Xi

Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki

Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania Czytaj więcej

  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Buchmann
  • Data premiery: 2018-05-09
  • Okładka: miękka
  • Liczba stron: 480
  • Wymiary: 232 x 170 x 31

Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.

Zobacz więcej
Dane szczegółowe
Identyfikator produktu
779206
Tytuł
Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki
Język wydania
polski
Język oryginału
angielski
Liczba stron
480
Data premiery
2018-05-09
Rok wydania
2018
Wymiary produktu [mm]
232 x 170 x 31
Okładka
okładka miękka
Waga Produktu [kg]
0.94
Długość
232
Głębokość
170
Wysokość
31
Zobacz więcej
Recenzje
5,0/5
21 recenzji
  • 5
    21
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Napisz recenzję
Recenzje produktów są zarządzane przez stronę trzecią w celu weryfikacji autentyczności i zgodności z naszymi wytycznymi dotyczącymi ocen i recenzji
RecenzjeNajnowsze
Jak działają recenzje
  • Ilona M. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-05-10
    Książka zawiera przepisy na chleb z różnych stron świata. Bardzo dużo informacji o chlebie i jego historia. Polecam.
  • Bożena G. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-05-06
    Jak piec chleb to tylko z tą książką. Dotychczas sięgałam po przepisy głównie do Internetu, ale na szczęście koniec z tym. W końcu wszystko w jednym miejscu. Koleżanki z pracy doskonale wiedziały jaki prezent mi sprawić. Teraz raz na jakiś czas przynoszę do firmy własne pieczywo, muszę przyznać że smakuje milion razy lepiej niż to kupione w najbardziej prestiżowej piekarni.
  • Adrianna O. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-05-06
    Z tą książką nauczycie się w prosty i szybki sposób samodzielnie przyrządzać chleb. Wiele osób myśli, że jest to bardzo trudne zadanie. Tymczasem upieczenie chleba nie jest wcale tak skomplikowaną sztuką, ale trzeba mieć dobry przepis. W tej książce dowiecie się co i jak. Poznacie mnóstw smacznych receptur na chleby, zarówno to bardziej klasyczne, jak i dość nietypowe. Polecam.
  • Justyna U. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-29
    Kocham tą książkę! Zresztą chyba nie tylko ja, ale i wszyscy moi domownicy. Zapachy jakie unoszą się w domu gdy piekę chleb są nie do opisania. Nigdy już nie wrócę do kupowania chleba w piekarni, czy tym bardziej w sklepie. Wypróbowałam już blisko połowę przepisów, nie do końca wszystkie nam smakowały, ale kilka powtarzam co tydzień. Zdecydowanie jesteśmy zwolennikami klasycznej wersji z chrupiącą skórką.
  • Roksana G. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-28
    Super książka, super przepisy i piękne zdjecia.
  • Dorota R. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-28
    Nie jestem jakimś kulinarnym asem, ale chciałabym być dlatego na bieżąco kupuję tego typu książki i rozwijam swoje umiejętności. Ostatnio nauczyłam się piec ciasta, to teraz przyszedł czas na chleb. Nie wiedziałam, że to taka prosta sprawa! Kilka chwil i chleb już sobie wyrasta. No a walory smakowe? Nie znajdziecie podobnych wypieków w żadnej piekarni. Nie pamiętam kiedy ostatni raz kupowałam gotowe pieczywo.
  • Paula U. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-22
    Kocham szaleć w kuchni, jednak nigdy nie próbowałam swoich sił jeśli chodzi o wyrobie piekarnicze. Nigdy nie przyrządziłam własnego chleba. Chyba odkryłam swoją nową pasję. Teraz jak tylko mam chwilę to wyciągam tą książkę i piekę co raz to nowe smaki chlebów. Nie sądziłam, że taka może być ich różnorodność. Po prostu niebo w gębie. Koniec z niedobrymi sztucznymi chlebami ze sklepu.
  • Wioletta T. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-20
    Jestem ogromną fanką domowych wypieków, jednak na liście moich osiągnięć zawsze były jedynie ciasta i inne słodkości. Ostatnio otrzymałam książkę Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki w prezencie od rodziny i postanowiłam spróbować swoich sił w czymś nieco odmiennym. Wiecie co? Wyszło za pierwszym razem! A myślałam, że pieczenie chleba to nie lada umiejętność. Z tą książką naprawdę jest to proste,. Cała rodzina teraz lubuje się w różnych smakach pysznego, świeżego pieczywa.
  • Sylwia U. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-16
    Świetna książka, jestem totalną amatorką jeśli chodzi o jakiekolwiek wypieki a z pomocą tej ksiażki upiekłam już dwa wspaniałe chlebki i na tym nie poprzestanę oczywiście. Gorąco polecam.
  • Ola R. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-15
    Już jakiś czas temu chciałam się nauczyć piec własny chleb, jednak zawsze szukałam chyba wymówek. W końcu mąż sprezentował mi tą książkę. Okazało się, że to był strzał w dziesiątkę, lepiej chyba nie mógł trafić. Od razu zabrałam się do wyrabiania własnego wypieku. Pierwszy chleb wyszedł średni, ale drugi już perfekcyjny, To wszystko to chyba kwestia wprawy.
  • Magda G. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-13
    Mnóstwo inspiracji do własnoręcznego przyrządzania chleba. Dla mnie ta książka jest kulinarnym odkryciem roku. Wcześniej szukałam przepisów w Internecie, ale kilka razy nie wyszło mi i prędko się poddałam. Gdy piekę chleb z tą książką to wszystko wychodzi idealnie. Szkoda tylko, ze nie mam na tyle wolnego czasu, by piec codziennie. Niestety czasem muszę kupić to sklepowe pieczywo, które już nam tak nie smakuje.
  • Dominika D. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-08
    Odkąd kupiłam tą książkę, to muszę szczerze przyznać, że to moja najlepsza przyjaciółka. W kuchni pozycja ta zajmuje honorowe miejsce. Przynajmniej raz w tygodniu samodzielnie piekę chleb. Nie wszystkie przepisy przypadły nam do gusty, ale mamy kilka pewniaków. Wszystko opisane jest bardzo szczegółowo, krok po kroku, dla laika. Szczerze polecam.
  • Małgorzata R. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-04
    Książka zawiera wszystkie potrzebne informacjie aby wypiek był udany, smaczny i zdrowy.
  • Kamila K. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-04
    Nie ma chyba łatwiejszej rzeczy do przyrządzenia niż chleb. Myślałam, ze jestem kulinarnym laikiem i nic mi nie wyjdzie w kuchni. Zaryzykowałam i wraz z tą książką upiekłam pierwszy w swoim życiu chleb. Domownicy zajadali się, aż im się uszy trzęsły. Chyba już nigdy nie wybiorę się do piekarni. Żałują że nie natknęłam się na ta pozycję szybciej. Zrobienie własnego chleba jest naprawdę dziecinnie proste!
  • Judyta H. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-04-01
    Świetna książka na temat samodzielnego tworzenia różnego rodzaju pieczywa. W środku znajdziemy mnóstwo przepisów na pieczywo wszelkiego rodzaju, od wytrawnego, po słodkie chlebki, które mój mąż osobiście uwielbia. Wcześniej nie przepadaliśmy za chlebem, teraz nie wyobrażamy sobie bez niego śniadania. Polecamy z całego serca tą lekturę!
  • Karina G. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-03-27
    Uwielbiam przyrządzać domowe wypieki z tą książką. Dotychczas korzystałam z przepisów od koleżanek, czy sięgałam do Internetu. Jednak zawsze była ruletka, raz wychodziło, a raz nie. Z tą lekturą zawsze wychodzi chleb pewniak. Chrupiący przepyszny, wiem co jest w środku, więc nie obawiam się o zdrowie swoje i bliskich. Z całego serca polecam. Szczególnie jeśli macie czas by samodzielnie gotować.
  • Emilia I. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-03-25
    To książka, która otworzyła mi oczy na to jakąś dotychczas chemię jadłam. Pieczywo zakupione w sklepie nijak się ma do tego przyrządzonego samodzielnie w domowych warunkach. Wszyscy domownicy chwalą sobie moje nowe wyczyny kulinarne, a ja teraz wiem co jemy. Na początku nie wszystkie chleby mi wychodziły, ale to chyba kwestia wprawy. Po pół roku mogę uznać się za dobrego piekarza, a to wszystko za sprawą tej pozycji.
  • Grazyna F. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-03-23
    Prosto napisany zbiór najważniejszynch informacji o chlebie. Techniki wyrabiania chleba, rysunki i wiele niezbędnych wskazówek aby wypiek się udał.
  • Judyta W. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-03-19
    Chleb jest głównym posiłkiem w naszym domu. Po prostu uwielbiamy pieczywo i nie wyobrażamy sobie bez niego śniadania, czy kolacji. Grunt to, aby ten chleb był dobry! Od zawsze dwoiłam się i troiłam, żeby dostać ulubione wypieki z osiedlowej piekarni. Dzięki tej książce nie musze już stać godzinami w kolejce, bo piekę chleb w sama w domu. Jest przepyszny! Owszem różnie się od tego gotowego, ale już się przyzwyczailiśmy do innego smaku i bardzo nam on odpowiada. Polecam!
  • Michalina Z. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2020-03-18
    Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki to książka, która odmieniła moją kuchnię. W końcu nie muszę codziennie stać w gigantycznej kolejce w piekarni, żeby dostać swój ulubiony chleb. Dzięki tej książce przyrządzam go samodzielnie w domu. Rodzajów pieczywa w tej lekturze jest od groma, każdy znajdzie coś dla siebie. Jedne łatwiejsze, inne trudniejsze w przygotowaniu, ale wszystkie jednakowo pyszne. Niebo w gębie!
  • Maria M. Klient niezweryfikowany
    5.0
    2019-04-05
    Świetna książka dla tych co zrezygnowali z ulepszaczy w sklepowych chlebach! Przepisy dla piekarzy i dla indywidualnych amatorów. Stosowanie się dokładnie do przepisów gwarantuje udane pieczywo, a wybór ogromny. Polecam!
Recenzje
Każdą z recenzji weryfikujemy na trzy sposoby:
  • Klient zweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi klientami. Kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Klient niezweryfikowany
    Autorzy recenzji z tym oznaczeniem są naszymi użytkownikami, ale nie możemy potwierdzić, że kupili ten produkt w sklepie tantis.pl.
  • Recenzja Zweryfikowana
    Potwierdzamy, że prezentowana opinia może dotyczyć danego produktu i zawiera elementy jego recenzji.

Dostawa i płatność

InPost Paczkomat® 24/7
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 248,00 zł
12,99 zł Pobranie 5,00 zł
Żabka, Dino, punkty DPD Pickup
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
8,99 zł Pobranie 5,00 zł
ORLEN Paczka
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł
Kurier DPD
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
12,99 zł Pobranie 5,00 zł
Pocztex Kurier
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
10,99 zł Pobranie 5,00 zł
Kurier InPost
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 299,00 zł
14,99 zł Pobranie 5,00 zł
Pocztex - punkty odbioru
data dostawy 3. kwietnia, środa
bezpłatna dostawa od 249,00 zł
10,99 zł Pobranie 5,00 zł
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej
data dostawy 3. kwietnia, środa
0,00 zł
779206
Ładowanie...