Xi

Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan

„Jadłonomia. Kuchnia roślinna” to wyjątkowa książka kucharska, zawierająca ponad 100 wegańskich przepisów na smaczne i zdrowe śniadania, obiady oraz kolacje. Kreatywność i wyobraźnia kulinarna autorki książki, Marty Dymek, odkryje przed Tobą zupełnie nowe horyzonty: z lektury dowiesz się, jak z garści kapusty przygotować chrupiące chipsy, jak zamienić buraka w ciasto czekoladowe, a także jak skompCzytaj więcej

  • Wydawnictwo: Dwie Siostry
  • Data premiery: 2017-04-12
  • Okładka: twarda
  • Liczba stron: 282
  • Wymiary: 21

„Jadłonomia. Kuchnia roślinna” to wyjątkowa książka kucharska, zawierająca ponad 100 wegańskich przepisów na smaczne i zdrowe śniadania, obiady oraz kolacje. Kreatywność i wyobraźnia kulinarna autorki książki, Marty Dymek, odkryje przed Tobą zupełnie nowe horyzonty: z lektury dowiesz się, jak z garści kapusty przygotować chrupiące chipsy, jak zamienić buraka w ciasto czekoladowe, a także jak skomponować pietruszkę z gruszką. Autorka "weganizuje" klasyczne przepisy znane nam z rodzinnych domów i przybliża ezgotyczne smaki kuchni świata, zawsze przemycając do nich nutę własnej inwencji. W efekcie powstają dania o smaku, który zachwycają najbardziej nieprzejednanych mięsożerców.

Chcesz wiedzieć, do czego możesz wykorzystać natkę marchewki albo jak zrobić bezmięsny pasztet? Tego i wielu innych praktycznych rzeczy dowiesz się z tej książki, która zachwyciła do tej pory tysiące czytelników - nie tylko zagorzałych zwolenników kuchni wegańskiej.

Różnorodność przepisów, używanych w nich składników oraz inspirujących autorkę tradycji kulinarnych sprawia, że każdy czytelnik znajdzie w książce propozycję odpowiadającą swoim kubkom smakowym. Przepisy zawarte w "Jadłonomii" dowodzą także, że roślinne gotowanie nie musi być ani drogie, ani trudne - dokładny opis kolejnych czynności ułatwia pracę nawet początkującym adeptom sztuki kulinarnej.

U podstaw książkowej "Jadłonomii" znajduje się blog o tym samym tytule, prowadzony przez Martę Dymek - najpopularniejszą witrynę o kuchni wegańskiej w polskim internecie, która w 2013 roku otrzymała zaszczyty tytuł Kulinarnego Bloga Roku. Znana jest również z występów w programie „Dzień dobry TVN” i autorskiego programu "Zielona rewolucja Marty Dymek" emitowanego na antenie kanału Kuchnia+ przez 6 sezonów.

Autorka jest ponadto jedną z najbardziej znanych polskich aktywistek promujących dietę wegańską jako optymalny, dostępny dla wszystkich bez względu na styl życia i status finansowy sposób żywienia. Zarówno prezentowana książka, jak i dwie kolejne publikacje - "Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata" oraz "Jadłonomia po polsku" osiągnęły status bestsellerów na polskim rynku wydawniczym.

Zobacz więcej
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu
689550
Tytuł
Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan
Wydawnictwo
Język wydania
polski
Język oryginału
polski
Liczba stron
282
Data premiery
2017-04-12
Rok wydania
2017
Wymiary produktu [mm]
21
Okładka
okładka twarda
Waga Produktu [kg]
0.72
Długość
216
Głębokość
175
Wysokość
34
Zobacz więcej
Recenzje
4,9/5
17 recenzji
  • 5
    16
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Napisz recenzję
Recenzje produktów są zarządzane przez stronę trzecią w celu weryfikacji autentyczności i zgodności z naszymi wytycznymi dotyczącymi ocen i recenzji
RecenzjeNajnowsze
Jak działają recenzje
  • Justyna S. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2021-04-23
    Skarbnica inspiracji na dania na co dzień i od święta. Nie wyobrażam sobie gotowania bez wspomagania pomysłami z tej książki!
  • Marta O. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-12-16
    Kupiłam jako prezent świąteczny dla siostry - sama mam 3 książki Jadłonomii - prezent idealny dla kogoś kto lubi gotować i eksperymentować w kuchni - warzywa i owoce są super - fajnie, że jest na rynku wiele książek zachęcających do próbowania potraw wegańskich i wegetariańskich.
  • Olga I. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-05-10
    Polecam jako książkę kucharską dla tych wszystkich, którzy pragną zrezygnować z mięsa, ale boją się że ich kuchnia będzie jałowa, czy pozbawiona smaku. Gdy zaczniecie gotować na podstawie tych przepisów to prędko się przekonacie, ze można być wege i przy tym kubki smakowe mogą szaleć. Tak właśnie jest w moim przypadku. Czasem tylko mężowi dodaje kawałek kruczaka, czy wołowiny, bo on z mięsa za nic w świecie nie zrezygnuje.
  • Krystyna D. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-05-06
    Jadłonomia. Kuchnia roślinna zawiera 100 przepysznych przepisów na różne dania. Wypróbowałam już ponad połowę i zarówno ja, jak i cała moja rodzina jesteśmy zachwyceni. Istne niebo w gębie. Czasem nieco urozmaicam potrafi o ser, czy mięso, ale nie jest to mus. Bez tego wszystko jest wyśmienite. Polecam z całego serca.
  • Adrianna K. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-29
    To zdecydowanie moja ulubiona książka kucharska. Często gotuje sobie dania z tej pozycji do pracy i wszystkie koleżanki w kółko pytają jak ja jestem w stanie wyczarować takie jedzenie. Wszystkim polecam tą pozycję. Uważam, że przepisy w niej zawarte są proste, przygotowanie posiłku nie zajmuje wiele czasu. Oczywiście znajdą się i takie, ale to na specjalną okazję, gdy na przykład mamy gości w domu.
  • Dagmara L. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-25
    100 przepisów z czego każdy jest wyjątkowy, unikalny i co najważniejsze… przepyszny! Dosłownie każdy! Mogłabym chwalić w kółko. Jestem początkującą wegetarianką, więc moja dotychczasowa dieta jest nieco uboga. Nie znam wielu przepisów. Z tą książką nauczyłam się przyrządzać szybko i sprawnie fantastyczne dania oparte na warzywach i owocach. Nawet mój mąż się przekonał do takiej diety. Polecam!
  • Patrycja F. Klient niezweryfikowany
    4.0
    2020-04-22
    Nie wyobrażam sobie dania bez kawałka mięsa, dlatego do każdego przepisu autorki dodaje indyka lub wołowinę. Uważam, że to z korzyścią dla smaku. Przepisy są różne, na różne okazje. Niektóre łatwiejsze, inne trudne. Czasem miałam problem ze znalezieniem składnika w supermarkecie, ale wtedy go po prostu nie dodawałam i było w porządku.
  • Łucja S. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-15
    Kocham jedzenie, kocham eksperymenty w kuchni, więc zawsze chętnie sięgam po przeróżne książki kucharskie. Tą akurat otrzymałam w prezencie od męża. Bardzo mi się podoba. Jest ładnie wydana i zilustrowana. Wiele przepisów znałam już, ale kilka było nowością. Mąż chwali, że dania są wyśmienite.
  • Martyna N. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-10
    Przepyszna książka już z samej okładki. Uwielbiam pozycje od tego autora i zawsze sięgam po nie w ciemno. Nie inaczej było tym razem. Kilka przepisów było mi doskonale znanych, ale wiele było nowością. Mąż jest zachwycony moimi nowymi wyczynami kulinarnymi. Wszystko jest takie pyszne, innowacyjne. Nie ma tu czasu na nudę. Zdecydowanie wolę sama gotować tego typu dania, niż chodzić do restauracji. Polecam.
  • Ilona H. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-08
    Kupiłam tą książkę, bo bardzo chciałam nieco ograniczyć spożywanie mięsa. Mój mąż był bardzo sceptyczny do tego pomysłu, ale ja wiedziałam że wyjdzie nam to na zdrowie. Jakie było jego zdziwienie, gdy przygotowałam pierwszą potrawę z książki. Po prostu niebo w gębie. A co najważniejsze, posiłek był super prosty w przygotowaniu. Polecam!
  • Paula P. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-01
    A ja myślałam, że kuchnia wege jest nudna i bez smaku. Nic bardziej mylnego. Autorzy zamieścili mnóstwo bardzo apetycznych przepisów. Dużą i chyba najważniejszą role odkrywają przyprawy. Zawsze miałam problem z ich doborem, a tu mam wszystko ładnie opisane. Co jak i do czego. Kupiłam za radą przyjaciółki i polecam dalej.
  • Malwina Z. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-03-26
    Ta książka jest apetyczna w każdym calu. Od okładki, po treść, na przepysznych daniach oczywiście kończąc. Inne książki kucharskie powinny bazować na tej. Obecnie nie korzystam z żadnej innej. Czasem tylko urozmaicam przepisy autorki. Głównie z uwagi dla męża, który jest mięsożerny, choć i tak znacząco ograniczył mięso. Z korzyścią dla zdrowia oczywiście. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam! Palce lizać!
  • Nikola C. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-03-25
    Wypróbowałam już blisko połowę tych przepisów i muszę przyznać, że są rewelacyjne. Wszystkie takie innowacyjne. Lubię takie nietypowe połączenie smaków. Polecam książkę kucharską przede wszystkim osobom, które chcą zaskoczyć znajomych, czy rodzinę nowymi smakami. Tutaj znajdziecie ich od groma.
  • Jolanta T. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-03-18
    To obecnie moja ulubiona książka kucharska. Dodatkowo muszę podkreślić, że to bardzo ciekawe ponieważ w żaden sposób nie jestem związana z weganizmem. Jem mięso jak oszalała, dzień w dzień. Jednak te przepisy z książki służą mi jako źródło inspiracji. Tu coś dodam, coś odejmę i mam przepyszny posiłek. Polecam.
Recenzje
Każdą z recenzji weryfikujemy na trzy sposoby:
  • Klient zweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi klientami. Kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Klient niezweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi użytkownikami, ale nie możemy potwierdzić, że kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Recenzja Zweryfikowana
    Potwierdzamy, że prezentowana opinia może dotyczyć danego produktu i zawiera elementy jego recenzji.

Dostawa i płatność

InPost Paczkomat® 24/7
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 248,00 zł
12,99 zł Pobranie 5,00 zł
Żabka, Dino, punkty DPD Pickup
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
8,99 zł Pobranie 5,00 zł
ORLEN Paczka
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł
Kurier DPD
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
12,99 zł Pobranie 5,00 zł
Pocztex Kurier
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
10,99 zł Pobranie 5,00 zł
Kurier InPost
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
14,99 zł Pobranie 5,00 zł
Pocztex - punkty odbioru
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł Pobranie 5,00 zł
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
data dostawy 3. kwietnia, środa
0,00 zł

O Autorze


689550
Ładowanie...