Xi
Ponad 100 000 książek i gier
Dużo promocji
Tania i szybka wysyłka
14 dni na zwrot

Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie

Thomas M. Campbell II, T. Colin Campbell

(okładka miękka)

5/5
Znasz ten produkt? Podziel się opinią i zgarnij 100 zł!
Wydawnictwo: Galaktyka
Liczba stron: 388
-40%

59,90 zł

36,11 zł

oszczędzasz 23,79 zł (40%)

Wysyłka 24 godziny
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 zł
Orlen Paczka 6,99 zł
DPD - Odbiór w Punkcie 9,99 zł
Kurier DPD 11,99 zł
Kurier InPost 12,99 zł
Poczta Polska 9,99 zł
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie 7,99 zł

Opis

Na początku lat osiemdziesiątych dwudziestego wieku zespół amerykańskich i chińskich naukowców pod kierownictwem światowej klasy specjalisty w zakresie nauk o odżywianiu T. Colina Campbella przeprowadził w Chinach najobszerniejsze badanie nad związkiem między dietą a rozwojem chorób cywilizacyjnych w historii. Badanie to, nazwane China Study, wykazało ogromy wpływ diety na rozwój chorób cywilizacyjnych. Dowiodło, że za występowanie takich chorób cywilizacyjnych jak cukrzyca, nowotwory, otyłość, choroby układu krążenia i Alzheimer w dużej mierze odpowiada spożywanie pokarmów pochodzenia zwierzęcego.

Książka "Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie" jest uaktualnionym i rozszerzonym wydaniem bestsellerowej pracy, w której dr T. Colin Campbell z synem Tomem, również lekarzem, podzielili się swoją wiedzą na temat odżywiania. Książka już od pierwszego wydania stała się prawdziwą rewolucją w postrzeganiu zdrowej diety i zmieniła życie wielu milionów osób na całym świecie, dzięki czemu przez wielu uważana jest za jeden z najważniejszych tytułów o diecie i zdrowiu w historii.

Drugie wydanie różni się od pierwszego tym, że zawiera najnowsze, niepodważalne dowody dobroczynnego wpływu diety roślinnej na nasze zdrowie, a także aktualne informacje o zmianach w systemie medycznym i korzyściach, jakie mogą odnieść pacjenci z rosnącego zainteresowania żywieniem opartym na produktach roślinnych. "Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie" stanowi niezastąpioną kopalnię wiedzy na temat zdrowego odżywiania. Otwiera oczy na wiele spraw, o których wiedza w Polsce nie jest tak powszechna, jak w innych częściach świata.

Jeżeli chcesz zminimalizować ryzyko wystąpienia otyłości, cukrzycy, choroby układu krążenia, czy nowotworu, zdecydowanie powinieneś przeczytać tą książkę. A jeśli mimo wszystko nie do końca wierzysz w badania doktora Campbella, niech dowodem na ich prawdziwość będzie jego życie- doktor ma obecnie ponad osiemdziesiąt lat i cieszy się doskonałym zdrowiem, co, jak przyznaje, zawdzięcza diecie roślinnej i zaprzestaniu stosowania pełnych chemii farmaceutyków.

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali również:

Dane szczegółowe

Identyfikator produktu 715628
Tytuł Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie
Autor Thomas M. Campbell II, T. Colin Campbell
Wydawnictwo Galaktyka
Język wydania polski
Język oryginału angielski
Liczba stron 388
Data premiery 2017-06-20
Rok wydania 2017
Wymiary produktu [mm] 240 x 165 x 24
Okładka okładka miękka
Waga Produktu [kg] 0.73
Cena detaliczna 59,90 zł
Nasza cena 36,11 zł

Recenzje

5/5
5
4
3
2
1

DODAJ RECENZJĘ:

oceń produkt:


Hanna M.

5/5
| 29-08-2020
Kolejna książka Campbella, którą przeczytałam i kolejna dawka wiedzy, jestem wegetarianką z krwi i kości od dwudziestu lat i od zawsze wiedziałam, że produkty pochodzenia zwierzęcego nie służą naszemu zdrowiu. Tutaj mamy tylko na to potwierdzenie. I nie są to informacje wyssane z palca, ale naukowo stwierdzone fakty, są na to dowody, polecam zapoznanie się z tym wszystkim, to lektura naprawdę godna uwagi.

Dominika C.

5/5
| 14-08-2020
Nie ma co ukrywać, ze pan Campbell jest autorytetem w dziedzinie i nie ma co ukrywać, ze stworzył kolejną genialną i jakże odkrywczą książkę. W zasadzie to, że mięso szkodzi zdrowiu jest wiadomo nie od dziś. Tyle, że ludzie nie biorą tego aż tak mocno do siebie. Tutaj mamy na to dowody naukowe. Wynik wielu lat badań. Od jutra rzucam całkowicie mięso, nawet drób. Uwierzcie mi, ze ta książka zadziała na was tak samo.

Sylwia I.

5/5
| 30-07-2020
Jako dietetyk uważam, że książka „Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie” powinna trafić do jak najszerszego grona odbiorców. To niesamowite źródło informacji o diecie, o zdrowych nawykach żywieniowych, o wszystkim. Temat bardzo na czasie, naprawdę polecam się z zapoznaniem. Autor wykonał kawał dobrej roboty. Polecam gorąco z całego serducha.

Michalina K.

4/5
| 15-07-2020
Bardzo dobra książka, jedna z lepszych jakie miałam okazję czytać ostatnio, a temat zdrowego odżywiania nie jest mi obcy i trochę już tego mam na półce. Autor przedstawia nam niecodzienne poglądy na temat codziennej diety. Oczywiście nie ze wszystkim się zgodzę, ale wiele tez popieram. Ponadto ta pozycja została po prostu fajnie napisana. Jest do wszystkich, a nie tylko dla osób siedzących w branży. Polecam.

Aneta T.

3/5
| 31-05-2020
Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie to książka, która dała mie nieźle do myślenia. Wszystko to o czym pisze autor jest takie intrygujące. Szkoda tylko, ze ta książka bardziej nakierowana jest na ekspertów w dziedzinie niż na przeciętnego człowieka. Dużo tutaj fachowywch zwrotów i generalnie trudnego do zrozumienia słownictwa. Taka książka powinna być łatwa w odbiorze przez wszystkim – to moje zdanie, może się mylę, nie wiem.

Iga S.

5/5
| 16-05-2020
Jestem dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem i muszę przyznać, z punktu widzenia eksperta, że jestem pod wrażeniem tych badań. Ostatnio omawiałam treści z tej książki na zajęciach na swojej uczelni. Wszyscy uczniowie byli zachwyceni. Dobrze, że ktoś pisze o tym wszystkim i mam nadzieję, ze ta lektura trafi do szerokiego grona odbiorców. Społeczność w Polsce i na świecie powinna być świadoma w kwestii diety. Polecam gorąco!

Bogumiła U.

4/5
| 10-05-2020
Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie to kolejna pozycja tego autorstwa, która wylądowała na mojej półce. Można w zasadzie rzec, że kupuję je już w ciemno. Autor zawsze ma coś ciekawego dopowiedzenia. Nie jest to na pewno łatwa w odbiorze książka, w treść wpleciono dużo fachowego słownictwa. Niemniej przy odrobinie cierpliwości i z pomocą googla da się to wszystko zrozumieć. Polecam.

Wioleta S.

5/5
| 06-05-2020
Gorąco polecam wszystkim, których chcą zrezygnować z mięsa w posiłkach i szukają dobrego bodźca. Książka otworzy wam oczy na to co jecie i na propagandę, której jesteś poddawani. Autor cytuję badania, które naprawdę się odbyły. Sami możecie to sprawdzić. Zapewniam zagorzałych orędowników jedzenia mięsa, że wegetariańska kuchnia ma bardzo wiele do zaoferowania.

Grazyna I.

5/5
| 01-05-2020
Rewelacyjna książka na temat wpływu codziennej diety na nasze samopoczucie. Mnóstwo odkrywczych badań, ogrom ciekawostek i wskazówki. Te ostatnie są dla mnie bardzo ciekawe, niektóre dość kontrowersyjne, ale są to w końcu treści zbadane, a nie wyssane z palca, więc chyba temu zaufam. Co jak co, ale niesamowicie mnie to wszystko zaintrygowało i po przeczytaniu całości ciągle mi to siedzi w głowie. No takie książki to aj lubię! Polecam!

Mateusz G.

5/5
| 29-04-2020
Nowoczesne odżywianie, ale badania oparte o starożytne kultury i ich kuchnie, w których mięso było od zawsze. Wnioski autora są jednak bardzo trafne i trudno nie zgodzić się z nim w wielu kwestiach. Nie wyobrażam sobie jednak zrezygnować z steka czy schabowego. Tak samo jak Taj nie zrezygnuje z pad tai, a Chińczyk z laksy.

Edyta O.

4/5
| 25-04-2020
Te badania są naprawdę bardzo przełomowe i bardzo dały mi do myślenia. Widziałam, że jesteśmy tym co jemy, ale nie myślałam że aż w takim stopniu nasza codzienna dieta wpływa na nasze zdrowie. Teraz już mam potwierdzenie na to. Treści z książki są dość naukowe, na najwyższym merytorycznym poziomie, raczej nie będą łatwe w odbiorze przez laika. Wszystko jest poparte badaniami, nie ma informacji wyssanych z palca. Polecam.

Halina C.

5/5
| 22-04-2020
Pragnęłam odejść od mięsa już jakiś czas temu. Kupiłam tą oraz inne książki jako zachętę oraz źródło dobrych przepisów. T. Campbell tylko utwierdził mnie w przekonaniu. Autor pokazuje nam jaki wpływ na zdrowie ma dieta oparta na mięsie. Przedstawia liczne zalety wegetarianizmu. Niestety muszę przyznać, że jeżeli chodzi o jakoś tekstu, to autorowi daleko do literackiego Nobla. Jednak nie to jest najważniejsze.

Oliwia B.

5/5
| 16-04-2020
Bardzo intrygująca lektura, która mocno mnie pochłonęła na kilka dobrych wieczorów. Na samą książkę składają się głównie wyniki badan naukowych, więc pozycja ta nie przypadnie do gustu każdemu. Niemniej osobom siedzącym w temacie na pewno się spodoba to jakże odkrywcze spostrzeżenie na temat wpływu diety na zdrowie człowieka. Poza badaniami mamy przedstawione zasady odżywiania jakimi powinni się kierować ludzie we współczesnych czasach. Wszystko wydaje się być sensowne. Na pewno powoli zacznę się do tego stosować. Aż jestem ciekawa efektów. Polecam lekturę z całego serca!

Marek J.

5/5
| 15-04-2020
Do książki podszedłem z pewną rezerwą. Byłem zarówno w Chinach, jak i w Tajlandii. Tamtejsze kuchnie pełne są dań mięsnych. Nawet potrawy, które na zachodzie uznalibyśmy za typowo wegetariańskie, przyrządzane są z dodatkiem sosu rybnego, bądź ostrygowego. Niemniej jednak, książka jest ciekawa i nie jednej osobie na pewno przypadnie do gustu.

Lidia Z.

5/5
| 10-04-2020
Mądrą książka, która otwiera oczy na to co jemy. Autor w bardzo szczegółowy sposób pisze o wpływie diety na stan zdrowia. Jest tut wiele odniesień do najnowszych badan naukowych, także wiemy że te wszystkie informacje nie są wyssane z palca. Szczerze ufam tej książce i an pewno zastosuje się do rad w niej zawartych. Wiem, ze na początku będzie trudno, ale warto. W końcu t gra o najwyższą stawkę – o nasze zdrowie.

Kasia L.

5/5
| 08-04-2020
Dość dobra lektura. Nie powaliła mnie na kolana, nie było w niej nic odkrywczego, ale uważam że jest godna uwagi. Podoba mi się, ze autor nie próbuje manipulować czytelnikiem, nie nakłania go do swoich racji. W bardzo rzetelny sposób przedstawia swoją, moim zdaniem słuszną teorię. Szkoda, tylko że język, jakim napisana jest książka jest taki trudny. Z pewnością nie trafi do przeciętnego człowieka.

Sara K.

5/5
| 01-04-2020
Autor udowadnia, że Azjaci, których kuchnia jest znacznie bardziej uboga w produkty odzwierzęcych, cieszą się lepszym zdrowiem i dłuższym życiem. Wszystko poparte jest badaniami, nie ma treści wyssanych z palca. Uprzedzam, że nie jest to lektura łatwo, dużo w niej fachowych zwrotów. Polecam przede wszystkim osobom siedzącym w temacie.

Sandra T.

5/5
| 26-03-2020
Nie od dziś wiadomo, że to jak jemy wpływa na to jak żyjemy, jak się czujemy. Ja za każdym razem gdy wprowadzam jakaś restrykcyjną dietę, to czuję się o niebo lepiej. Już samo zrezygnowanie ze smażonego jedzenia wiele daje. Ta książka pozwoliła mi zrozumieć, ze wcale nie muszę stosować co jakiś czas diet, które żeby coś dały powinny trwać całe życie. Wystarczy zmiana pewnych drobnych nawyków. Polecam tą pozycję z całego serca.

Agnieszka Z.

5/5
| 25-03-2020
To absolutnie obowiązkowa lektura dla wszystkich, którzy interesują się zdrowym odżywianiem. Ta książka znacząco poszerzyła moje horyzonty. Autor rzucił światło na producentów żywności. Wszystkie treści opiera na swojej wiedzy i doświadczeniu. Po tej lekturze nie rzuciłam mięsa, ale na pewno wykreowałam lepsze nawyki żywieniowe.

Mariusz M.

5/5
| 18-03-2020
Nie od dziś wiadomo, że produkty odzwierzęce szkodzą. Dlatego też jestem wegetarianinem. Autor za pomocą swoich wieloletnich badań udowadnia swoje tezy. Bardzo rzetelna lektura. Polecam wszystkim nieświadomym, którzy chcą cieszyć się dłuższym, zdrowszym życiem.

Dostawa

czas dostawy
koszt
za pobraniem
InPost Paczkomaty 24/7
czas dostawy
24. maja, wt. — 25. maja, śr.
przedpłata
9,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Orlen Paczka
czas dostawy
25. maja, środa
przedpłata
6,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
DPD - Odbiór w Punkcie
czas dostawy
24. maja, wtorek
przedpłata
9,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Kurier DPD
czas dostawy
24. maja, wtorek
przedpłata
11,99 zł bezpłatna dostawa od 299,00 zł
pobranie
16,99 zł
Kurier InPost
czas dostawy
24. maja, wtorek
przedpłata
12,99 zł bezpłatna dostawa od 299,00 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska
czas dostawy
25. maja, środa
przedpłata
9,99 zł bezpłatna dostawa od 299,00 zł
pobranie
14,99 zł
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie
czas dostawy
25. maja, środa
przedpłata
7,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
czas dostawy
24. maja, wtorek
przedpłata
0,00 zł
pobranie
Niedostępne
Ładowanie...