Kuchnia polska dla diabetyków w.2020
(okładka miękkamiękka, broszurowa)
Znasz ten produkt? Podziel się opinią i zgarnij 100 zł!Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
Liczba stron: | 160 |
Kup w zestawie:
Opis
Jak przygotowywać tradycyjne, polskie potrawy w oparciu o założenia dietetyczne dla diabetyków? Takie pytanie z pewnością zadaje sobie niejedna osoba zmagająca się z cukrzycą, a także z insulinoopornością. Dorota Drozd przychodzi nam z pomocą, ułatwiając zadanie nie tylko samym pacjentom, ale również lekarzom; zwłaszcza diabetologom oraz dietetykom. W swojej publikacji „Kuchnia polska dla diabetyków” pokazuje nam ona, że mimo choroby można odżywiać się zdrowo i smacznie.
Autorka od wielu lat pracuje jako pielęgniarka diabetologiczna. Jest ona również członkinią Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii oraz Europejskiej Federacji Pielęgniarek Diabetologicznych. Doświadczenie, jakie zdobyła w czasie praktyki zawodowej z pacjentami pozwoliło jej na stworzenie „Kuchni polskiej dla diabetyków”, czyli wyjątkowej książki kucharskiej odpowiadającej potrzebom tej grupy osób.
W publikacji znajdziemy mnóstwo przepisów na śniadania, pasty, zupy, dania główne, przystawki, przekąski, desery oraz kolacje. Nie zabraknie również propozycji dla miłośników koktajli oraz soków. Zarówno smakosze preferujący potrawy mięsne oraz rybne, jak i wegetarianie znajdą tutaj wymarzone receptury. Miłośnicy wypieków nie zawiodą się – autorka przygotowała też coś dla nich. Ciasta i ciasteczka nie są zakazane dla diabetyków, ale trzeba ściśle trzymać się zaleceń.
Każda potrawa została solidnie opracowana – obok przepisu podano jej indeks glikemiczny, a także wymienniki węglowodanowe oraz białkowo – tłuszczowe. Uczy ona wyliczania tych wskaźników oraz wyjaśnia te pojęcia, co pomaga początkującym diabetykom. Jeśli nie lubimy jakiegoś składnika bądź nie możemy go spożywać możemy z powodzeniem zastąpić go innym. Niektóre dania przyrządza się błyskawicznie, a inne są nieco bardziej pracochłonne.
W społeczeństwie polskim panuje wiele stereotypów na temat zdrowego jedzenia. Dorota Drozd obala te mity, prezentując smaczne, urozmaicone, a także piękne podane potrawy. Dzięki temu osoby zmagające się z cukrzycą (zwłaszcza typu drugiego) będą mogły czerpać radość z każdego posiłku oraz z przygotowywania dań. Co ważne wiele z tych przysmaków spełnia rolę terapeutyczną.
Osoby zdrowe również mogą korzystać z „Kuchni polskiej dla diabetyków”, w ramach profilaktyki oraz wdrażania zdrowego stylu życia. Znajdą tam wiele ciekawych inspiracji, pomysłów, rozwiązań.
Klienci, których interesował ten produkt, oglądali również:
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu | 2845897 |
Tytuł | Kuchnia polska dla diabetyków w.2020 |
Autor | Drozd Dorota |
Wydawnictwo | Wydawnictwo RM |
Język wydania | polski |
Język oryginału | polski |
Liczba stron | 160 |
Data premiery | 2020-06-10 |
Rok wydania | 2020 |
Wymiary produktu [mm] | 163 x 321 |
Okładka | Miękka |
Okładka | Miękka, Broszurowa |
Cena detaliczna | 29,99 zł |
Nasza cena | 19,53 zł |
Recenzje
Najczęściej kupowane razem:
Dostawa





