Xi
-33%

64,90 zł

43,22 zł

oszczędzasz 21,68 zł (33%)

Dostępność 24 godziny
Paczka w Ruchu 7,99 zł
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie 7,99 zł
Poczta Polska 9,99 zł
Paczkomaty 9,99 zł
Kurier 11,99 zł

Opis

„Dzika kuchnia” to pozycja idealna dla wszystkich miłośników gotowania oraz zielarstwa. Dzięki tej lekturze czytelnicy będą mieli okazję poznać kilkaset jadalnych roślin, które można znaleźć na terenie Polski. Książka zawiera wskazówki, w jakich miejscach szukać poszczególnych gatunków oraz w jaki sposób odszukać elementy roślin, które są zdatne do spożycia. „Dzika kuchnia” zawiera wiele zdjęć oraz rycin, które z pewnością umilą czytanie.

Wszystkim miłośnikom gotowania oraz roślin z pewnością spodoba się książka „Dzika kuchnia”, która łączy w sobie przewodnik po polskich roślinach jadalnych oraz książkę kucharską. Podane informacje są bardzo szczegółowe. Czytelnicy znajdą tereny, na których rosną poszczególne rośliny, poznają okres ich zbioru, właściwości, a także dawne i aktualne sposoby ich wykorzystania w różnych regionach. Lektura zawiera przemyślenia oraz zapiski autorskie, a także liczne, wzbogacające treść fotografie i ryciny.

Dane szczegółowe

Identyfikator produktu 791038
Tytuł Dzika kuchnia
Autor Łuczaj Łukasz
Wydawnictwo Wydawnictwo Nasza Księgarnia
Język wydania polski
Język oryginału polski
Liczba stron 320
Data premiery 2018-07-25
Rok wydania 2018
Wymiary produktu [mm] 245 x 27 x 189
Okładka Twarda
Cena detaliczna 64,90 zł
Nasza cena 43,22 zł

Recenzje

5/5
5
4
3
2
1
DODAJ RECENZJĘ:

oceń produkt:


Janina C.

5/5
| 31-05-2020
Pokochałam tą książkę odkąd tylko ją kupiłam i zapoznałam się z pierwszymi przepisami. Po pierwsze nie są one jakieś skomplikowane, a wręcz przeciwnie – większość dań ugotujemy z pół godzinki. Po drugiej poznaliśmy dzięki niej od groma nowych smaków, jedne oryginalne, inne bardzo specyficzne, dosłownie kilka rzeczy nie przypadło nam do gustu, ale to pewno kwestia przyzwyczajenia. Jednym słowem – polecam!

Joanna O.

5/5
| 31-05-2020
Osoby lubujące się w produktach naturalnych powinny mieć w swojej biblioteczce tę książkę. Dzieki niej wiadomo kiedy najlepiej udać się na zbiory danego gatunku roślin, a co więcej, autor podaje nam wiedzę na temat ich zastosowania i podpowiada gotowe przepisy. Poradnik na 5 z plusem!

Patrycja I.

5/5
| 21-05-2020
Dzięki tej wyjątkowej książce kucharskiej moje umiejętności kulinarne wskoczyły na wyższy poziom. Minimum raz w tygodniu staram się moim domownikom ugotować coś oryginalnego i zawsze bazuje właśnie na tej książce. Nie ma już dla mnie wycieczki do lasu, czy na łąkę która nie skończyłaby się zebraniem jakichś roślin po drodze. W ciągu miesiąca przyswoiłam wiedzę jak przyrządzać poszczególne części drzew, czy krzewów, które z reguły uchodzą za niejadalne. A jednak! Jeśli chcesz się dowiedzieć co nieco o „dzikiej kuchni” to gorąco zachęcam do zakupu tej książki.

Iza T.

5/5
| 11-05-2020
Książka genialna w każdym calu, a przede wszystkim bardzo oryginalna. Ilu to autorów tworzy książki kucharskie z klasycznymi przepisami chociażby kuchni Polskiej? Od groma. A ile z nich bazuje na dobrodziejstwach natury, ilu z nich gotuje na bazie jadalnych części drzew? Niewiele. To pozycja właśnie należy do tego drugiego grona. Lubię takie smaczki literackie i zawsze chętnie zaopatruje nimi swoją biblioteczkę. Polecam z całego serca.

Maja T.

5/5
| 11-05-2020
Polecam poradnik wszystkim, którzy chcą wzbogacić swoją wiedzę na temat dziko rosnących roślin. Autor zebrał w swojej książce około 200 roslin, które sa jadalne i maja sporo korzystnych dla naszego organizmu właściwości. Bardzo spodobało mi się to, ze poradnik zawiera tez przepisy na dania z podanych roślin. Książka będzie super prezentem dla osób lubiących wszystko co naturalne.

Dagmara F.

5/5
| 10-05-2020
Wszystkim miłośnikom gotowania oraz roślin z pewnością spodoba się książka „Dzika kuchnia”, która łączy w sobie przewodnik po polskich roślinach jadalnych oraz książkę kucharską. Podane informacje są bardzo szczegółowe. Czytelnicy znajdą tereny, na których rosną poszczególne rośliny, poznają okres ich zbioru, właściwości, a także dawne i aktualne sposoby ich wykorzystania w różnych regionach. Lektura zawiera przemyślenia oraz zapiski autorskie, a także liczne, wzbogacające treść fotografie i ryciny.

Arleta E.

5/5
| 06-05-2020
Ta książka jest fenomenalna. Po wypróbowaniu przepisów autora, aż mam ochotę otworzyć własną restaurację i serwować w niej te wszystkie aromatyczne dania. Dotychczas w ogródku miałam głównie warzywa i owoce. Ostatnio zasadziłam mnóstwo ziół. Wszystko tak pięknie pachnie! Polecam tą książkę wszystkim, którzy chcą wzbogacić swoją kuchnię.

Karina S.

5/5
| 01-05-2020
Ta wyjątkowa książka kucharska jest obecnie moją najlepszą przyjaciółką i towarzyszy mi w kuchni praktycznie każdego dnia. Przepisów jest naprawdę sporo, do wyboru, do koloru, a ja jestem mniej więcej w połowie. Póki co zarówno mi, jak i rodzinie smakuje. Ostatnio wypróbowałam pierogi z liśćmi bukowymi, japońskie ciasteczka z bylicą – no po prostu niebo w gębie. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam.

Karolina Z.

5/5
| 29-04-2020
Muszę przyznać, że ta książka jest dla mnie bardzo odkrywcza. Głównie ze względu na przepisy Pana Łukasza. Całe dnie spędzam w domu opiekując się dziećmi i chciałam znaleźć sobie jakieś hobby. Jako że lubię gotować, to ta pozycja była dla mnie strzałem w dziesiątkę. Nasze szafki wypełniają się ostatnio przeróżnymi powidłami. Mój mąż jest wniebowzięty.

Józef O.

5/5
| 22-04-2020
Kto by pomyślał, że na wyciągnięcie ręki mamy takie bogactwo aromatów. Nie mam na myśli pobliskiego sklepu, ale łąki. Tak naprawdę dotychczas nie zdawałem sobie sprawy, że tyle roślin może być jadalnych. Po zioła chodziłem do apteki. Dzięki tej książce nauczyłem się rozróżniać poszczególne rośliny i co najważniejsze, wiem jak je wykorzystać do wzbogacenia smaków różnych dań.

Sabina L.

5/5
| 21-04-2020
Zauważyłam, że kupuję książki do tego pana już w ciemno. Zawsze są rewelacyjne i świetnie wydane i nigdy się nie zawiodłam. Nie inaczej było tym razem. Nauczyłam się gotować fantastyczne, ciekawe dania na bazie dzikich roślin takich jak pokrzywa, łopian, czy czosnek niedźwiedzi. Oczywiście mężowi smakują najbardziej posiłki na bazie chmieli. Moim zdaniem smak jest zbyt intensywny, zbyt hmm… specyficzny, ale kto co woli. Niemniej, jeśli chcesz zaskoczyć swoich znajomych podczas kolajcji nowymi smakami, to z całego serca polecam tą książkę.

Beata A.

5/5
| 21-04-2020
Genialny poradnik dla wszystkich miłośników roślin! W książce znajdziemy szczegółowe informacje na temat właściwości różnych roślin, poznamy miejsca ich występowania i będziemy wiedzieli kiedy je zbierać. Dodatkowym atutem jest załączenie licznych zdjęć i rycin – z pewności ułatwi to samodzielne zbiory.

Kinga R.

5/5
| 15-04-2020
Po tej lekturze kompletnie zafiksowaliśmy się z dziewczyną na punkcie ziół. Za każdym razem, gdy wybieramy się na spacer to szukamy różnych roślin. Dzięki tej lekturze nasza wiedza znacząco się wzbogaciła, a kubki smakowe wprost wariują. Kto by pomyślał, że przed domem mamy takie bogactwo smaków. Cieszę się, że mieszkamy na wsi mamy swobodny dostęp do tego wszystkiego.

Wiesława A.

5/5
| 11-04-2020
To już kolejna książka od pana Łukasza Łuczaja, która wylądowała na mojej półce z działem kulinaria. Kolejny razem jestem pod ogromnym wrażeniem. Często sięgam po te magiczne przepisy, które wprawiają w osłupienie za każdym razem wszystkich domowników. Tym razem autor bazuje w swoich przepisach na dwunastu dzikich roślinach jadalnych. Wypróbowałam już wszystko i najbardziej przypadły nam do gustu dania na bazie bzu oraz czeremechy. Nawet dzieciom smakowało! Polecam.

Mirosława O.

5/5
| 10-04-2020
„Dzika kuchnia” to pozycja idealna dla wszystkich miłośników gotowania oraz zielarstwa. Dzięki tej lekturze czytelnicy będą mieli okazję poznać kilkaset jadalnych roślin, które można znaleźć na terenie Polski. Książka zawiera wskazówki, w jakich miejscach szukać poszczególnych gatunków oraz w jaki sposób odszukać elementy roślin, które są zdatne do spożycia. „Dzika kuchnia” zawiera wiele zdjęć oraz rycin, które z pewnością umilą czytanie.

Wiktoria D.

5/5
| 08-04-2020
Wraz z mężem często zaglądamy do tej książki. Głównie ze względu na przepisy. O wielu recepturach nie mieliśmy pojęcia. Będąc na emeryturze mamy dużo czasu, więc sporo eksperymentujemy. Ostatnio nasza domowa spiżarnia rozszerzyła się o powidła z czeremchy. Polecam wszystkim, a szczególnie tym, którzy pragną zdrowo odżywiać się, bez chemii.

Malwina O.

4/5
| 01-04-2020
Kilka lat temu rozpoczęłam swoją przygodę z ziołami. Moja wiedza była mocno okrojona, nie mogłam znaleźć dobrej książki, a informacje zawarte w Internecie wydawały się nierzetelne. Na urodziny otrzymałam tą pozycję i jestem zachwycona. Pan Łukasz pokazuje nam jakie rośliny możemy jeść, które części są jadalne, o jakiej porze roku możemy spotkać dane zioła. W tej pozycji jest wszystko co początkujący zielarz powinien wiedzieć. A przepisy? Obłędne! Teraz jesteśmy na etapie produkowania piwa łopianowo-mniszkowego. Ciekawe co z tego wyjdzie!

Iza J.

4/5
| 25-03-2020
Otrzymałam tą książkę w prezencie. Raczej nie jestem typem gosposi, która lubi eksperymentować w kuchni. Jednak z ciekawości przeczytałam. Tak mi się spodobały te przepisy, że postanowiłam coś przyrządzić. Na pierwszy rzut poszła aromatyczna nalewka. Mój mąż jest zachwycony smakiem! Za jakiś czas wypróbuję coś nowego. Podobają mi się przepisy na wszelkie powidła. Ciekawe co z tego wyjdzie.

Maja E.

5/5
| 18-03-2020
Ta książka jest po prostu rewelacyjna, Obecnie pozycja, do której sięgam najczęściej. Dzięki Panu Łukaszowi nasza kuchnia wypełniła się po brzegi przeróżnymi ziołami. Nawet nie miałam pojęcia, że tyle z nich jest jadalnych. Na początku obawiałam się, ze zerwę coś trującego. Jednak wszystko opisane jest w tak szczegółowy sposób, ze trudno się pomylić. Polecam!

Dostawa

czas dostawy
koszt
za pobraniem
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
czas dostawy
26 Październik, Poniedziałek
przedpłata
0,00 zł
pobranie
Niedostępne
Paczka w Ruchu
czas dostawy
27 Październik, Wtorek
przedpłata
7,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie
czas dostawy
27 Październik, Wtorek
przedpłata
7,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska
czas dostawy
27 Październik, Wtorek
przedpłata
9,99 zł bezpłatna dostawa od 299,00 zł
pobranie
14,99 zł
Paczkomaty
czas dostawy
26 Październik, Poniedziałek
przedpłata
9,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Kurier
czas dostawy
26 Październik, Poniedziałek
przedpłata
11,99 zł bezpłatna dostawa od 299,00 zł
pobranie
16,99 zł
  • Książki dla dzieci
  • Poradniki i albumy
  • Książki naukowe i popularnonaukowe
  • Literatura piękna
  • Podręczniki do szkół podst. i średnich
  • Komiksy
  • Ładowanie...