dziś wiadomo, że to jak jemy wpływa na to jak żyjemy, jak się czujemy. Ja za każdym razem gdy wprowadzam jakaś restrykcyjną dietę, to czuję się o niebo lepiej. Już samo zrezygnowanie ze smażonego jedzenia wiele daje. Ta książka pozwoliła mi zrozumieć, ze wcale nie muszę stosować co jakiś czas diet, które żeby coś dały powinny trwać całe życie. Wystarczy zmiana pewnych drobnych nawyków. Polecam tą pozycję z całego serca.
  • Agnieszka Z. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-03-25Recenzja zweryfikowana
    To absolutnie obowiązkowa lektura dla wszystkich, którzy interesują się zdrowym odżywianiem. Ta książka znacząco poszerzyła moje horyzonty. Autor rzucił światło na producentów żywności. Wszystkie treści opiera na swojej wiedzy i doświadczeniu. Po tej lekturze nie rzuciłam mięsa, ale na pewno wykreowałam lepsze nawyki żywieniowe.
  • Mariusz M. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-03-18Recenzja zweryfikowana
    Nie od dziś wiadomo, że produkty odzwierzęce szkodzą. Dlatego też jestem wegetarianinem. Autor za pomocą swoich wieloletnich badań udowadnia swoje tezy. Bardzo rzetelna lektura. Polecam wszystkim nieświadomym, którzy chcą cieszyć się dłuższym, zdrowszym życiem.
Recenzje
Każdą z recenzji weryfikujemy na trzy sposoby:
  • Klient zweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi klientami. Kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Klient niezweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi użytkownikami, ale nie możemy potwierdzić, że kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Recenzja Zweryfikowana
    Potwierdzamy, że prezentowana opinia może dotyczyć danego produktu i zawiera elementy jego recenzji.

Dostawa i płatność

InPost Paczkomat® 24/7
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
13,49 zł Pobranie 5,00 zł
DPD Automaty
data dostawy 21. listopada, piątek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
5,99 zł
InPost Kurier
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
15,49 zł Pobranie 5,00 zł
Kurier GLS
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
13,99 zł Pobranie 5,00 zł
DPD Pickup Żabka i inne
data dostawy 21. listopada, piątek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
8,99 zł
Pocztex Kurier
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
14,49 zł Pobranie 6,00 zł
Pocztex - punkty odbioru
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 199,00 zł
11,99 zł
DPD Kurier
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
13,99 zł Pobranie 5,50 zł
ORLEN Paczka
data dostawy 20. listopada, czwartek
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł
InPost International
data dostawy 26. listopada, środa
39,99 zł
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej - ul. Londzina 57
data dostawy 20. listopada, czwartek
0,00 zł
Odbiór osobisty w Krakowie - ul. Podwale 1
data dostawy 20. listopada, czwartek
0,00 zł

Produkty od autora: