Xi
Wydawnictwo: Wydawnictwo Marginesy
Liczba stron: 280

Kup w zestawie:

3 produkty
wartość produktów w zestawie:
169,70 zł
109,66 zł
oszczędzasz 60,04 zł (35%)
-36%

69,90 zł

44,91 zł

oszczędzasz 24,99 zł (36%)

Dostępność 24 godziny
Paczka w Ruchu 7,99 zł
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie 7,99 zł
Poczta Polska 9,99 zł
Paczkomaty 9,99 zł
Kurier 11,99 zł

Opis

Książka dla wszystkich fanów gotowania, podzielona na sześć rozdziałów opisanych zgodnie z porami roku według polskiego zwyczaju (z uwzględnieniem przedzimia i przedwiośnia). To powrót do tradycyjnych smaków oraz typowo polskich rozwiązań w kuchni… bo przecież prosta kuchnia roślinna potrafi zaskoczyć bogactwem smaku, gdy sięga do naszych kulinarnych korzeni. Książka zawiera praktyczne porady ułatwiające gotowanie i umożliwiające wzbogacanie znanych potraw o nowe, ciekawe smaki. Barszcz z wędzonymi śliwkami, pasztet bez pieczenia oraz dynia w bigosie… polskie smaki z dodatkiem nowych, inspirujących pomysłów tylko czekają na odkrycie!

Dane szczegółowe

Identyfikator produktu 2844638
Tytuł Jadłonomia po polsku
Autor Dymek Marta
Wydawnictwo Wydawnictwo Marginesy
Język wydania polski
Język oryginału polski
Liczba stron 280
Data premiery 2020-05-20
Rok wydania 2020
Wymiary produktu [mm] 220 x 280
Okładka Twarda
Cena detaliczna 69,90 zł
Nasza cena 44,91 zł
Powiązane tematy: Zdrowy tryb życia, Bestseller

Recenzje

5/5
5
4
3
2
1
DODAJ RECENZJĘ:

oceń produkt:


Beata C.

5/5
| 31-08-2020
Okazuje się, że nawet znane, zwyczajne obiady nie muszą być nudne! Wystarczy trochę dodatków, ciekawy pomysł i już smak zmienia się nie do poznania. W tej książce znajdziecie mnóstwo przepisów na dania roślinne, ale takie, których składniki bez problemu kupicie w okolicznym sklepie. Wygląda na to, że polskie potrawy, które znamy przecież od dzieciństwa, potrafią nas jeszcze nieraz zaskoczyć!

Honorata J.

5/5
| 23-08-2020
Pięknie wydana książka, zawierająca przepisy i porady kulinarne odnośnie kuchni roślinnej. Wszystko w polskim klimacie, czyli tak jak aj i moja rodzina najbardziej lubimy. Kilka przepisów nieco pozmieniałam, bo niektórych składników nie lubi i dalej wychodziło przepysznie. Polecam wszystkim weganom, którym powoli kończą się pomysły na kuchenne wariacje.

Marta N.

5/5
| 19-08-2020
Skarbnica wiedzy dla wszystkich wegan czy wegetarian. Mnóstwo przepisów bazujących na produktach, które znajdziemy naszej kochanej Polsce. I co najlepsze – wszystko w zależności od sezonu, tak by każda potrawa była możliwie jak najświeższa, a przy tym jak najzdrowsza. To obecnie pozycja z której korzystam najczęściej w kuchni. Wszystkim smakuje 

Jacek J.

5/5
| 16-08-2020
Coś nowego w kuchni roślinnej, ale bez przesadzania. Książka zawiera mnóstwo przepisów opartych na polskich warzywach, którymi można ciekawie wzbogacić potrawy znane i popularne w Polsce, ale też można z nich ugotować coś oryginalnego, nietypowego. Autorka stawia na powszechnie dostępne produkty, a jej przepisy nie wymagają wykonywania skomplikowanych czynności. To po prostu naturalna, polska kuchnia, ale odświeżona w niezwykły sposób.

Paula N.

5/5
| 15-08-2020
Na półce mam już chyba z 10 książek kucharskich dla wegan, ale to jest zdecydowanie moja ulubiona. Dlatego, że kocham polskie smaki , a tu tylko takie znajdziecie. Żadnych dziwactw, wszystko oparte na tradycyjnej, polskiej kuchni. Nie raz już zaskoczyłam znajomych mięsożerców, że kuchnia bez mięsa może być pyszna i aromatyczne. Polecam!

Mirosław I.

5/5
| 11-08-2020
Bardzo fajna książka kucharska z roślinnymi przepisami rodem z naszego kraju. Autorka dzieli ją na 6 rozdziałów w zależności od pór roku i dostępności danych składników. To naprawdę wiele ułatwia, bo jemy zdrowo, pysznie, a przede wszystkim świeżo. Wszystko pięknie opisane, ładne zdjęcia i generalnie szata graficzna bardzo na plus. Polecam oczywiście 

Marzena I.

5/5
| 07-08-2020
Pozycja obowiązkowa dla wszystkich wegan, wegetarian, ale i wszelakich roślinożerców, co chcą nieco ograniczyć mięso. Mój mąż wcześniej nie wyobrażał sobie posiłku bez kawałka indyka, czy wołowiny. A teraz? Odkąd gotuję z ta książką to nie dość, że czujemy się lepiej, to zrzuciliśmy kilka kilo i do tego kubki smakowe szaleją. Świetna, polecam!

Jola L.

5/5
| 03-08-2020
Bardzo serdecznie polecam tą książkę, autorka dosłownie sięga do korzeni, w końcu polska kuchnia nimi stoi ;) Najnowsza książka Marty Dymek roi się od nietuzinkowych przepisów – pieczeniowa ciecierzyca to póki co moje odkrycie numer 1! Absolutny top, przy którym hummus spada na niższe miejsce ;).

Bernadeta F.

4/5
| 01-08-2020
Marta Dymek to znana blogerka zajmująca się głównie kuchnią roślinną. Tym razem podrzuca trochę bardziej tradycyjne, polskie przepisy, ale czasem po swojemu wzbogacona je nietypowymi dodatkami. To dobre podejście dla tych, którzy nie lubią przesadnych eksperymentów w kuchni, ale też szukają czegoś, co wprowadzi nieco urozmaicenia, nawet przy pomocy naszych lokalnych produktów.

Aleksandra P.

5/5
| 30-07-2020
Marta Dymek to dla mnie niekwestionowana królowa kuchni roślinnej :) Tym razem powraca z nową propozycją. Kilka lat temu zadebiutowała książką „Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan”, potem była jeszcze „Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata”. Mam wszystkie te książki, jednak – choć wypróbowąłem dopiero kilkanascie przepisów już wiem że to doskonały wybór. Na codzień jadam mięso, ale te książki pozwalają mi inaczej na to spojrzeć i nie znam w swoim otoczeniu mięsoźercy, któremu nie smakowałyby przyrządzone przeze mnie dania z Jadłonomii.

Andżelika H.

5/5
| 26-07-2020
Uwielbiam bloga i programy Jadłonomii, nie tylko za pyszne jedzenie, ale też sposób, w jakim opowiada o nim i swoich podróżach kulinarnych. Tutaj Marta weganizuje polską kuchnię z fenomenalnym efektem, a pasja i radość bije z każdej kartki, tak samo jak z wojaży po egzotycznych zakątkach świata :) Same przepisy to po prostu petarda. Sos pieczeniowy, rosołek wegański - coś wspaniałego.

Lucyna A.

5/5
| 22-07-2020
Bardzo się cieszę, że po okresie zachwytu azjatyckimi kuchniami i bardziej egzotycznym gotowaniem wracamy do naszych lokalnych tradycji. Polska kuchnia wcale nie jest taka ciężka i niezdrowa, jak wielu ją przedstawia, mamy wiele rewelacyjnych dań, a jak pokazuje książka Jadłonomia po polsku - można przyrządzić je w wersji całkowicie dla wegan. Autorka współpracowała przy niej z członkiniami kół gospodyń wiejskich, w przepisach widać ogrom ich doświadczenia, ale i otwarcie na nowe smaki. Sama wypróbowałam już nie jeden przepis, a przy odpowiedniej okazji sprezentuję egzemplarze Jadłonomii mamie i teściowej - jestem pewna, że i one będą zadowolone.

Marika P.

5/5
| 18-07-2020
Coś wspaniałego… Poezja smaków, dzieciństwo na talerzu, wszystko w 100% vegan… Marta udowadnia, że w kuchni roślinnej nie ma żadnych ograniczeń i nie potrzebujemy żadnych zwierzęcych produktów, żeby jeść przepysznie i dokładnie tak jak chcemy…

Adam K.

5/5
| 17-07-2020
Sześć rozdziałów wypełnionych po brzegi inspirującymi przepisami. Coś dla tych, którzy szukają tradycyjnej kuchni, która jednak potrafi zaskoczyć nietypowymi połączeniami smaków. Autorka podchodzi do gotowania w bardzo prosty i przejrzysty sposób, a w jej książce znajdziecie mnóstwo praktycznych porad, które sprawiają, że gotowanie jest nie tylko przyjemniejsze, ale też zwyczajnie zdrowsze.

Maciej

5/5
| 16-07-2020
Książka godna polecenia. Przepisy są proste w wykonaniu z łatwo dostępnych produktów. Sprawdzają się, bo posiłki są smaczne i zdrowe. Wg mnie jedna z najlepszych książek tego typu na rynku. Świetna jakość wydania - jakość papieru i zdjęcia, dodatkowo zachęca do przygotowania tych posiłków.

Beata S.

5/5
| 14-07-2020
Książki Jadłonomii to uczta dla oczu, dania są przepięknie, apetycznie sfotografowane, aż chce się biec do kuchni i gotować. Same przepisy - jak zwykle klasa, a pasztet z orzechów zawojował kubki smakowe nawet tej mięsożernej części domowników :) Polecam gorąco, nie tylko wegetarianom ale wszystkim, którzy lubią eksperymentować w kuchni i jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo.

Malgorzata N.

5/5
| 10-07-2020
Po prostu rewelacja, czy jesteś wege czy też nie ! Potrawy jak od mamy i babci, posmakują chyba każdemu, a nie ma w nich odrobiny produktów odzwierzęcych. Marta Dymek ma niesamowitą wyobraźnie kulinarną i bardzo szanuje ją za to, że promuje wegetarianizm w przystępny sposób, nie agresywnie, ale po prostu poprzez naukę tradycyjnego smacznego gotowania.

Wioletta H.

5/5
| 06-07-2020
Mam wszystkie części Jadłonomii, ale ta jest dla mnie najlepsza. Znajome smaki, proste i niedrogie przepisy z tego, co już ma się na ogół w domu. Nie trzeba robić rajdów po sklepach żeby znaleźć jakąś egzotyczną przyprawę :) To dobra książka, żeby spróbować przekonać mięsożerców do wegetarianizmu albo np. przygotować uroczysty obiad dla rodziny, gdzie zwłaszcza starsze pokolenia są bardzo przyzwyczajone do tradycyjnych polskich smaków.

Dostawa

czas dostawy
koszt
za pobraniem
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
czas dostawy
22 Październik, Czwartek
przedpłata
0,00 zł
pobranie
Niedostępne
Paczka w Ruchu
czas dostawy
23 Październik, Piątek
przedpłata
7,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie
czas dostawy
23 Październik, Piątek
przedpłata
7,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska
czas dostawy
23 Październik, Piątek
przedpłata
9,99 zł bezpłatna dostawa od 299,00 zł
pobranie
14,99 zł
Paczkomaty
czas dostawy
22 Październik, Czwartek
przedpłata
9,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Kurier
czas dostawy
22 Październik, Czwartek
przedpłata
11,99 zł bezpłatna dostawa od 299,00 zł
pobranie
16,99 zł
  • Książki dla dzieci
  • Poradniki i albumy
  • Książki naukowe i popularnonaukowe
  • Literatura piękna
  • Podręczniki do szkół podst. i średnich
  • Komiksy
  • Ładowanie...