Xi

Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan

Marta Dymek

(okładka twarda)

Wydawnictwo: Wydawnictwo Dwie Siostry
Liczba stron: 282

Produkty powiązane:

-31%

49,90 zł

34,20 zł

oszczędzasz 15,70 zł (31%)

Dostępność 24 godziny
Paczka w Ruchu 5,99 zł
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie 7,99 zł
Poczta Polska 8,99 zł
Paczkomaty 8,99 zł
Kurier 10,99 zł

Opis

„Jadłodajnia. Kuchnia roślinna” to książka kucharska zawierająca ponad 100 przepisów na smaczne i zdrowe śniadania, obiady oraz kolacje. Z ich pomocą przyrządzisz dania wyłącznie z pożywnych liści, bulw i korzeni. Publikacja Marty Dymek podpowie Ci jak z garści kapusty przygotować chrupiące chipsy, jak zamienić buraka w ciasto czekoladowe, a także jak skomponować pietruszkę z gruszką. Chcesz wiedzieć, do czego możesz wykorzystać natkę marchewki, albo jak zrobić bezmięsny pasztet? Tego i wielu innych praktycznych rzeczy dowiesz się z tej książki, odpowiedniej nie tylko dla zagorzałych zwolenników kuchni wegańskiej.

Autorka publikacji Marta Dymek na co dzień prowadzi kulinarnego bloga „Jadłodajnia” - najpopularniejszą witrynę o kuchni wegańskiej w polskim internecie, która w 2013 roku otrzymała zaszczyty tytuł Kulinarnego Bloga Roku. Znana jest również z występów w programie „Dzień dobry TVN”.

Dane szczegółowe

Identyfikator produktu 689550
Tytuł Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan
Autor Marta Dymek
Wydawnictwo Wydawnictwo Dwie Siostry
Język wydania polski
Język oryginału polski
Liczba stron 282
Data premiery 2017-04-12
Rok wydania 2017
Wymiary produktu [mm] 219 x 176 x 32
Okładka Twarda
Cena okładkowa 49,90 zł
Nasza cena 34,20 zł
Powiązane tematy: Zdrowy tryb życia

Recenzje

4/5
5
4
3
2
1
DODAJ RECENZJĘ:

oceń produkt:


Olga I.

5/5
| 10-05-2020
Polecam jako książkę kucharską dla tych wszystkich, którzy pragną zrezygnować z mięsa, ale boją się że ich kuchnia będzie jałowa, czy pozbawiona smaku. Gdy zaczniecie gotować na podstawie tych przepisów to prędko się przekonacie, ze można być wege i przy tym kubki smakowe mogą szaleć. Tak właśnie jest w moim przypadku. Czasem tylko mężowi dodaje kawałek kruczaka, czy wołowiny, bo on z mięsa za nic w świecie nie zrezygnuje.

Krystyna D.

5/5
| 06-05-2020
Jadłonomia. Kuchnia roślinna zawiera 100 przepysznych przepisów na różne dania. Wypróbowałam już ponad połowę i zarówno ja, jak i cała moja rodzina jesteśmy zachwyceni. Istne niebo w gębie. Czasem nieco urozmaicam potrafi o ser, czy mięso, ale nie jest to mus. Bez tego wszystko jest wyśmienite. Polecam z całego serca.

Adrianna K.

5/5
| 29-04-2020
To zdecydowanie moja ulubiona książka kucharska. Często gotuje sobie dania z tej pozycji do pracy i wszystkie koleżanki w kółko pytają jak ja jestem w stanie wyczarować takie jedzenie. Wszystkim polecam tą pozycję. Uważam, że przepisy w niej zawarte są proste, przygotowanie posiłku nie zajmuje wiele czasu. Oczywiście znajdą się i takie, ale to na specjalną okazję, gdy na przykład mamy gości w domu.

Dagmara L.

5/5
| 25-04-2020
100 przepisów z czego każdy jest wyjątkowy, unikalny i co najważniejsze… przepyszny! Dosłownie każdy! Mogłabym chwalić w kółko. Jestem początkującą wegetarianką, więc moja dotychczasowa dieta jest nieco uboga. Nie znam wielu przepisów. Z tą książką nauczyłam się przyrządzać szybko i sprawnie fantastyczne dania oparte na warzywach i owocach. Nawet mój mąż się przekonał do takiej diety. Polecam!

Patrycja F.

4/5
| 22-04-2020
Nie wyobrażam sobie dania bez kawałka mięsa, dlatego do każdego przepisu autorki dodaje indyka lub wołowinę. Uważam, że to z korzyścią dla smaku. Przepisy są różne, na różne okazje. Niektóre łatwiejsze, inne trudne. Czasem miałam problem ze znalezieniem składnika w supermarkecie, ale wtedy go po prostu nie dodawałam i było w porządku.

Łucja S.

5/5
| 15-04-2020
Kocham jedzenie, kocham eksperymenty w kuchni, więc zawsze chętnie sięgam po przeróżne książki kucharskie. Tą akurat otrzymałam w prezencie od męża. Bardzo mi się podoba. Jest ładnie wydana i zilustrowana. Wiele przepisów znałam już, ale kilka było nowością. Mąż chwali, że dania są wyśmienite.

Martyna N.

5/5
| 10-04-2020
Przepyszna książka już z samej okładki. Uwielbiam pozycje od tego autora i zawsze sięgam po nie w ciemno. Nie inaczej było tym razem. Kilka przepisów było mi doskonale znanych, ale wiele było nowością. Mąż jest zachwycony moimi nowymi wyczynami kulinarnymi. Wszystko jest takie pyszne, innowacyjne. Nie ma tu czasu na nudę. Zdecydowanie wolę sama gotować tego typu dania, niż chodzić do restauracji. Polecam.

Ilona H.

5/5
| 08-04-2020
Kupiłam tą książkę, bo bardzo chciałam nieco ograniczyć spożywanie mięsa. Mój mąż był bardzo sceptyczny do tego pomysłu, ale ja wiedziałam że wyjdzie nam to na zdrowie. Jakie było jego zdziwienie, gdy przygotowałam pierwszą potrawę z książki. Po prostu niebo w gębie. A co najważniejsze, posiłek był super prosty w przygotowaniu. Polecam!

Paula P.

5/5
| 01-04-2020
A ja myślałam, że kuchnia wege jest nudna i bez smaku. Nic bardziej mylnego. Autorzy zamieścili mnóstwo bardzo apetycznych przepisów. Dużą i chyba najważniejszą role odkrywają przyprawy. Zawsze miałam problem z ich doborem, a tu mam wszystko ładnie opisane. Co jak i do czego. Kupiłam za radą przyjaciółki i polecam dalej.

Malwina Z.

5/5
| 26-03-2020
Ta książka jest apetyczna w każdym calu. Od okładki, po treść, na przepysznych daniach oczywiście kończąc. Inne książki kucharskie powinny bazować na tej. Obecnie nie korzystam z żadnej innej. Czasem tylko urozmaicam przepisy autorki. Głównie z uwagi dla męża, który jest mięsożerny, choć i tak znacząco ograniczył mięso. Z korzyścią dla zdrowia oczywiście. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam! Palce lizać!

Nikola C.

5/5
| 25-03-2020
Wypróbowałam już blisko połowę tych przepisów i muszę przyznać, że są rewelacyjne. Wszystkie takie innowacyjne. Lubię takie nietypowe połączenie smaków. Polecam książkę kucharską przede wszystkim osobom, które chcą zaskoczyć znajomych, czy rodzinę nowymi smakami. Tutaj znajdziecie ich od groma.

Jolanta T.

5/5
| 18-03-2020
To obecnie moja ulubiona książka kucharska. Dodatkowo muszę podkreślić, że to bardzo ciekawe ponieważ w żaden sposób nie jestem związana z weganizmem. Jem mięso jak oszalała, dzień w dzień. Jednak te przepisy z książki służą mi jako źródło inspiracji. Tu coś dodam, coś odejmę i mam przepyszny posiłek. Polecam.

Dostawa

czas dostawy
koszt
za pobraniem
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
czas dostawy
2 Czerwiec, Wtorek
przedpłata
0,00 zł
pobranie
Niedostępne
Paczka w Ruchu
czas dostawy
3 Czerwiec, Środa
przedpłata
5,99 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie
czas dostawy
3 Czerwiec, Środa
przedpłata
7,99 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska
czas dostawy
3 Czerwiec, Środa
przedpłata
8,99 zł
pobranie
Niedostępne
Paczkomaty
czas dostawy
2 Czerwiec, Wtorek
przedpłata
8,99 zł
pobranie
Niedostępne
Kurier
czas dostawy
2 Czerwiec, Wtorek
przedpłata
10,99 zł
pobranie
Niedostępne

Prawdpodobnie zainteresuje Cię również:

  • Książki dla dzieci
  • Poradniki i albumy
  • Książki naukowe i popularnonaukowe
  • Literatura piękna
  • Literatura obyczajowa, erotyczna
  • Podręczniki do szkół podst. i średnich
  • Ładowanie...