Xi

Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół

Pieńkos Magdalena

(okładka twarda)

5/5
Znasz ten produkt? Podziel się opinią i zgarnij 100 zł!
Wydawnictwo: SBM Renata Gmitrzak
Liczba stron: 192
-44%

29,95 zł

16,78 zł

oszczędzasz 13,17 zł (44%)

Dostępność 24 godziny
Paczka w Ruchu 7,99 zł
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie 7,99 zł
Poczta Polska 9,99 zł
Paczkomaty 9,99 zł
Kurier 11,99 zł

Opis

„Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół” to książka kulinarna pełna przepisów na zdrowe i smaczne przekąski, które przez cały rok mogą służyć Ci za dodatki do dań i potraw. Smaki zamknięte w słoikach to bogate w witaminy probiotyki, wspomagające odporność nie tylko zimą, ale i przez cały rok.

Autorka publikacji Magdalena Pieńkos jest weganką. Na co dzień prowadzi bloga „Niebieski Migdał”, na którym prezentuje rozmaite przepisy oparte wyłącznie o kuchnię roślinną.

Dane szczegółowe

Identyfikator produktu 786127
Tytuł Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół
Autor Pieńkos Magdalena
Wydawnictwo SBM Renata Gmitrzak
Język wydania polski
Język oryginału polski
Liczba stron 192
Data premiery 2018-06-06
Rok wydania 2018
Wymiary produktu [mm] 245 x 22 x 170
Okładka Twarda
Cena detaliczna 29,95 zł
Nasza cena 16,78 zł
Powiązane tematy: Zdrowy tryb życia,

Recenzje

5/5
5
4
3
2
1
DODAJ RECENZJĘ:

oceń produkt:


Julia Z.

5/5
| 10-05-2020
Książka domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół zawiera zbiór przepisów na fantastyczne słoiczki, które wzbogacą Waszą domową spiżarkę. Wypróbowałam już kilka, wszystkie wyszły. Smakują fantastycznie, co nawet podkreśla mój mąż, a on jest wymagający w kwestii jedzenia. Najbardziej smakują nam przetwory z owoców, wcześniej tego nie znałam.

Urszula P.

5/5
| 06-05-2020
Świetna pozycja dla tych wszystkich, którzy lubią eksperymenty w kuchni. Wypróbowałam już większość przepisów w książki. Musze przyznać, że nie do końca wszystkie mi smakowały. Mimo wszystko jestem tradycjonalistką i nie lubię dziwnych połączeń. Niemniej kilka receptur sprawdziło się i robię je regularnie. Generalnie polecam. Szata graficzna jest fenomenalna!

Marta C.

5/5
| 06-05-2020
Polecam jako prezent dla wszystkich miłośników domowych przetworów. Mnóstwo ciekawych przepisów na różnego rodzaju kiszonki. Książka jest bardzo ładnie wydana. Piękne ilustracje, wszystko bardzo czytelne. Do tego rewelacyjna cena.

Honorata C.

5/5
| 29-04-2020
A myślałam, że kisić można tylko ogórki. Tymczasem z tej książki dowiedziałam się, że kiszonych przetworów może być znacznie więcej. Tak naprawdę możemy ukisić wszystko co mamy pod ręką w kuchni. Jeśli jakieś warzywo lub owoc za długo leżakuje w lodówce to spokojnie można nadać mu drugie życie. Polecam lekturę z całego serca.

Aldona H.

5/5
| 29-04-2020
Książkę otrzymałam w prezencie od wnuków. To chyba prośba od nich, żeby babcia urozmaiciła im nieco obiadki. Odkąd jestem na emeryturze, dużo czasu spędzam w kuchni. Po tej lekturze zaczęłam eksperymenty z kiszonkami. Wiele przepisów wydawało mi się bardzo innowacyjnych, ale spróbowałam. Musze przyznać, że jestem zachwycona tymi nowymi smakami. Polecam!

Iza E.

5/5
| 25-04-2020
Od jakiegoś czasu staram się nie kupować gotowych słoików z supermarketu, ale przyrządzać je sama w domowych warunkach. Dotychczas sięgałam po przepisy do internetu, ale kilka razy mi nie wyszło, więc szukałam bardziej pewnego źródła i trafiłam na tą książkę. Jest rewelacyjna, a propozycje autorka wprost przepyszne. Cała rodzina jest zachwycona nowymi przetworami. Nie pozostaje mi nic innego jak polecić.

Kinga P.

5/5
| 22-04-2020
Jeśli cenisz sobie zdrową kuchnię pozbawioną chemii, to z całego serca polecam Ci tą książkę. To od jakiegoś czasu moja najlepsza koleżanka. Z uwagi na to, że jestem na urlopie macierzyńskim to mam czas poeksperymentować w kuchni. Mój mąż jest wniebowzięty nowymi smakami kiszonek, a nasza spiżarnia powoli zaczyna już pękać w szwach.

Asia H.

5/5
| 22-04-2020
Od lat mieszkam w Australii i tutaj kiszonki nie są raczej popularne. Dotychczas, żeby zjeść kiszone ogórki, udawałam się do polskiego sklepu i wydawałam krocie. Dzięki tej książce nauczyłam się samodzielnie przyrządzać różne przetwory. Nie miałam pojęcia, że to takie proste! Tyle tego natworzyłam, że mogłabym otworzyć chyba własny sklep.

Grażyna T.

5/5
| 15-04-2020
Kompendium wiedzy o kiszonkach. Jak dotąd kisiłam jedynie ogórki, nauczyła mnie tego moja mama. Dzięki tej książce moja spiżarka znacznie się wzbogaciła. Nie wiedziałam, że można zakisić tyle rzeczy, na tyle różnych sposobów. Książka wydana jest w bardzo ładny sposób, mnóstwo ilustracji, piękna czcionka. Polecam!

Beata A.

5/5
| 15-04-2020
Dotychczas moja wiedza w zakresie kiszonek ograniczała się jedynie do kiszenia ogórków, czy kapusty. Tyle właśnie nauczyła mnie mama oraz babcia. Dzięki tej pozycji poznałam znacznie więcej interesujących przepisów na różne sałatki, które można śmiało wykorzystać jako dodatki do obiadów. Niestety nie wszystkie mi wyszły, nie wiem, może pomyliłam proporcje. Niemniej na pewno jeszcze wypróbuję.

Małgorzata T.

5/5
| 10-04-2020
Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół t moje odkrycie kulinarne roku. Od jakiegoś czasu ta książka to moja najlepsza przyjaciółka. Jestem na emeryturze, więc mam sporo czasu na przygotowywanie różnych smakołyków. Muszę przyznać, ze wcześniej nie sądziłam że można kisić owoce. Dotychczas były to jedynie warzywa i zioła. Okazuje się, że smak takich przetworów jest niesamowity! Polecam z całego serca.

Sabina G.

5/5
| 08-04-2020
Bardzo cieszę się, że trafiłam na tą pozycję. W zasadzie kupiłam ją przypadkiem, bo spodobała mi się okładka, a już jakiś czas szukałam czegoś i kiszonkach. Książka ma rewelacyjny układ, łatwo się w niej odnaleźć. Poza tekst znajdziemy w środku mnóstwo ilustracji, które tylko zachęcają do kiszonkowych eksperymentów w kuchni. Polecam!

Maja T.

5/5
| 08-04-2020
Dobrze opracowana pozycja na temat kiszonek. Mnóstwo ciekawostek, informacji. No i najważniejsze, czyli przepisy, Jest ich od groma. Każdy znajdzie coś dla siebie. Niektóre są dość skomplikowane,. Polecam zacząć od tych prostszych. Niemniej zapewniam, że wszystkie przetwory smakują wyśmienicie!

Edyta N.

5/5
| 01-04-2020
Ta książka długo leżała na mojej półce. Zawsze łatwiej było mi iść po słoik z ogórkami do sklepu, niż godzinami siedzieć w kuchni i wekować. Po tej lekturze przekonałam się, że nic bardziej mylnego! Wiele przepisów jest bardzo prostych, przygotowanie kiszonek zajmuje naprawdę niewiele czasu. Polecam!

Sonia F.

5/5
| 01-04-2020
Bardzo ładnie wydana książka na temat przeróżnych kiszonek. Jedne przepisy bardziej przypadły mnie i mojej rodzinie do gustu, inne mniej. Jednak musze przyznać, ze wszystkie są bardzo łatwe w przygotowaniu. Przygotowanie niektórych przetworów zajmuje dosłownie kilka chwil. Teraz przekazałam książkę teściowej, która jest fanką naturalnej kuchni.

Dominika K.

5/5
| 26-03-2020
Nie ma chyba lepszego dodatku do obiadu niż domowe kiszonki warzywne. Przetestowałam już chyba przepisy wszystkie z tej książki i zarówno ja , jak i cała moja rodzina jesteśmy zachwyceni tymi nowymi smakami. Dotychczas moje słoiczki bazowały głównie na ogórkach, czy kapuście, tymczasem jest tyle dobroci, które w sezonie możemy ukisić. Po prostu niebo w gębie! Polecam!

Jolanta Z.

5/5
| 25-03-2020
Świetna pozycja, która stanowi uzupełnienie mojej kulinarnej biblioteczki. Odkąd jestem na emeryturze, to mam dużo czasu i robię mnóstwo przetworów Nie tylko dla siebie, ale i dla całej rodziny. Jakoś nigdy nie mogłam zabrać się do kiszonek. Ta pozycja bardzo mnie zainspirowała. Mnóstwo ciekawych przepisów. Niebawem przyjdzie czas na testowanie smaków.

Sabina H.

5/5
| 25-03-2020
Ostatnio otrzymałam tą książkę w prezencie od moich wnucząt. Myślałam, że znam już wszystkie przepisy świata na kiszonki. Jakie było moje zaskoczenie gdy otworzyłam tą pozycję. Tyle nowości i wszystko wydają się być ta smakowite. Jeszcze nie wypróbowałam żadnego przepisu, ale niebawem się zabieram za eksperymenty.

Wioleta T.

5/5
| 18-03-2020
Dotychczas byłam zielona w kwestii jakichkolwiek przetworów. Kiedyś robiłam podejście do kiszonek i moje próby zakończyły się fiaskiem. W tej książce przepisy opisane są bardzo szczegółowo, krok po kroku, przez to ciężko popełnić jakąś pomyłkę. Stworzyłam już kilka słoiczków. Ostatnio do obiadu podałam kiszonego selera. Rewelacja!

Elżbieta J.

5/5
| 18-03-2020
Polska kuchnia słynie z kiszonek, a ja uwielbiam gotować, więc dla mnie była to pozycja obowiązkowa. Dotychczas była bardzo zielona w temacie, wiedziałam jedynie jak przyrządzić kultową kapustę kiszoną. Dzięki tej książce poznałam mnóstwo apetycznych przepisów, wszystkie są bardzo ładnie rozpisane, za każdym razem przetwory wychodzą takie jak powinny. Polecam.

Tomasz

5/5
| 11-09-2019
książka ładnie wydana, przepisy ciekawe i smaczne, przepisy są również dostępne na blogu autorki, więc można wypróbować przepisy.

Dostawa

czas dostawy
koszt
za pobraniem
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
czas dostawy
29 Październik, Czwartek
przedpłata
0,00 zł
pobranie
Niedostępne
Paczka w Ruchu
czas dostawy
30 Październik, Piątek
przedpłata
7,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska - Odbiór w Punkcie
czas dostawy
30 Październik, Piątek
przedpłata
7,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Poczta Polska
czas dostawy
30 Październik, Piątek
przedpłata
9,99 zł bezpłatna dostawa od 299,00 zł
pobranie
14,99 zł
Paczkomaty
czas dostawy
29 Październik, Czwartek
przedpłata
9,99 zł bezpłatna dostawa od 249,00 zł
pobranie
Niedostępne
Kurier
czas dostawy
29 Październik, Czwartek
przedpłata
11,99 zł bezpłatna dostawa od 299,00 zł
pobranie
16,99 zł
  • Książki dla dzieci
  • Poradniki i albumy
  • Książki naukowe i popularnonaukowe
  • Literatura piękna
  • Podręczniki do szkół podst. i średnich
  • Komiksy
  • Ładowanie...