Xi

Jadłonomia

Dymek Marta

Producent : Dwie Siostry

Opis

Pierwsza książka kucharska twórczyni Jadłonomii - najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni wegetariańskiej. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek ? znanej z programu ?Dzień dobry TVN? autorki ?Jadłonomii?, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013. W ?Kuchni roślinnej? znajdziecie ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące czipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy oraz dla tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.

Dane szczegółowe

Identyfikator produktu 461030
Tytuł Jadłonomia
Autor Dymek Marta
Cena okładkowa 69,00 zł
Nasza cena 45,43 zł

Recenzje

6 / 6
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
DODAJ RECENZJĘ:

oceń produkt:


klient anonimowy

| 04-05-2015
Świetna książka kucharska, nie trzeba być weganinem żeby z niej z przyjemnością korzystać. Przepisy są bardzo przystępnie opracowane, nie ma udziwnień, bardzo dobrze się z nią gotuje. Testuję po kolei przepisy. Dzieci jedzą z przyjemnością, jak dotąd tylko jedna rzecz nam nie podeszła, ale to kwestia smaku. Książka godna polecenia.

klient zarejestrowany który kupił ten produkt

| 29-06-2015
Książka bardzo ładnie wydana. Z przyjemnością przewraca się kartki i wyrusza na poszukiwania doznań kulinarnych. Małym minusem może być mocny zapach farby drukarskiej, ale liczę na to, że przegra wkrótce z zapachami aromatycznych potraw z Jadłonomii wykonanych w mojej kuchni. Autorka swoimi przepisami otwiera na różne smaki, zachęca do własnych poszukiwań kulinarnych. Większość przepisów bazuje na składnikach dostępnych w każdym warzywniaku/ osiedlowym sklepie, a jeśli nawet trafi się "egzotyczny" składnik, Marta Dymek podpowiada jak go zastąpić bardziej dostępnym. Książka jest swobodnie napisana, każdy przepis, niczym na blogu, wprowadza nas w historię dania, a właściwie w historię autorki. Większości przepisów próżno szukać na blogu autorki, powtarzają się jedynie te, które zyskały największą popularność: burgery z buraków, czy krem z gruszki i pietruszki. Znajdują się tam także przepisy bazowe na hummusy, mleka roślinne, buliony, sosy, pudry. Na początku trudno mi było odnaleźć się w książce, ponieważ przepisy pogrupowane są wg głównych składników, więc znajdziemy tam rozdziały typu: "Bulwy i korzenie", "Kapusty", "Cebule, czosnek, por", "Liście i zioła" itd. Ta książka jest trochę jak podróż, nie uczy gotowania, uczy smaków.

klient zarejestrowany który kupił ten produkt

| 10-09-2015
Książka przepięknie wydana. Są w niej duże fotografie potraw i proste składniki, które zawsze mamy pod ręką. A jeśli czegoś nie mamy lub nie znamy, Autorka na początku książki wyjaśnia w prosty sposób co to jest, gdzie można kupić albo jak zrobić. I co najważniejsze, jak dla mnie, to proste przepisy, które prawie same się robią :)Gorąco polecam.

klient zarejestrowany który kupił ten produkt

| 19-10-2015
Nie jestem weganką ani wegetarianką mimo to książkę gorąco polecam. To moje tegoroczne odkrycie. Przepisy są świetne, czytelnie opisane mogą też być bazą do tworzenia swoich własnych. Skorzystałam z wielu przepisów i wreszcie nauczyłam się piec paprykę bez problemu z kłopotliwym jej obieraniem. Książka jest pięknie wydana. Na stronach z przepisami jest dużo miejsca dzięki temu można robić swoje notatki. Uważam, że warto ją posiadać i warto ofiarować w prezencie miłej osobie.

klient zarejestrowany który kupił ten produkt

| 13-01-2016
Pięknie wydana książka, na pewno przyda się osobie, która interesuje się zdrowym żywieniem. Niektóre przepisy bardzo proste, inne dość wyszukane, całość przedstawiona na pięknych zdjęciach. Polecam

klient zarejestrowany który kupił ten produkt

| 09-04-2016
Kupiłam tę książkę, bo miałam nadzieję na jakieś wskazówki dotyczące samego przechodzenia na weganizm - jak zacząć, na co zwracać uwagę. Tego w książce nie ma, ale szybko się przekonałam, że to niepotrzebne. Przepisy wystarczą - są bardzo proste, instrukcje są jasne i klarowne, a potrawy wychodzą znakomite. Ponadto książka jest prześlicznie wydana - ma piękne zdjęcia i porządne kartki. Jest trochę droga, ale naprawdę warta swojej ceny!

Dostawa

czas dostawy przedpłata za pobraniem
28 Październik, Poniedziałek 0,00 zł Niedostępne
31 Październik, Czwartek 5,99 zł Niedostępne
29 Październik, Wtorek 7,99 zł Niedostępne
29 Październik, Wtorek 8,99 zł 11,99 zł
28 Październik, Poniedziałek 8,99 zł Niedostępne
28 Październik, Poniedziałek 10,99 zł 13,99 zł

Płatność:

płatność za pobraniem

przelew bankowy

płatność on-line

Prawdpodobnie zainteresuje Cię również:

)
Ładowanie...