Xi

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Dymek Marta

(okładka twarda)

Wydawnictwo : Wydawnictwo Marginesy
Liczba stron : 288

Produkty powiązane:

-29%

69,90 zł

49,34 zł

oszczędzasz 20,56 zł (29%)

Dostępność 24 godziny
Paczka w Ruchu 5,99 zł
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie 7,99 zł
Poczta Polska 8,99 zł
Paczkomaty 8,99 zł
Kurier 10,99 zł

Opis

Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą!
Aby kulinarnie podróżować, nie trzeba kupować egzotycznych produktów. Niepotrzebne są też wymyślne sprzęty ani rekwizyty. Wystarczy udać się na najbliższy bazar lub do warzywniaka i kupić polskie warzywa, a następnie skorzystać z niepospolitych przypraw oraz podpatrzonych w innych kuchniach technik. Nagle okaże się, że warzywa znane od dzieciństwa mogą codziennie pysznie zaskakiwać.
Kuchnia roślinna nie pochodzi z żadnego konkretnego kraju ani kontynentu jest wszędzie. Dlatego Marta Dymek, pracując nad nową książką, szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii.
W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku nieskończenie rozwija kulinarną wyobraźnię. Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle.
Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. Uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry i wciąż tak samo cieszy ją każda kolejna osoba przekonana do tego, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji.

Dane szczegółowe

Identyfikator produktu 693331
Tytuł Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata
Autor Dymek Marta
Wydawnictwo Wydawnictwo Marginesy
Język wydania polski
Język oryginału polski
Liczba stron 288
Data premiery 2017-05-10
Wymiary produktu [mm] 32 x 290 x 231
Okładka Twarda
Cena okładkowa 69,90 zł
Nasza cena 49,34 zł

Recenzje

6 / 6
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
DODAJ RECENZJĘ:

oceń produkt:


klient zarejestrowany który kupił ten produkt

| 14-07-2017
Ciekawe inspiracje, zaskakujące połączenia które każdy może wykorzystać w swojej kuchni. Wydanie - extra

klient zarejestrowany który kupił ten produkt

| 19-08-2017
Ta książka jest GENIALNA ! Uświadamia nam, jak prosto można samemu się uzdrowić :) Kasza jaglana jest NIEZASTĄPIONA i można ją spożywać na tysiące sposobów. Autor napisał to, co sam sprawdził :)

klient zarejestrowany który kupił ten produkt

| 19-08-2017
Kochani, wcześniej napisałam opinię do innej książki, którą też zamawiałam. Ale tak samo pozytywnie myślę o wydaniu MD. Jestem wegetarianką, a jej pomysły bardzo mi pomagają w mojej kuchni :) POLECAM

klient zarejestrowany który kupił ten produkt

| 28-11-2017
wydanie bardzo przyzwoite, treść do praktycznego zastosowania, warto co jakiś czas wracać do jej lektury

Dostawa

czas dostawy przedpłata za pobraniem
25 Listopad, Poniedziałek 0,00 zł Niedostępne
28 Listopad, Czwartek 5,99 zł Niedostępne
26 Listopad, Wtorek 7,99 zł Niedostępne
26 Listopad, Wtorek 8,99 zł 11,99 zł
25 Listopad, Poniedziałek 8,99 zł Niedostępne
25 Listopad, Poniedziałek 10,99 zł 13,99 zł

Płatność:

płatność za pobraniem

przelew bankowy

płatność on-line

Prawdpodobnie zainteresuje Cię również:

Ładowanie...