Domowe wędliny tradycyjne oraz dojrzewające
(okładka twarda)
Wydawnictwo: | Olesiejuk |
Liczba stron: | 240 |
Kup w zestawie:
Opis
Obecnie ludzie coraz bardziej doceniają swojskie wyroby spożywcze. Dotyczy to również wędlin. Chcesz, aby Twoja rodzina delektowała się ich smakiem? Pragniesz założyć swoją własną wędzarnię, ale nie wiesz, czy Ci się to opłaca oraz, czy warto? A co w przypadku, gdy zdecydujesz się na to przedsięwzięcie? Jaki sprzęt nabyć i jak przygotować mięso do tego procesu?
Na wszystkie pytania odpowiada Robert Winckiewicz. Z wykształcenia jest on inżynierem mechanikiem, a z zamiłowania – producentem wyrobów spożywczych. Wytwarza on nie tylko własne wędliny, ale również chleb oraz przetwory owocowe i warzywne. Prowadzi on bloga, na którym informuje Czytelników, że decyzję o rozpoczęciu tego rodzaju działalności podjął w trosce o zdrowie swoich dzieci i rodziny, a także z powodu niewystarczającej jakości produktów oferowanych mu w sklepach.
Teraz możesz zostać prawdziwym mistrzem masarstwa. „Domowe wędliny tradycyjne oraz dojrzewające” to prawdziwa Biblia dla amatorów wędzenia. W książce znajdziemy mnóstwo przepisów na swojskie kiełbasy, a kolorowe ilustracje sprawiają, że zaczyna nam cieknąć ślinka. Nie brakuje tam porad dotyczących sprzętu, użytych technik przetwórstwa, przechowywania domowych wyrobów – wszystko to zostało pokazane na zdjęciach.
Dzięki przejrzystemu instruktażowi bez trudu przygotujesz szynkę domową oraz kaszankę. Twarda okładka oraz ładny, gruby, kredowy papier sprawiają, że poradnik „Domowe wędliny tradycyjne oraz dojrzewające” zachwyci najbardziej wymagających i będzie gościł na naszych półkach przez lata.
Publikacja Roberta Winckiewicza przypomni Ci stare, dobre czasy spożywania tradycyjnych wędlin u dziadków, świąteczne smakołyki wytwarzane własnoręcznie przez członków rodziny oraz kosze swojskich wyrobów, które przywoziło się dawniej ze wsi. Z lekturą „Domowe wędliny tradycyjne oraz dojrzewające” nauczysz się tez przepisów na smarówki oraz inne, mięsne dodatki. A jeśli bardziej przemawia do Ciebie duch wegetarianizmu – zgłębisz tajniki wędzenia serów, warzyw i owoców.
Od teraz swojskie wędliny mogą zagościć na Twoim stole nie tylko od święta, ale i każdego dnia. Ponadto zabłyśniesz przed swoimi znajomymi umiejętnością wędzenia produktów spożywczych, a także serwowania ich w potrawach.
Klienci, których interesował ten produkt, oglądali również:
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu | 2900217 |
Tytuł | Domowe wędliny tradycyjne oraz dojrzewające |
Autor | Robert Winckiewicz |
Wydawnictwo | Olesiejuk |
Język wydania | polski |
Język oryginału | polski |
Liczba stron | 240 |
Data premiery | 2020-08-26 |
Rok wydania | 2020 |
Wymiary produktu [mm] | 235 x 175 |
Okładka | okładka twarda |
Waga Produktu [kg] | 0.79 |
Cena detaliczna | 39,99 zł |
Nasza cena | 30,49 zł |
Recenzje
Najczęściej kupowane razem:
Dostawa







