Dania bez glutenu. Kuchenne Inspiracje
(okładka miękka)
Znasz ten produkt? Podziel się opinią i zgarnij 100 zł!Wydawnictwo: | Martel |
Opis
Poradnik zawiera przepisy na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy – od pieczywa poprzez rozmaite placki, naleśniki, kluski, pizze, makarony po ciasta i ciasteczka. Gluten jest mieszaniną białek występującą w ziarnach niektórych zbóż, np. pszenicy, żyta i jęczmienia oraz w produktach z nich wykonanych, i sprawia, że surowe wyroby mączne są ciągliwe, elastyczne i łatwo dają się formować; jest więc swego rodzaju spoiwem wiążącym składniki ciasta. Niestety osoby chorujące na celiakię lub z innych przyczyn uczulone na to białko muszą je wykluczyć ze swojego jadłospisu. To głównie do nich skierowana jest ta książka – zawarte w niej przepisy są alternatywą dla tych z zastosowaniem mąk z glutenem. Jednocześnie pieczywa, placki, makarony, naleśniki czy kluski wykonane wg naszych receptur niewiele różnią się od tych tradycyjnych. Czasami okazują się smaczniejsze! Książkę polecamy również osobom, które nie mają zdrowotnych wskazań do diety bezglutenowej: kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej, naleśnikowe tortille z sałatką krabową czy krem z cukinii mogą być ciekawą odmianą i urozmaiceniem codziennej diety!
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu | 3036150 |
Tytuł | Dania bez glutenu. Kuchenne Inspiracje |
Autor | Maria Goretti |
Wydawnictwo | Martel |
Rok wydania | 2019 |
Wymiary produktu [mm] | 200 x 140 |
Okładka | okładka miękka |
Waga Produktu [kg] | 0.23 |
Cena detaliczna | 11,62 zł |
Nasza cena | 7,97 zł |
Dostawa







