Xi

Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 Przepisów ...

Dymek Marta

(okładka twarda)

5/5
Znasz ten produkt? Podziel się opinią
Producent: Wydawnictwo Dwie Siostry
Liczba stron: 288
-42%

69,00 zł

39,77 zł

oszczędzasz 29,23 zł (42%)

Niedostępny
Paczka w Ruchu 5,99 zł
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie 7,99 zł
Poczta Polska 8,99 zł
Paczkomaty 8,99 zł
Kurier 10,99 zł

Opis

Pierwsza książka kucharska twórczyni Jadłonomii najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.
Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?
Do czego wykorzystać natkę marchewki?
Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?
Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek znanej z programu Dzień dobry TVN autorki Jadłonomii, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.
Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.

Dane szczegółowe

Identyfikator produktu 461030
Tytuł Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 Przepisów ...
Autor Dymek Marta
Producent Wydawnictwo Dwie Siostry
Język wydania polski
Język oryginału polski
Liczba stron 288
Data premiery 2014-11-10
Rok wydania 2016, 2014
Wymiary produktu [mm] 220 x 280
Okładka Twarda
Cena detaliczna 69,00 zł
Nasza cena 39,77 zł

Recenzje

5/5
5
4
3
2
1
DODAJ RECENZJĘ:

oceń produkt:


Finka

5/5
| 09-04-2016
Kupiłam tę książkę, bo miałam nadzieję na jakieś wskazówki dotyczące samego przechodzenia na weganizm - jak zacząć, na co zwracać uwagę. Tego w książce nie ma, ale szybko się przekonałam, że to niepotrzebne. Przepisy wystarczą - są bardzo proste, instrukcje są jasne i klarowne, a potrawy wychodzą znakomite. Ponadto książka jest prześlicznie wydana - ma piękne zdjęcia i porządne kartki. Jest trochę droga, ale naprawdę warta swojej ceny!

Marika

5/5
| 13-01-2016
Pięknie wydana książka, na pewno przyda się osobie, która interesuje się zdrowym żywieniem. Niektóre przepisy bardzo proste, inne dość wyszukane, całość przedstawiona na pięknych zdjęciach. Polecam

Hanna

5/5
| 19-10-2015
Nie jestem weganką ani wegetarianką mimo to książkę gorąco polecam. To moje tegoroczne odkrycie. Przepisy są świetne, czytelnie opisane mogą też być bazą do tworzenia swoich własnych. Skorzystałam z wielu przepisów i wreszcie nauczyłam się piec paprykę bez problemu z kłopotliwym jej obieraniem. Książka jest pięknie wydana. Na stronach z przepisami jest dużo miejsca dzięki temu można robić swoje notatki. Uważam, że warto ją posiadać i warto ofiarować w prezencie miłej osobie.

Małgorzata D.

5/5
| 10-09-2015
Książka przepięknie wydana. Są w niej duże fotografie potraw i proste składniki, które zawsze mamy pod ręką. A jeśli czegoś nie mamy lub nie znamy, Autorka na początku książki wyjaśnia w prosty sposób co to jest, gdzie można kupić albo jak zrobić. I co najważniejsze, jak dla mnie, to proste przepisy, które prawie same się robią :)Gorąco polecam.

Natalia K.

5/5
| 29-06-2015
Książka bardzo ładnie wydana. Z przyjemnością przewraca się kartki i wyrusza na poszukiwania doznań kulinarnych. Małym minusem może być mocny zapach farby drukarskiej, ale liczę na to, że przegra wkrótce z zapachami aromatycznych potraw z Jadłonomii wykonanych w mojej kuchni. Autorka swoimi przepisami otwiera na różne smaki, zachęca do własnych poszukiwań kulinarnych. Większość przepisów bazuje na składnikach dostępnych w każdym warzywniaku/ osiedlowym sklepie, a jeśli nawet trafi się "egzotyczny" składnik, Marta Dymek podpowiada jak go zastąpić bardziej dostępnym. Książka jest swobodnie napisana, każdy przepis, niczym na blogu, wprowadza nas w historię dania, a właściwie w historię autorki. Większości przepisów próżno szukać na blogu autorki, powtarzają się jedynie te, które zyskały największą popularność: burgery z buraków, czy krem z gruszki i pietruszki. Znajdują się tam także przepisy bazowe na hummusy, mleka roślinne, buliony, sosy, pudry. Na początku trudno mi było odnaleźć się w książce, ponieważ przepisy pogrupowane są wg głównych składników, więc znajdziemy tam rozdziały typu: "Bulwy i korzenie", "Kapusty", "Cebule, czosnek, por", "Liście i zioła" itd. Ta książka jest trochę jak podróż, nie uczy gotowania, uczy smaków.

Aleksandra

5/5
| 04-05-2015
Świetna książka kucharska, nie trzeba być weganinem żeby z niej z przyjemnością korzystać. Przepisy są bardzo przystępnie opracowane, nie ma udziwnień, bardzo dobrze się z nią gotuje. Testuję po kolei przepisy. Dzieci jedzą z przyjemnością, jak dotąd tylko jedna rzecz nam nie podeszła, ale to kwestia smaku. Książka godna polecenia.

Dostawa

czas dostawy
koszt
za pobraniem
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
czas dostawy
7 Sierpień, Piątek
przedpłata
0,00 zł
pobranie
Niedostępne
Paczka w Ruchu
czas dostawy
10 Sierpień, Poniedziałek
przedpłata
5,99 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie
czas dostawy
10 Sierpień, Poniedziałek
przedpłata
7,99 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska
czas dostawy
10 Sierpień, Poniedziałek
przedpłata
8,99 zł
pobranie
11,99 zł
Paczkomaty
czas dostawy
7 Sierpień, Piątek
przedpłata
8,99 zł
pobranie
Niedostępne
Kurier
czas dostawy
7 Sierpień, Piątek
przedpłata
10,99 zł
pobranie
13,99 zł

Prawdpodobnie zainteresuje Cię również:

  • Książki dla dzieci
  • Poradniki i albumy
  • Książki naukowe i popularnonaukowe
  • Literatura piękna
  • Podręczniki do szkół podst. i średnich
  • Literatura obyczajowa, erotyczna
  • Ładowanie...